Besparen op de verhuisfirma prijzen?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Verhuisfirma prijzen

De prijzen van een verhuisfirma verschillen per situatie. Deze zijn afhankelijk van de omvang van uw inboedel, de totale afstand tussen het oude en het nieuwe huis en het aantal verhuizers dat u inhuurt. Benieuwd naar de exacte prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u de offertes van meerdere verhuisfirma’s in uw regio. Kies het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de verhuiskosten!

Benieuwd naar de kostprijs van een verhuisfirma? Op deze pagina leggen we uit waar de kostprijs op gebaseerd is en leest u hoeveel uw verhuis ongeveer gaat kosten. Tot slot geven we u handige bespaartips!

Wat kost een verhuisfirma?

Een verhuis kost gemiddeld tussen de €500,- tot €1.300,-. De prijzen voor een verhuizing zijn afhankelijk van meerdere factoren. Meestal maakt een verhuisfirma onderscheid tussen een kleine, middelgrote of grote verhuizing. Een kleine verhuizing kost ongeveer €500,- tot €900,-, hierbij gaat het vaak om een klein appartement maar één slaapkamer. Meestal gaat het ook om één persoon, waardoor de omvang van de inboedel ook een stuk kleiner is. Houd rekening met een gemiddelde prijs tussen de €700,- tot €1.100,- voor een gemiddelde verhuis. Hierbij gaat het meestal om een twee-onder-een-kapwoning met meerdere gezinsleden. Een grote verhuis kost gemiddeld €900,- tot €1.300,-. Hierbij gaat het vooral om een grote vrijstaande woning waarbij de omvang van de inboedel ook een stuk groter is.

Hoe worden de kosten van een verhuisfirma berekend?

De totale kosten voor het inhuren van een verhuisfirma zijn afhankelijk van meerdere factoren. De grootte van de verhuizing is van invloed, maar ook welke verhuisdiensten u inschakelt, of u een verhuislift nodig heeft en hoeveel verhuizers u inhuurt. In de tabel hieronder vindt u nog meer gemiddelde tarieven.

Vraag voor exacte kosten van een verhuisfirma gratis en vrijblijvende offertes aan!

Gemiddelde kostprijs verhuisfirma

Omvang verhuizing Type woning Type vrachtwagen Aantal kilometers Aantal verhuizers Verhuislift Aantal verhuisdozen Gemiddelde prijzen verhuisfirma in 2021*
Klein Appartement 20 m³ 20-55 2 Ja 60 €500,- tot €900,-
Middel Twee-onder-een-kapwoning 50 m³ 55-70 3 Nee 70 €700,- tot €1.100,-
Groot Vrijstaande woning 70 m³ 55-70 4 Nee 80 €900,- tot €1.300,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag nu gratis offertes aan om te vergelijken.

Wilt u aanzienlijk besparen op de totaalprijs voor uw verhuis?

Door gratis scherp geprijsde offertes te vergelijken loopt uw besparing op tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een verhuisfirma?

De prijs van een verhuisfirma is afhankelijk van verschillende factoren:

  • Formaat verhuiswagen: hoe groter de wagen, des te hoger de kosten. Toch is het slim om te investeren in een grotere wagen als u daarmee maar één keer heen en weer hoeft te rijden, omdat u hiermee op de arbeidskosten bespaart. Een wagen van 20 m³ kost ongeveer €65,- per uur en een wagen van 50 m³ kost ongeveer €75,- per m³. Hierbij krijgt u de hulp van één verhuizer

  • Hoeveel verhuizers: hoe groter de verhuizing, hoe meer hulp u nodig hebt. In dat geval is het slim om extra verhuizers in te huren. Dit kost ongeveer €30,- tot €40,- per uur per verhuizer.
  • Wel of geen ladderlift: met een verhuislift verloopt uw verhuis van een appartement vlot en soepel, maar het zorgt wel voor een meerprijs. De liftservice kost ongeveer €95,- per uur en dan krijgt u een verhuislift die bediend wordt door een vakman.
  • De specifieke verhuisdiensten: u bepaalt zelf van welke diensten u gebruik maakt, ook deze hebben een invloed op de kostprijs. Voor de montageservice of klusjesdienst betaalt u gemiddeld €30,- tot €40,- per uur.
  • Eventuele parkeervergunning: misschien hebt u voor de verhuislift of een verhuiswagen een parkeervergunning nodig. De prijs van deze vergunning hangt af van uw gemeente, maar ligt gemiddeld rond de €20,- tot €50,-.
  • De verhuisdag: het is over het algemeen goedkoper om op een doordeweekse dag te verhuizen, dan verhuizen in het weekend. Welke dag u kiest heeft dus ook invloed op de totaalprijs.
  • Eventuele extra opties: kiest u ervoor om verhuismiddelen (zoals dozen en inpakmateriaal) te huren, dan lopen de kosten verder op. Daarnaast is het ook mogelijk om in uw oude huis kleine herstelwerkzaamheden uit te voeren, zodat deze direct klaar is voor de oplevering. Hiervoor betaalt u ongeveer €30,- tot €40,- per uur.

