Ervaren verhuizers gezocht?

Vergelijk offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Verhuizers

Ervaren verhuizers maken uw verhuisdag een stuk gemakkelijker. De vakmannen helpen inpakken, inladen of vervoeren uw inboedel naar uw nieuwe woning. U bepaalt zelf van welke diensten u gebruik maakt! Op zoek naar verhuishulp?

Start gratis offerteaanvraag.

Hierna ontvangt u meerdere offertes van verhuisbedrijven in de buurt. Vergelijk en kies het beste aanbod om tot 40% op de kosten te besparen!

Twijfelt u nog? Op deze pagina geven we u de belangrijkste voordelen van het inhuren van hulp. Ook leest u wat de verhuizer doet en hoe de verhuisdag er ongeveer uitziet. Tot slot geven we u praktische tips om meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken!

verhuishulp

Waarom verhuizers inschakelen?

Verhuizen? Dat kan ik toch ook zelf? We snappen dat u wellicht zo denkt. Toch heeft het inhuren van een verhuizer héél veel voordelen. U houdt zelf namelijk meer tijd over. Bovendien voelt u zich met de hulp van verhuizers ongetwijfeld minder gestrest.

Maar er is nog meer voordeel!

Als u verhuishulp inschakelt is uw inboedel tijdens de verhuis verzekerd tegen schade. Gaat u zelf verhuizen, dan is dit niet het geval.

 • De verhuis verloopt vlot en voorspoedig.

 • U houdt zelf meer tijd over en voelt minder stres.

 • Uw inboedel is tijdens de verhuis verzekerd tegen schade.

 • Een verhuizer geeft tips en een persoonlijk advies.

verhuizer kosten

Hoe gaan verhuizers te werk?

Een gemiddelde verhuis neemt ongeveer tot 10 uur in beslag. De afstand tussen uw nieuwe en oude huis is een grote invloed op de totale tijdsduur. Verhuist u naar de andere kant van het land, dan zal de verhuis ongetwijfeld extra tijd in beslag nemen.

Kiest u voor verhuishulp? Zo ziet uw dag er ongeveer uit.

In de ochtend (of op een ander afgesproken tijdstip) komt de verhuizer met een busje bij u langs. Afhankelijk van de diensten die u gebruikt, helpt hij u met het inpakken van de inboedel en het demonteren van de meubelstukken. Als alles is ingepakt volgt het inladen van de verhuiswagen. De vakmannen tillen de zware verhuisdozen en eventueel helpt u mee om het proces te versnellen.

De verhuizers rijden het busje naar uw nieuwe woning en beginnen hier met het uitladen en eventueel uitpakken van de verhuisdozen. Ook de meubelstukken zetten zij in een handomdraai in elkaar: dit bespaart u veel tijd, energie en frustraties!

Wat kosten verhuizers?

Als u een verhuizer wilt inhuren liggen de kosten rond de €30,- tot €40,- per uur. Dit uurtarief verschilt per verhuizer, dus het is altijd slim om de prijzen van verhuisfirma’s met elkaar te vergelijken.

Wilt u uw inboedel laten vervoeren? Voor een verhuiswagen inclusief erkende verhuizer liggen de kosten rond de €65,- per uur. De prijs hiervan is dan weer afhankelijk van het formaat van de verhuiswagen.

Let op: dit zijn waarschijnlijk niet de enige kosten die u maakt. Zo moet u bij een verhuiswagen vaak ook een kilometervergoeding of benzinekosten betalen. Deze verschillen per verhuisfirma.

Op deze pagina leest u meer over verhuiskosten.

Verhuizers prijzen 2024

Omschrijving Gemiddelde prijs*
Uurtarief verhuizer €30,- tot €40,- per uur
Inpakservice (spullen inpakken) €30,- tot €40,- per uur
Montageservice (monteren / demonteren van meubels) €30,- tot €40,- per uur
Klusjes uitvoeren (denk aan reparatie en schilder werkzaamheden) €30,- tot €40,- per uur
Meubelbewaring (opslag van 25 m³) €125,- per maand
Verhuislift huren incl. 1 professionele bediener/verhuizer €65,- per uur
Verhuiswagen incl. verhuizer (chauffeur) €65,- per uur
Parkeervergunning (prijs varieert per gemeente €20,- tot €50,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven. Elk verhuisbedrijf hanteert zijn eigen tarieven. Vraag daarom gratis offertes aan om te besparen.

Bespaar op de kosten van uw verhuis: vergelijk verhuisbedrijven!

Vind de verhuizer met het beste aanbod en bespaar tot 40% op de totaalprijs!

Verhuizer met aanvullende diensten

Het is uw verhuisdag: dus u bepaalt van welke diensten u gebruik maakt. Kies bijvoorbeeld voor verhuizers met een lift als u in een appartement woont of schakel verhuishulp in die meubelbewaring aanbiedt.

Hieronder staan een aantal van de veel voorkomende verhuisdiensten:

 • Inpakservice: de vakman komt langs en helpt met het in- en uitpakken van de verhuisdozen. Door de dozen slim te labelen bespaart de verhuizer u hiermee veel waardevolle tijd. Dit kost gemiddeld €30,- tot €40,- per uur.
 • Montageservice: de vakmannen demonteren én monteren uw (ikea) meubels. U hoeft niet te zoeken naar oud gereedschap en hoeft zich ook geen zorgen te maken over schroeven die kwijtraken. De montageservice kost ongeveer €30,- tot €40,- per uur.
 • Liftservice: u huurt en lift en de inzet van één vakman. Hij tilt hiermee de inboedel gemakkelijk naar beneden, zonder steeds de trap op en af te moeten. Dit kost ongeveer €65,- per uur.
 • Meubelbewaring: gaat u kleiner wonen of bijvoorbeeld samenwonen? Kies dan voor verhuizers en opslag. Zo hoeft u de spullen niet halsoverkop weg te doen, maar heeft u de tijd om te bedenken wat u hiermee wilt. Meubelbewaring kost gemiddeld €125,- per maand voor een opslag van 25 m³.
 • Klusservice: door klussen uit te laten voeren door een vakman kunt u uw oude woning direct bezemschoon opleveren. Denk aan het opvullen van gaten in de muur of het herstellen van schilderwerk. Hiervoor betaalt u gemiddeld €30,- tot €40,- per uur.

