Wilt u goedkoop verhuizen?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Goedkoop verhuizen

Goedkoop verhuizen mét verhuizers? Dat kan! Schakel een goedkope verhuizer in zodat u uzelf veel stress bespaart. Bovendien geven de verhuizers u praktische tips die u in de toekomst ook toe kunt passen. Op zoek naar een verhuisfirma in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag.

Hierna krijgt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende vakmannen in uw regio. Kies voor de goedkope verhuisservice en bespaar zo tot wel 40%! Op deze pagina leest u hoe u een low budget verhuis organiseert. U krijgt een beeld van de kosten en we geven u 9 praktische tips voor goedkope verhuizingen.

goedkoop verhuizen

9 verhuistips om goedkoop te verhuizen

Goedkoop verhuizen kan zeker: ook met de hulp van een ervaren verhuisfirma. Door slim te kiezen voor handige verhuisdiensten of zoveel mogelijk oude spullen weg te geven of te doneren houdt u de kosten zo laag mogelijk en verhuist u soepel en voordelig.

Wilt u weten hoe u zo goedkoop mogelijk verhuist?

Hieronder geven we u 9 handige tips om de kostprijs laag te houden. Probeer bijvoorbeeld zoveel mogelijk zelf te doen en verzamel goedkope verhuisdozen. Zoekt u een goedkope verhuisfirma in uw regio? Start dan direct uw gratis offerteaanvraag!

1. Bedenk wat u zelf kunt doen

U kunt geld besparen door zoveel mogelijk zelf te doen. Denk hierbij aan het in- en uitpakken van verhuisdozen. Ook het demonteren en monteren van meubels kunt u goed zelf doen. Wat u zelf doet, hoeven de verhuizers niet meer te doen. Zo betaalt u enkel voor het verplaatsen van uw spullen van het oude naar het nieuwe huis en niet voor extra diensten.

2. Neem afscheid van oude spullen

Vaak komen mensen er in hun nieuwe huis achter dat veel van de spullen niet meer passen of niet meer nodig zijn. Hoewel het lastig kan zijn om afscheid van uw spullen te nemen, kan het u wel veel geld besparen. Bedenk daarom van tevoren goed wat er wel een niet mee gaat naar de nieuwe woning. Alles wat u niet wilt houden, kunt u mogelijk verkopen. Zo levert het u zelfs nog geld op!

3. Goedkope verhuisdozen

Eén van de extra diensten van een verhuisbedrijf is het leveren van verhuisdozen. Deze zijn echter vaak duurder dan men denkt. Daarom is het verstandig om te zoeken naar goedkope verhuisdozen. Hoe doet u dat? Een van de mogelijkheden is om tweedehands goedkope verhuisdozen aan te schaffen. Soms bieden mensen zelfs gratis dozen aan. Ook kunt u dozen bij de supermarkt verzamelen, dat kost u ook niets.

4. Mogelijkheid tot verhuisvergoeding?

Contoleer wanneer u goedkoop wilt verhuizen altijd of u in aanmerking komt voor een verhuisvergoeding.
Wanneer krijgt u een verhuisvergoeding?

  • Wanneer uw huurovereenkomst vanwege sloop of renovatie wordt opgezegd hebt u recht op een vergoeding van uw huurbaas.
  • Wanneer u moet verhuizen voor een nieuwe baan of voor een overplaatsing betaalt uw werkgever mogelijk (een gedeelte van) de kosten.
  • In andere situaties, zoals een gedwongen verhuizing door de gemeente of verhuizing vanwege een handicap krijgt u vaak via de gemeente een verhuisvergoeding.

goedkope verhuiswagen

5. Besteed het zware of lastige werk uit aan een verhuisbedrijf

Bij een verhuis geldt: tijd is geld. Bent u langer bezig met het inladen van de verhuiswagen, dan duurt het langer voordat u de vrachtwagen weer kunt inleveren: hierdoor lopen de kosten op. Het is daarom slim om het zware of lastige werk uit te besteden aan een verhuisfirma. Doordat uw verhuis soepel en vlot verloopt zijn de verhuizers minder lang aanwezig en betaalt u dus minder arbeidskosten.

