Wat zijn de prijzen van een verhuisfirma?

Gratis offertes vergelijken

Zonder enige verplichting.

Verhuisfirma prijzen

Gaat u verhuizen? Dan ben u vast benieuwd naar de prijzen van een verhuisfirma. Op deze pagina leest u meer over de gemiddelde prijs, waar u rekening mee moet houden en hoe u bespaart op de prijzen van de verhuizers. Wilt u besparen en niet te veel betalen?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Vergelijk gratis offertes en krijg inzicht in de kosten van de verhuisfirma’s. Wist u dat de kostprijs van een verhuisfirma afhankelijk is van de grootte van de verhuiswagen en hoeveel spullen u wilt laten vervoeren? Over de andere factoren die de prijs van een verhuisfirma beïnvloeden leest u hieronder meer.

Wat kost een verhuisfirma?

Een verhuis kost gemiddeld tussen de €500,- tot €1.300,-. De prijzen voor een verhuizing zijn afhankelijk van meerdere factoren. Meestal maakt een verhuisfirma onderscheid tussen een kleine, middelgrote of grote verhuizing. Een kleine verhuizing kost ongeveer €500,- tot €900,-. Houd rekening met een gemiddelde prijs tussen de €900,- tot €1.300,- voor een grote verhuis.

Hoe worden de kosten van een verhuisfirma berekend?

De totale kosten voor het inhuren van een verhuisfirma zijn afhankelijk van meerdere factoren. De grootte van de verhuizing is van invloed, maar ook welke verhuisdiensten u inschakelt, of u een verhuislift nodig heeft en hoeveel verhuizers u inhuurt. In de tabel hieronder vindt u nog meer gemiddelde tarieven. Vraag voor exacte kosten van een verhuisfirma gratis en vrijblijvende offertes aan.

Gemiddelde prijs verhuisfirma

Omvang verhuizingType vrachtwagenAantal kilometersAantal verhuizersVerhuisliftAantal verhuisdozenGemiddelde prijs verhuisfirma per dag *
Klein20 m³20-552Ja60€500,- tot €900,-
Middel50 m³55-703Nee70€700,- tot €1.100,-
Groot70 m³55-704Nee80€900,- tot €1.300,-

*Dit zijn gemiddelde verhuisfirma prijzen. Vraag gratis offertes aan voor meer inzicht in de kostprijs van uw verhuis.

Wilt u aanzienlijk besparen op de totaalprijs voor uw verhuis?

Door gratis scherp geprijsde offertes te vergelijken loopt uw besparing op tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken
wat kost een verhuisfirma

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een verhuisfirma?

De kosten voor een verhuisfirma zijn onder andere afhankelijk van de grootte van de verhuizing en de verhuisservice waar u gebruik van wilt maken. Een kleine verhuis door een verhuisfirma heeft logischerwijs een lagere kostprijs dan een grote verhuizing.

De volgende keuzes bepalen de kosten van verhuizingen door een verhuisfirma::

  • Verhuiswagen huren? Een grote verhuiswagen huren heeft een hogere prijs dan een kleine.
  • Verhuizers inhuren? De hoeveelheid verhuizers is van invloed op de kosten.
  • Verhuislift huren? Het tillen van zware meubels wordt eenvoudig door een verhuislift te huren.
  • Inpakservice en/of (de)montageservice? Kies voor extra gemak, met een iets hogere prijs.
prijs verhuizers inhuren

Welke prijsopbouw hanteren verhuisfirma’s?

De opbouw van de prijs van een verhuisfirma bestaat uit meerdere onderdelen. De belangrijkste onderdelen zijn de prijzen voor het laden en lossen van uw inboedel en het transporteren van alle spullen.

Wilt u dat de verhuizers ook uw inboedel inpakken in verhuisdozen? De kostprijs voor uw verhuizing is dan iets hoger, maar voordeel is dat het inpakken zeer snel gaat en u zonder stress verhuist.