Verhuizers voor particuliere verhuizingen

Een particuliere verhuis klinkt misschien simpel, maar het is nog steeds een stressvolle dag. Schakel verhuishulp in en bespaar uzelf waardevolle tijd en energie. U kiest zelf voor welke verhuisdiensten u hulp wilt hebben. Voor het inpakken, bijvoorbeeld, of voor het vervoeren van alle verhuisdozen en meubels. Het is ook een optie om verhuizers voor senioren in te schakelen: dit maakt de seniorenverhuis een stuk gemakkelijker en zorgt voor minder stress bij de senior.

Er zijn bij particuliere verhuizingen meerdere opties!

Schakel bijvoorbeeld piano verhuizers in voor het veilig vervoeren van uw instrument of schakel inpakkers én verhuizers in zodat u zelf niets meer hoeft te doen. Moet u direct verhuizen? Een verhuizer is met spoed ook in te huren: zij zorgen er dan voor dat het oude huis zo snel mogelijk leeg is en klaar voor de oplevering.

Verhuizers voor een bedrijfsverhuizing

De hulp van verhuizers komt bij een bedrijfsverhuis enorm van pas! Een bedrijfsverhuis vereist namelijk een flinke voorbereiding. Wanneer verhuist u de medewerkers en hoe voorkomt u stilstand van het bedrijf? U regelt samen met de verhuizer de verhuisdag van A tot Z. Het is ook mogelijk om de bedrijfsverhuis in het weekend uit te voeren, zodat u geen omzet verliest doordat de werkzaamheden stilstaan.

De verhuizers zijn ervaren in veel verschillende soorten bedrijfsverhuizingen. Of u nu een kantoor wilt verhuizen of een fabriekshal: de verhuizers verhuizen u snel en efficiënt.

verhuizer voor bedrijfsverhuizing

Verhuizers vergelijken: waarop letten?

Als u uw persoonlijke spullen toevertrouwd aan een verhuizer, dan wilt u er natuurlijk vanuit gaan dat de vakman ervaren en betrouwbaar is. Hoe vindt u eigenlijk een goede verhuizer?

Eén ding die we u zeker aanraden is: vraag in uw omgeving om aanbevelingen en ervaringen. Misschien hebben uw vrienden hele goede of juist hele slechte ervaringen met het bedrijf in kwestie. Hebben uw kennissen geen ervaring, dan kunt u online recensies vinden.

Zo vindt u een goede verhuizer:

 • Vraag om referenties. Bij vrienden, kennissen of familie, maar zoek ook online naar ervaringen.
 • Is de verhuizer erkend? Dit biedt extra garanties op het gebied van betaling en een eventueel faillissement.
 • Kijk naar de manier waarop de prijs berekend wordt. Gaat het om een uurprijs of een totaalprijs? En indien het om een uurprijs gaat: wordt er een schatting gedaan naar de totale kosten? Met een totaalprijs weet u precies waar u aan toe bent.
 • Controleer of er nog bijkomende kosten zijn, zoals een eventuele kilometervergoeding bij de verhuiswagen.
 • Zijn uw spullen verzekerd tegen schade? En zo ja: hoe hoog is deze verhuisverzekering? Sluit eventueel een extra verzekering af als het gaat om spullen van grote waarde.

klusdienst en verhuisdienst

Erkende verhuizer inschakelen: verstandig of niet?

In Vlaanderen zijn heel veel verhuizers werkzaam, sommige wel erkend en sommige niet. Over het algemeen is het inschakelen van niet-erkende verhuizers goedkoper. Toch raden we u aan om altijd erkende verhuizers in te schakelen.

Waarom?

Kiest u voor een erkend verhuisbedrijf, dan is uw inboedel verzekerd en zijn de voorwaarden vastgesteld door de consumentenbond. Bovendien gaat uw verhuis zonder extra kosten gegarandeerd door, ook als het verhuisbedrijf tussentijds failliet gaat.

Wat gebeurt er als ik een niet-erkende verhuizer inschakel?

Het kan natuurlijk zijn dat niet-erkende verhuizers uw verhuis prima regelen. Maar het komt vaak voor dat u een hoog verplicht eigen risico betaalt bij schade. Bovendien heeft u sowieso minder rechten bij schade. Als er bij erkende-verhuizers problemen zijn hebt u recht op bemiddeling van een geschillencomissie, bij niet-erkende verhuizers is dit niet zo.

Verhuizers in:

verhuizers inschakelen

Verhuizer inhuren? Gratis offertes vergelijken!

Gaat u verhuizen en zoekt u verhuishulp? Of bent u p zoek naar een verhuizer voor uw wasmachine of piano? Met het vergelijken van offertes vindt u snel en gemakkelijk de juiste verhuisdienst bij u in de buurt. Zo verloopt u verhuis soepel en zo snel mogelijk! Besparen op de kosten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere bedrijven in uw regio. Kies zelf voor het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de kostprijs! Het vergelijken van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend dus u zit nergens aan vast!