Verhuisfirma prijzen

Gratis offertes aanvragen

Verhuisfirma prijzen

Bij een verhuis komt heel wat kijken. Waarschijnlijk bent u al druk bezig met de voorbereiding. Maar hoe pakt u het verhuizen aan? Gaat u de verhuis zelf regelen, of schakelt u een verhuisfirma in? Het inschakelen van een verhuisfirma biedt veel voordelen. Zo wordt alles van A-Z geregeld, is tijdelijke opslag mogelijk en kunt u uw inboedel goed verzekeren. Het inschakelen van een verhuisbedrijf neemt veel stress uit handen. Maar wat zijn de prijzen en hoe komen de prijzen tot stand? Lees in onderstaand artikel wat de kostprijs is van het verhuizen met een verhuisbedrijf. Besparen op uw verhuis? Dat kan! Wij zijn een netwerk van erkende verhuisfirma’s werkzaam in heel Vlaanderen. Vraag via de offertepagina eenvoudig meerdere offertes aan en vergelijk prijzen. Zo komt u altijd bij de goedkoopste verhuisfirma uit!

Navigeer direct naar:

Prijzen verhuizers | Prijs huren verhuiswagen | Verhuisdiensten kostprijzen | Bespaartips

Verhuizers van een verhuisfirma inhuren

De verhuizers nemen het zware werk uit handen. De verhuizers van de verhuisfirma pakken uw goederen in, sjouwen alles naar de verhuiswagen en zorgen voor de montage van meubels. Meestal wordt er een bestuurder bij de vrachtwagen ‘geleverd’. Alleen deze bestuurder inschakelen is niet genoeg om de klus snel en effectief te klaren. Wat is de kostprijs van een extra verhuizer? Dat is gemiddeld €30,- per uur. In enkele gevallen zitten er twee verhuizers bij de kostprijs van het meubeltransport inbegrepen. De prijzen van de verhuiswagen inclusief twee verhuizers liggen dan gemiddeld op een kostprijs van €125,- per uur. Vaak is de kostprijs ook nog afhankelijk of u door de week de verhuis doet, of weekends.

Gemiddelde prijs verhuisfirma

Omvang verhuizingType vrachtwagenAantal kilometersAantal verhuizersVerhuisliftAantal verhuisdozenGemiddelde prijs verhuisfirma
Klein20 m³20-552Ja60€500,- tot €900,-
Middel50 m³55-703Nee70€700,- tot €1100,-
Groot70 m³55-704Nee80€900,- tot €1300,-

(*) Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag offertes aan voor meer inzicht in de totaalprijzen.

Wilt u aanzienlijk besparen op de totaalprijs voor uw verhuis?

Door gratis scherp geprijsde offertes te vergelijken loopt uw besparing op tot wel 30%!

Gratis offertes aanvragen

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van een verhuisfirma?

De prijs voor een verhuis is onder andere afhankelijk van de grootte van de verhuizing en de verhuisservice waar u gebruik van wilt maken. Een kleine verhuizing kost logischerwijs minder dan een grote verhuizing. Wilt u alles laten inpakken? Dat geeft u meer gemak, maar de prijzen zijn wel iets hoger. Ook de hoeveelheid verhuizers en de grootte van de wagen voor het meubeltransport is van invloed op de prijs. Een kleine wagen is vaak goedkoper, maar het voordeel van een grote wagen is dat er veel meer in past en u daarom minder vaak heen en weer hoeft te rijden. Heeft u een verhuislift nodig? Houd dan rekening met hogere prijzen. Voordeel is wel dat de verhuis sneller verloopt.

Welke prijsopbouw hanteren verhuisfirma’s?

De opbouw van de prijs bestaat uit meerdere onderdelen. De belangrijkste onderdelen zijn de prijzen voor het laden en lossen van uw inboedel en het transporteren van alle spullen. Wilt u dat de verhuizers ook uw inboedel inpakken in verhuisdozen? Dan kost wel iets meer, maar voordeel is dat het inpakken zeer snel gaat en u zonder stress verhuisd. Elk verhuisbedrijf uit de omgeving van [var1] hanteert haar eigen tarieven voor de transportwagen en voor het laden en lossen. Vergelijk daarom offertes met scherpe prijzen om er zeker van te zijn dat u niet te veel betaalt voor uw verhuis.

verhuisfirma prijzen

Toeslag voor in het weekend verhuizen

Niet iedereen kan zomaar vrij nemen voor hun verhuisdag. Zeker als u al vrije dagen heeft gebruikt voor het klussen in uw nieuwe woning, kunnen wij ons voorstellen dat u graag in het weekend wilt verhuizen. Uiteraard is dit mogelijk! Wel moet u rekening houden met het zogeheten weekendtarief. Met andere woorden: de verhuisservice kost meer geld wanneer u dit in het weekend plant. Op zaterdag bedraagt deze toeslag voor de verhuisservice vaak 25% bovenop de kostprijs en op zondag kan de weekendtoeslag zelfs oplopen tot wel €75% bovenop de kostprijs. Wilt u het liefst zo weinig mogelijk geld uitgeven aan de verhuisservice? Dan raden wij u aan om de verhuizing op een doordeweekse dag te plannen.

