Goedkoop verhuizen?

Gratis offertes vergelijken

Goedkoop verhuizen

Gaat u verhuizen, maar wilt u de kosten daarvan zo laag mogelijk houden? Of wil u goedkoop een piano verhuizen? Op deze pagina leest u met welke keuzes u uw verhuis zo goedkoop mogelijk maakt. Wilt u goedkoop verhuizen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt snel een aantal kosteloze offertes voor goedkoop verhuizen die u op uw gemak thuis vergelijkt. De offerteservice is ook nog eens geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Door de prijsopgaven met elkaar te vergelijken, ziet u snel welk verhuisbedrijf de laagste prijzen hanteert. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt!

Wat kost een verhuizing?

De kosten van een verhuis zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte van uw inboedel en de vrachtwagen die daarvoor nodig is. Een kleine vrachtwagen kost gemiddeld €500,- tot €900,-, inclusief verhuisdozen en verhuislift.  Een middelgrote wagen van 50 m³ kost gemiddeld tussen de €700,- en €1.100,-. Een grote inboedel van 70 m² kost gemiddeld €900,- tot €1.300,- om te verhuizen. Dit zijn richtprijzen, zodat u inzicht in de kosten krijgt. Het kan ook goedkoper uitvallen.

Benieuwd naar meer prijzen?

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van alle richtprijzen, inclusief informatie over wat daarbij inbegrepen is. Wilt u precies weten wat een goedkope verhuizer kost? Vergelijk dan gratis én vrijblijvend offertes. Zo krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Gemiddelde verhuiskosten

Omvang verhuizingType vrachtwagenAantal kilometersAantal verhuizersVerhuisliftAantal verhuisdozenGemiddelde prijs verhuisfirma per dag *
Klein20 m³20-552Ja60€500,- tot €900,-
Middel50 m³55-703Nee70€700,- tot €1.100,-
Groot70 m³55-704Nee80€900,- tot €1.300,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan om te besparen!

Lees hier meer over de verhuiskosten en de prijzen van een verhuisfirma.

Goedkope verhuizer gezocht?

Vergelijk offertes en kies de firma met de laagste prijzen!

Gratis offertes vergelijken

Goedkoop verhuizen: tips!

Omdat een verhuis niet goedkoop is, is het fijn dat u de prijs zo laag mogelijk kunt houden.

Met de volgende verhuistips voor goedkoop verhuizen houdt u de prijs zo laag mogelijk!

  • Doe zoveel mogelijk zelf, zoals het in- en uitpakken van dozen.
  • Verhuis doordeweeks, dat is namelijk goedkoper dan in het weekend.
  • Verhuis minder spullen, kijk eerst wat u echt nodig hebt en mee wilt nemen.
  • Zorg zelf voor gratis of goedkope verhuisdozen, door deze bijvoorbeeld bij de supermarkt te verzamelen.
  • Kijk of u een vergoeding krijgt.
  • Vergelijk gratis offertes om snel en eenvoudig de goedkoopste verhuisspecialist te vinden.
Wilt u meer weten over deze handige tips? Lees dan snel hieronder verder!

1. Doe zoveel mogelijk zelf

U kunt geld besparen door zoveel mogelijk zelf te doen. Denk hierbij aan het in- en uitpakken van verhuisdozen. Ook het demonteren en monteren van meubels kunt u goed zelf doen.  Wat u zelf doet, hoeven de verhuizers niet meer te doen. Zo betaalt u enkel voor het verplaatsen van uw spullen van het oude naar het nieuwe huis en niet voor extra diensten.

2. Verhuis doordeweeks

Omdat de meeste mensen doordeweeks werken, is het in het weekend vaak druk voor verhuisbedrijven. Daarom rekenen zij in weekenden vaak extra kosten. Dit geldt ook voor avonduren. Wilt u zo goedkoop mogelijk verhuizen? Verhuis dan doordeweeks, tijdens kantooruren. Hoewel u wellicht een snipperdag moet opnemen, is het wat betreft de kosten verstandig. Een bijkomend voordeel is dat het dan ook rustiger op de weg is. Dat scheelt u en de verhuizers veel tijd.

3. Verhuis minder spullen

Vaak komen mensen er in hun nieuwe huis achter dat veel van de spullen niet meer passen of niet meer nodig zijn. Hoewel het lastig kan zijn om afscheid van uw spullen te nemen, kan het u wel veel geld besparen. Bedenk daarom van tevoren goed wat er wel een niet mee gaat naar de nieuwe woning. Alles wat u niet wilt houden, kunt u mogelijk verkopen. Zo levert het u zelfs nog geld op!