De kosten van een verhuisfirma

Bekijk in deze video wat de verschillende kosten van een verhuisfirma zijn.

prijs verhuisfirma

Toeslag voor in het weekend verhuizen

Niet iedereen kan zomaar vrij nemen voor hun verhuisdag. Zeker als u al vrije dagen heeft gebruikt voor het klussen in uw nieuwe woning, wilt u vast graag graag in het weekend de meubels wilt vervoeren. Uiteraard is dit mogelijk bij een verhuisfirma!

Wel moet u rekening houden met het zogeheten weekendtarief. Met andere woorden: een verhuisfirma rekent hogere tarieven voor de verhuisservice wanneer u dit in het weekend plant. Op zaterdag bedraagt deze toeslag voor de verhuisservice vaak 25% bovenop de kostprijs en op zondag kan de weekendtoeslag zelfs oplopen tot wel 75% bovenop de kostprijs.

Wilt u het liefst zo weinig mogelijk geld uitgeven aan de verhuisservice? Dan plant u best de verhuizing in op een doordeweekse dag.

verhuizers inhuren

Verhuizers inhuren bij een verhuisfirma

De verhuizers nemen het zware werk van uw verhuis uit handen. De verhuizers van de verhuisfirma pakken uw goederen in, sjouwen alles naar de verhuiswagen en zorgen voor de montage van meubels. Meestal wordt er een bestuurder bij de vrachtwagen ‘geleverd’. Alleen deze bestuurder inschakelen is niet genoeg om de klus snel en effectief te klaren.

Wat is de kostprijs van een extra verhuizer? Een verhuisfirma rekent meestal een kostprijs van gemiddeld €30,- per uur. In enkele gevallen zitten er twee verhuizers bij de kostprijs van het meubeltransport inbegrepen. De prijzen van het huren van een verhuiswagen inclusief het inhuren van twee verhuizers liggen dan gemiddeld op een kostprijs van €125,- per uur. Vaak is de kostprijs ook nog afhankelijk of u door de week de verhuizing doet, of weekends. Een verhuisfirma kan dan namelijk een toeslag rekenen.

Wat kost een verhuiswagen met verhuizers huren?

Het grootste voordeel van het inschakelen van een verhuisbedrijf is dat een verhuisbedrijf over zeer grote voertuigen beschikt voor het meubeltransport. Door een grote verhuiswagen te huren, hoeft u op de verhuisdag slechts één keer te rijden om als uw spullen te vervoeren.

 

Schakel een verhuiswagen mét ervaren verhuizer in!

 

Een kleine verhuiswagen van 20 m³ kost ongeveer €65,- per uur. Houd rekening met gemiddeld €25,- aan brandstofkosten voor een afstand tot 50 kilometer. Meer ruimte nodig? De prijs voor een verhuiswagen van 50 m³ begint rond de €75,- per uur.

Brandstofkosten bij een verhuizing

Wilt u een verhuiswagen huren? Dan moet u rekening houden met het brandstoftarief dat de verhuisfirma rekent. In de meeste gevallen moet u de brandstofkosten zelf betalen. De kostprijs voor de brandstof varieert van €0,25 tot €1,- per kilometer. Gemiddeld betaalt u per 50 kilometer ongeveer €25,- aan brandstof.

Maak met uw verhuisfirma duidelijk afspraken over de brandstofkosten. Bij sommige goedkope verhuisfirma’s krijgt u een aantal kilometers gratis. Wanneer u daaronder blijft, betaalt u niets aan brandstofkosten. Dat scheelt enorm op de totale kostprijs!

Prijzen verhuiswagen huren 2021

Laadvolume verhuiswagen Opties Brandstofkosten (50 km) Aantal verhuizers Totaalprijs per uur
20 m³ Verhuiswagen met lift €25,- 1 €65,-
50 m³ Verhuiswagen met lift €25,- 1 €75,-
50 m³ Verhuiswagen met lift €25,- 3 €135,-

* Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. De uiteindelijke prijs van een verhuisfirma is afhankelijk van meerdere factoren zoals de voorbereiding, de afstand en de omvang van de verhuizing. Vraag gratis offertes aan.

Wat kost een verhuisservice van een verhuisfirma

Door de verhuisservice van een verhuisfirma in te schakelen, maakt u uw verhuizing een stukje gemakkelijker. Er zijn verschillende verhuisdiensten waar u uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld de inpakservice. Dit kost gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. Met een verhuislift van een verhuisfirma is het eenvoudiger om meubels en andere spullen uit een appartement te vervoeren. Dit kost gemiddeld €65,- per uur. Houd er wel rekening mee dat u mogelijk een vergunning voor het parkeren van de lift nodig heeft.

Hetzelfde geldt voor het parkeren van de verhuiswagen. Gemiddeld kost dit €20,- tot €50,- per uur, afhankelijk van de gemeente waar u woont. In de prijstabel ziet u nog meer gemiddelde prijzen van verhuisservice, zoals de inpakservice.