Verhuiswagen met verhuizers huren

Het grootste pluspunt van het inschakelen van een verhuisfirma is dat ze over grote voertuigen beschikken die u kunt huren. Hiermee hoeft u tijdens uw verhuizing slechts één of twee keer te rijden om al uw spullen te vervoeren. Wat de totale kostprijs voor het huren van een verhuiswagen precies bedraagt, is onder meer afhankelijk van het formaat van de wagen. Wanneer u een vrachtwagen gaat huren is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van uw inboedel. Passen uw kasten qua lengte en breedte in de laadbak? Of moet u uw meubilair uit elkaar schroeven? Houd bij het laadvolume ook rekening met de afstand die u moet afleggen. Wanneer u naar de andere kant van Vlaanderen verhuist, is het verstandig om een groot laadvolume te kiezen zodat u slechts één keer hoeft te rijden. Verhuist u dichterbij, dan is het wellicht goedkoper om iets vaker heen en weer te rijden.

De kostprijs voor een wagen voor het meubeltransport is gemiddeld €65,- tot €135,- per uur, afhankelijk van de inhoud. Wanneer u de verhuizing goed heeft voorbereid dan duurt het verhuisproces met een verhuisbedrijf gemiddeld 4 tot 8 uur. Wel dient u rekening te houden met het brandstof tarief. In de meeste gevallen bent u verantwoordelijk voor de brandstofkosten. De kostprijs voor de brandstof varieert van €0,25 tot €1,- per kilometer. Gemiddeld betaalt u per 50 kilometer ongeveer €25,- aan brandstof. Bij sommige goedkope verhuisfirma’s krijgt u een aantal kilometers gratis. Dat scheelt enorm op de totale kostprijs.

Prijzen huren van een verhuiswagen

Laadvolume verhuiswagenOptiesBrandstofkosten (50 km)Aantal verhuizersTotaalprijs per uur
20 m³Verhuiswagen met lift€25,-1€65,-
50 m³Verhuiswagen met lift€25,-1€75,-
50m³Verhuiswagen met lift€25,-3€135,-

(*) Dit zijn gemiddelde prijzen. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van meerdere factoren zoals de voorbereiding, de afstand en de omvang van de verhuizing.

Prijzen verhuisservice van een verhuisfirma

Door de verhuisservice in te schakelen, maakt u uw verhuis een stukje gemakkelijker. Er zijn verschillende verhuisdiensten waar u uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld de inpakservice. Dit kost gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. Met een verhuislift is het eenvoudiger om meubels en andere spullen uit een appartement te vervoeren. Dit kost gemiddeld €65,- per uur. Houd er wel rekening mee dat u mogelijk een vergunning voor het parkeren van de lift nodig heeft. Hetzelfde geldt voor het parkeren van de verhuiswagen. Gemiddeld kost dit €20,- tot €50,- per uur, afhankelijk van de gemeente waar u woont. In de prijstabel ziet u nog meer gemiddelde prijzen van de verhuisdiensten, zoals de montageservice.

Prijzen extra verhuisdiensten

Type klus/dienstGemiddelde prijs per uurOmschrijvingsservice
Inpakservice€30,- tot €40,-Spullen inpakken
Verhuislift huren en bedienen€65,-Inzet en bediening van verhuislift
Montageservice€30,- tot €40,-Monteren/demonteren van meubels
Meubelbewaring€125,- per maandBij een opslag van 25 m³
Parkeervergunning€20,- tot €50,-Prijs varieert per gemeente
Piano verhuizen€200,- tot €350,-Met zorg en precisie de piano verhuizen (vaak inclusief verzekering)
Klusjes uitvoeren€30,- tot €40,-Reparatie en schilder werkzaamheden
Extra verhuizer inhuren€30,- tot €40,-Nog sneller verhuizen, zonder zorgen.

(*) Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag offertes aan voor meer inzicht in de kosten van de verschillende verhuisdiensten.

prijzen inpakservice voor verhuis

Wat kost een inpakservice?

De inpakservice kost gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. U maakt met de verhuisfirma een afspraak wanneer de verhuizers alles komen inpakken. U hoeft dan geen verhuisdozen te regelen, meestal zorgt het verhuisbedrijf hiervoor. Bovendien gebruiken ze ook nog ander inpakmateriaal, zoals zachte vulling voor het inpakken van glazen en andere breekbare spullen.

prijs verhuislift

Wel of geen verhuislift?