4. Goedkope verhuisdozen

Eén van de extra diensten van een verhuisbedrijf is het leveren van verhuisdozen. Deze zijn echter vaak duurder dan men denkt. Daarom is het verstandig om te zoeken naar goedkope verhuisdozen. Hoe doet u dat? Een van de mogelijkheden is om tweedehands goedkope verhuisdozen aan te schaffen. Soms bieden mensen zelfs gratis dozen aan. Ook kunt u dozen bij de supermarkt verzamelen, dat kost u ook niets.

5. Verhuisvergoedingen

Contoleer wanneer u goedkoop wilt verhuizen altijd of u in aanmerking komt voor een verhuisvergoeding.

Wanneer krijgt u een verhuisvergoeding?

  • Wanneer uw huurovereenkomst vanwege sloop of renovatie wordt opgezegd hebt u recht op een vergoeding van uw huurbaas.
  • Wanneer u moet verhuizen voor een nieuwe baan of voor een overplaatsing betaalt uw werkgever mogelijk (een gedeelte van) de kosten.
  • In andere situaties, zoals een gedwongen verhuizing door de gemeente of verhuizing vanwege een handicap krijgt u vaak via de gemeente een verhuisvergoeding.

goedkoop verhuizen

6. Schakel een extra verhuizer in

Het klinkt vast gek dat u met het inschakelen van een extra verhuizer uiteindelijk bespaart op de kosten, maar toch is dat wel het geval. Wanneer u meerdere goedkope verhuizers inschakelt, gaat de hele verhuis een stuk sneller. Daarmee bespaart u veel tijd en dus geld, zeker wanneer u zelf niet kunt meehelpen met sjouwen.

7. Vergelijk altijd gratis offertes

Ieder verhuisbedrijf hanteert eigen tarieven voor arbeid, dozen en andere verhuisservices. Daarom kiest u uw verhuizers best bewust door eerst de prijzen te vergelijken. Dan weet u namelijk zeker dat u het meest goedkoop gaat verhuizen. Via onze offerteservice hoeft u slechts één aanvraag te doen om meerdere gratis prijsoffertes te ontvangen. U ziet dan snel welke verhuisfirma u het beste aanbod doet. Zo krijgt u de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Bespaar op de kosten van een verhuisbedrijf!

Vergelijk offertes en kies de verhuizer met de beste prijs!

Gratis offertes vergelijken
goedkope verhuiswagen

Goedkope verhuiswagen

Bij een verhuis heeft u waarschijnlijk een verhuiswagen of -busje nodig voor meubeltransport. Met een verhuiswagen hoeft u minder vaak heen en weer te rijden omdat er veel spullen in passen. Helaas kan de huur van zo’n busje redelijk oplopen. Wilt u zo goedkoop mogelijk verhuizen? Ook voor het vinden van een goedkope verhuiswagen geldt dat offertes vergelijken helpt. Daarnaast heeft u een minder grote wagen nodig wanneer u alle meubels demonteert. Dan kunt u beter stapelen en benut u de ruimte optimaal.

verhuizers

Wel of geen verhuislift huren?

Een van de vragen die u voor een verhuis heeft is of het nodig om een een verhuislift te huren. Een verhuislift maakt het verplaatsen van zware meubels van en naar verdiepingen handig, maar er zijn natuurlijk ook extra kosten aan verbonden. Zeker wanneer u verhuist naar een appartement of vanuit een appartement denkt men vaak dat een verhuislift nodig is.

Dit is echter niet altijd het geval.

Veel meubelen kunnen tegenwoordig namelijk uit elkaar gehaald worden, waardoor ze probleemloos via de tram verplaatst kunnen worden. Wilt u zo snel mogelijk verhuizen? Dan is het toch verstandig om een verhuislift te huren. De verhuis gaat dan namelijk een stuk sneller.

goedkope verhuis

Goedkope verhuis? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u goedkoop verhuizen naar het buitenland, of blijft u in België? Met de bespaartips op deze pagina zorgt u ervoor dat u zo min mogelijk kwijt bent aan de verhuis. Maar hoeveel kunt u nou precies besparen? Die vraag is hier lastig te beantwoorden, omdat iedere verhuizing anders is. Vergelijk daarom prijsopgaven om zo te weten hoeveel u precies bespaart. U kunt dan ook aan ieder verhuisbedrijf vragen wat extra diensten kosten, zoals inpakken.

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

De offerteservice is geheel kosteloos en vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Door offertes te vergelijken krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

Gratis offertes vergelijken!