goedkope verhuizers

6. Wel of geen goedkope ladderlift huren?

Woont u in een appartement zonder lift? Het tillen van alle meubels en verhuisdozen kost dan extra tijd en dus ook geld. Het inhuren van een goedkope verhuislift is een kleine investering en zorgt ervoor dat u de arbeidskosten zo laag mogelijk houdt. De verhuis verloopt namelijk een stuk sneller en soepeler. Een verhuislift tilt uw inboedel gemakkelijk naar beneden, zodat niemand de trap op en af hoeft te lopen.

7. Tijdbesparende maatregelen zorgen voor een lagere kostprijs

Het klinkt vast gek dat u met het inschakelen van een extra verhuizer uiteindelijk bespaart op de kosten, maar toch is dat wel het geval. Wanneer u meerdere goedkope verhuizers inschakelt, gaat de hele verhuis een stuk sneller. Daarmee bespaart u veel tijd en dus geld, zeker wanneer u zelf niet kunt meehelpen met sjouwen. Dit geldt ook voor het inzetten van een ladderlift of het inschakelen van een verhuiswagen met chauffeur!

8. Doordeweeks verhuizen

Omdat de meeste mensen doordeweeks werken, is het in het weekend vaak druk voor verhuisbedrijven. Daarom rekenen zij in weekenden vaak extra kosten. Dit geldt ook voor avonduren. Wilt u zo goedkoop mogelijk verhuizen? Verhuis dan doordeweeks, tijdens kantooruren. Hoewel u wellicht een snipperdag moet opnemen, is het wat betreft de kosten verstandig. Een bijkomend voordeel is dat het dan ook rustiger op de weg is. Dat scheelt u en de verhuizers veel tijd.

9. Vergelijk gratis offertes van goedkope verhuisfirma’s

Ieder verhuisbedrijf hanteert eigen tarieven voor arbeid, dozen en andere verhuisservices. Daarom kiest u uw verhuizers best bewust door eerst de prijzen te vergelijken. Dan weet u namelijk zeker dat u het meest goedkoop gaat verhuizen. Via onze offerteservice hoeft u slechts één aanvraag te doen om meerdere gratis prijsoffertes te ontvangen. U ziet dan snel welke verhuisfirma u het beste aanbod doet. Zo krijgt u de beste kwaliteit voor de laagste prijs! Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Goedkope verhuizer gezocht?

Vergelijk offertes en kies de firma met de laagste prijzen!

Wat kost een goedkoop verhuisbedrijf?

Op zoek naar het goedkoopste verhuisfirma in uw regio? De prijzen verschillen per verhuisfirma, dus het loont om de prijzen te vergelijken. Een goedkope verhuiswagen van 20 m³ met verhuizer kost gemiddeld €65,- per uur. Dit is groot genoeg voor een kleine eengezinswoning of een twee- of driekamerappartement.

Voor de inpakservice en montageservice liggen de kosten rond de €30,- tot €40,- per uur: dit zorgt ervoor dat uw verhuis zo spoedig mogelijk verloopt. Kiest u voor de hulp van een extra verhuizer voor €30,- tot €40,- per uur dan bent u nog sneller klaar!

De gemiddelde kosten voor een totale verhuizing liggen tussen de €500,- tot €900,- voor een klein appartement, en de €900,- tot €1.300,- voor een grote vrijstaande woning. Lees op deze pagina alles over verhuiskosten.