Woont u in een appartement? Of is het trapgat erg smal in uw woning in [var1]? Dan is het huren van een verhuislift geen overbodige luxe. De prijs is gemiddeld €65,- per uur. De verhuizers bedienen de lift voor u. Met de verhuislift gaat het vervoeren van meubels en dozen een stuk sneller, bovendien hoeft u niet te manoeuvreren in een smal trapgat.

Heeft u een tijdelijke opslag nodig voor uw inboedel?

Vul het offerteformulier in en bespaar op de kostprijs voor meubelbewaring!

Gratis offertes aanvragen

Prijs van de montageservice

Een klusje waarop veel mensen zich verkijken is de demontage en montage van meubels. Met de montageservice demonteert de vakman alle meubels en in uw nieuwe woning of bedrijfspand zorgt hij direct voor de montage van de meubels. De kostprijs voor de montage is gemiddeld €30,- tot €40,- per uur.

Prijs voor meubelbewaring

De gemiddelde prijs voor meubelbewaring is €125,- voor een opslagruimte van 25 m³. De prijs is onder andere afhankelijk van de grootte van de opslag en of u een verwarmde of onverwarmde ruimte wilt. Door te kiezen voor meubelbewaring via een verhuisfirma uit [var1] weet u zeker dat uw inboedel droog en veilig is opgeslagen.

Prijs voor een parkeervergunning

In een aantal gemeentes heeft u een parkeervergunning nodig voor het parkeren van een verhuislift of een verhuiswagen met lift. Gemiddeld kost dit €20,- tot €50,- per uur. Vraag bij uw gemeente na of u een vergunning nodig heeft. Vaak moet u de vergunning een aantal werkdagen voor de verhuisdag aanvragen, wacht hier dus niet te lang mee.

prijs parkeervergunning verhuizen

Hoeveel kost het verhuizen van een piano?

Het verhuizen van een piano vergt veel nauwkeurigheid. De piano wordt in een verhuiswagen goed vastgezet en beschermd met zachte dekens. Een pianoverhuizing kost gemiddeld €200,- tot €350,-, dit is vaak inclusief de verzekering. Voor het vervoeren van een piano zijn vaak twee of meer verhuizers nodig in verband met het tillen.

Wat zijn de tarieven voor een extra verhuizer?

De totaalprijs voor een verhuis is onder andere afhankelijk van het aantal verhuizers dat u inhuurt. Met extra verhuizers gaat het inpakken, de montage en de verhuizing een stuk sneller. De tarieven voor een extra verhuizer zijn ongeveer €30,- tot €40,- per uur. Afhankelijk van de grootte van uw verhuizing heeft u twee of meer verhuizers nodig.

Wat zijn de prijzen voor extra verhuisdozen?

Eén van de belangrijkste attributen gedurende het verhuizen zijn de verhuisdozen. U kunt ze zelf aanschaffen, maar veel verhuisfirma’s voorzien ook in verhuisdozen. De prijzen van verhuisdozen liggen tussen de €1,50 en €3,-. Is het mogelijk dat u aan bananendozen komt? Dan is dat erg handig, aangezien deze dozen erg stevig en praktisch zijn. Deze kunt u vaak gratis ophalen bij een supermarkt bij u in de buurt. Zelf al uw spullen inpakken is een optie, maar de verhuizer doet het ook graag voor u. Wanneer u ervoor kiest de verhuis te laten regelen door een verhuisfirma, is het dus mogelijk dat u tegen een meerprijs al uw spullen laat inpakken. Dit scheelt u veel werk en u weet dat alles vakkundig verpakt is.

Verhuis bespaartips

Wij hebben nog een aantal handige bespaartips voor u. Leen bijvoorbeeld verhuisdozen van vrienden en familie of haal gratis dozen op bij een supermarkt. Een andere bespaartip is om kleine spullen zelf te verhuizen, dit scheelt op de verhuisdag. Zorg er daarnaast voor dat alles netjes is ingepakt en schrijf op de dozen naar welke kamer ze moeten. Dit maakt de verhuisdag een stukje gemakkelijker. De beste bespaartip die wij u kunnen geven is het vergelijken van offertes. Deze vraagt u overigens eenvoudig aan via het offerteformulier. U krijgt zo snel meer inzicht in de gemiddelde prijzen en weet zeker dat u niet te veel betaalt.

Bespaar door verhuisfirma offertes te vergelijken

Gaat u verhuizen naar een nieuwe woning? Of betrekt u een nieuw bedrijfspand in [var1]? Door de hulp van een verhuisfirma in te schakelen gaat het verhuizen een stuk sneller en verloopt deze zonder stress. Wist u dat uw inboedel, tijdens het meubeltransport door een verhuisbedrijf, verzekerd is? De kostprijs voor uw verhuis is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de verhuisservices waar u gebruik van maakt. Vul het offerteformulier in voor gratis offertes met scherpe prijzen van verhuisfirma’s uit uw eigen regio. Door te vergelijken bespaart u op de prijs voor uw verhuizing.

kostprijs verhuisfirma