Prijzen extra verhuisdiensten 2021

Type klus/dienst Prijs verhuisfirma 2021 Omschrijving
Inpakservice €30,- tot €40,- per uur Spullen inpakken
Montageservice €30,- tot €40,- per uur Monteren/demonteren van meubels
Meubelbewaring €125,- per maand Bij een opslag van 25 m³
Parkeervergunning €20,- tot €50,- Prijs varieert per gemeente
Piano verhuizen €200,- tot €350,- Met zorg en precisie de piano verhuizen (vaak inclusief verzekering)
Klusjes uitvoeren €30,- tot €40,- per uur Reparatie en schilder werkzaamheden
Verhuislift huren en bedienen €65,- per uur Inzet en bediening van verhuislift
Extra verhuizer inhuren €30,- tot €40,- per uur Nog sneller verhuizen, zonder zorgen

* Let op: Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan voor meer inzicht in de kosten van een verhuisfirma.

Verhuiswagen met verhuizers huren

Het grootste voordeel van het inschakelen van een verhuisbedrijf is dat een verhuisbedrijf over zeer grote voertuigen beschikt voor het meubeltransport. Door een grote verhuiswagen te huren, hoeft u op de verhuisdag slechts één keer te rijden om als uw spullen te vervoeren.

Schakel een verhuiswagen mét ervaren verhuizer in!

Een kleine verhuiswagen van 20 m³ kost ongeveer €65,- per uur. Houd rekening met gemiddeld €25,- aan brandstofkosten voor een afstand tot 50 kilometer. Meer ruimte nodig? De prijs voor een verhuiswagen van 50 m³ begint rond de €75,- per uur.

Brandstofkosten bij een verhuizing

Wilt u een verhuiswagen huren? Dan moet u rekening houden met het brandstoftarief dat de verhuisfirma rekent. In de meeste gevallen moet u de brandstofkosten zelf betalen. De kostprijs voor de brandstof varieert van €0,25 tot €1,- per kilometer. Gemiddeld betaalt u per 50 kilometer ongeveer €25,- aan brandstof.

Maak met uw verhuisfirma duidelijk afspraken over de brandstofkosten. Bij sommige goedkope verhuisfirma’s krijgt u een aantal kilometers gratis. Wanneer u daaronder blijft, betaalt u niets aan brandstofkosten. Dat scheelt enorm op de totale kostprijs!

Prijzen verhuiswagen huren

Laadvolume verhuiswagen Opties Brandstofkosten (50 km) Aantal verhuizers Totaalprijs per uur
20 m³ Verhuiswagen met lift €25,- 1 €65,-
50 m³ Verhuiswagen met lift €25,- 1 €75,-
50m³ Verhuiswagen met lift €25,- 3 €135,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen. De uiteindelijke prijs van een verhuisfirma is afhankelijk van meerdere factoren zoals de voorbereiding, de afstand en de omvang van de verhuizing. Vraag gratis offertes aan.

Prijzen verhuisservice van een verhuisfirma

Door de verhuisservice van een verhuisfirma in te schakelen, maakt u uw verhuizing een stukje gemakkelijker. Er zijn verschillende verhuisdiensten waar u uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld de inpakservice. Dit kost gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. Met een verhuislift van een verhuisfirma is het eenvoudiger om meubels en andere spullen uit een appartement te vervoeren. Dit kost gemiddeld €65,- per uur. Houd er wel rekening mee dat u mogelijk een vergunning voor het parkeren van de lift nodig heeft.

Hetzelfde geldt voor het parkeren van de verhuiswagen. Gemiddeld kost dit €20,- tot €50,- per uur, afhankelijk van de gemeente waar u woont. In de prijstabel ziet u nog meer gemiddelde prijzen van verhuisservice, zoals de inpakservice.

Type klus/dienst Prijs verhuisfirma
2021
Omschrijving
Montageservice €30,- tot €40,- per uur Monteren/demonteren van meubels
Meubelbewaring €125,- per maand Bij een opslag van 25 m³
Parkeervergunning €20,- tot €50,- Prijs varieert per gemeente
Piano verhuizen €200,- tot €350,- Met zorg en precisie de piano verhuizen (vaak inclusief verzekering)
Klusjes uitvoeren €30,- tot €40,- per uur Reparatie en schilder werkzaamheden
Verhuislift huren en bedienen €65,- per uur Inzet en bediening van verhuislift
Extra verhuizer inhuren €30,- tot €40,- per uur Nog sneller verhuizen, zonder zorgen

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan voor meer inzicht in de kosten van een verhuisfirma.

prijzen inpakservice voor verhuis

Wat kost een inpakservice?

De kosten voor de inpakservice van een verhuisfirma zijn gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. U maakt met de verhuisfirma een afspraak wanneer de verhuizers alles komen inpakken. U hoeft dan geen verhuisdozen te regelen, meestal zorgt het verhuisbedrijf hiervoor. Bovendien gebruiken ze ook nog ander inpakmateriaal, zoals zachte vulling voor het inpakken van glazen en andere breekbare spullen.