Prijzen goedkoop verhuizen

Type klus/dienst Omschrijving
Verhuiswagen (20m³) €65,- per uur Kleine verhuiswagen met lift, inclusief 1 verhuizer en brandstofkosten voor 50 kilometer.
Verhuiswagen (50 m³) €75,- per uur Grote verhuiswagen met lift, inclusief 1 verhuizer en brandstofkosten voor 50 kilometer.
Inpakservice €30,- tot €40,- per uur Spullen inpakken
Montageservice €30,- tot €40,- per uur Monteren/demonteren van meubels
Parkeervergunning €20,- tot €50,- Prijs varieert per gemeente
Klusjes uitvoeren €30,- tot €40,- per uur Reparatie en schilder werkzaamheden
Verhuislift huren €65,- per uur Inclusief 1 professionele bediener
Parkeervergunning €20,- tot €50,- Prijs varieert per gemeente
Meubelbewaring €125,- per maand Bij een opslag van 25 m³
Extra verhuizer inhuren €30,- tot €40,- per uur Nog sneller verhuizen, zonder zorgen
Totale verhuizing van appartement €500,- tot €900,- – Inclusief vrachtwagen (19 m³)
– Inclusief brandstofkosten voor 20-55 km
– Inclusief 2 verhuizers
– Inclusief ladderlift
– Inclusief 60 verhuisdozen
Totale verhuizing van twee-onder-een-kapwoning €700,- tot €1.100,- – Inclusief vrachtwagen (50m³)
– Inclusief brandstofkosten voor 55-70km
– Inclusief 3 verhuizers
– Inclusief 70 verhuisdozen
Totale verhuizing van vrijstaande woning €900,- tot €1.300,- – Inclusief vrachtwagen (70m³)
– Inclusief brandstofkosten voor 55-70km
– Inclusief 4 verhuizers
– Inclusief 80 verhuisdozen

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan voor meer inzicht in de kosten van een verhuisfirma.

Bespaar op de kosten van een verhuisbedrijf!

Vergelijk offertes en kies de verhuizer met de beste prijs!

Goedkoop verhuizen naar het buitenland

Ook een budget verhuis naar het buitenland is zeker mogelijk! Bij een internationale verhuis kunt u veel zelf regelen: zoals het inpakken van de inboedel en het demonteren van de meubelstukken. Toch is ook hier de hulp van een goedkoop verhuisbedrijf heel fijn: zij regelen de juiste papieren en eventueel zelfs een container om uw spullen te verschepen.

Daarnaast heeft de firma ook contact met een bedrijf in het buitenland die de verhuis daar voor u oppakt. Zo worden uw spullen bij uw voordeur afgeleverd!

Lees hier meer over verhuizen binnen Europa en verhuizen buiten Europa.

Zelf goedkoop verhuizen of uitbesteden?

Goedkoop verhuizen kan alleen als ik alles zelf doe, toch? Fout! Het is ook zeker een optie op goedkope verhuizers in te huren! Op die manier kunt u met een klein budget verhuizen en toch profiteren van professionele hulp. Hierdoor verloopt uw verhuisdag vlot en soepel en bespaart u uzelf heel veel stress.

U kunt wel besparen door zelf mee te helpen!

Kies er bijvoorbeeld voor om uw inboedel zelf in te pakken voor uw verhuis, zodat de verhuizers direct aan de slag kunnen. Of help mee met het inladen van de dozen: door tijd te besparen hoeft u de verhuizers minder lang in te huren en bespaart u op de kostprijs!

goedkope verhuis

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u de kosten van uw verhuizing zo laag mogelijk houden? Of zoekt u een manier om uw piano goedkoop te verhuizen? Met de bespaartips op deze pagina zorgt u ervoor dat u zo min mogelijk kwijt bent aan de verhuis. Maar hoeveel kunt u nou precies besparen? Die vraag is hier lastig te beantwoorden, omdat iedere verhuizing anders is. Vergelijk daarom prijsopgaven om zo te weten hoeveel u precies bespaart. U kunt dan ook aan ieder verhuisbedrijf vragen wat extra diensten kosten, zoals inpakken.

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

De offerteservice is geheel kosteloos en vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Door offertes te vergelijken krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!