Elke verhuisfirma hanteert haar eigen tarieven voor de transportwagen en voor het laden en lossen.

Vergelijk daarom offertes met scherpe verhuisfirma prijzen om er zeker van te zijn dat u niet te veel betaalt voor uw verhuizing.

Toeslag voor in het weekend verhuizen

Niet iedereen kan zomaar vrij nemen voor hun verhuisdag. Zeker als u al vrije dagen heeft gebruikt voor het klussen in uw nieuwe woning, wilt u vast graag graag in het weekend de meubels wilt vervoeren. Uiteraard is dit mogelijk bij een verhuisfirma!

Wel moet u rekening houden met het zogeheten weekendtarief. Met andere woorden: een verhuisfirma rekent hogere tarieven voor de verhuisservice wanneer u dit in het weekend plant. Op zaterdag bedraagt deze toeslag voor de verhuisservice vaak 25% bovenop de kostprijs en op zondag kan de weekendtoeslag zelfs oplopen tot wel €75% bovenop de kostprijs.

Wilt u het liefst zo weinig mogelijk geld uitgeven aan de verhuisservice? Dan plant u best de verhuizing in op een doordeweekse dag.

Verhuizers inhuren bij een verhuisfirma

De verhuizers nemen het zware werk van uw verhuis uit handen. De verhuizers van de verhuisfirma pakken uw goederen in, sjouwen alles naar de verhuiswagen en zorgen voor de montage van meubels. Meestal wordt er een bestuurder bij de vrachtwagen ‘geleverd’. Alleen deze bestuurder inschakelen is niet genoeg om de klus snel en effectief te klaren.

Wat is de kostprijs van een extra verhuizer? Een verhuisfirma rekent meestal een kostprijs van gemiddeld €30,- per uur. In enkele gevallen zitten er twee verhuizers bij de kostprijs van het meubeltransport inbegrepen. De prijzen van het huren van een verhuiswagen inclusief het inhuren van twee verhuizers liggen dan gemiddeld op een kostprijs van €125,- per uur. Vaak is de kostprijs ook nog afhankelijk of u door de week de verhuizing doet, of weekends. Een verhuisfirma kan dan namelijk een toeslag rekenen.

Verhuiswagen met verhuizers huren

Het grootste voordeel van het inschakelen van een verhuisbedrijf is dat een verhuisbedrijf over zeer grote voertuigen beschikt voor het meubeltransport. Door een grote verhuiswagen te huren, hoeft u op de verhuisdag slechts één keer te rijden om als uw spullen te vervoeren.

Schakel ervaren verhuizers in!

Voor een optimale verhuisservice schakelt u meerdere specialisten van een verhuisfirma in. Zij hebben ruime ervaring in het veilig en snel vervoeren van uw waardevolle spullen. Daarnaast gebruiken zij speciale verpakkingsmaterialen om beschadigingen op uw antieke kast, kunst of wasmachine te voorkomen.

Brandstofkosten bij een verhuizing

Wilt u een verhuiswagen huren? Dan moet u rekening houden met het brandstoftarief dat de verhuisfirma rekent. In de meeste gevallen moet u de brandstofkosten zelf betalen. De kostprijs voor de brandstof varieert van €0,25 tot €1,- per kilometer. Gemiddeld betaalt u per 50 kilometer ongeveer €25,- aan brandstof.

Maak met uw verhuisfirma duidelijk afspraken over de brandstofkosten. Bij sommige goedkope verhuisfirma’s krijgt u een aantal kilometers gratis. Wanneer u daaronder blijft, betaalt u niets aan brandstofkosten. Dat scheelt enorm op de totale kostprijs!

Prijzen verhuiswagen huren

Laadvolume verhuiswagenOptiesBrandstofkosten (50 km)Aantal verhuizersTotaalprijs per uur
20 m³Verhuiswagen met lift€25,-1€65,-
50 m³Verhuiswagen met lift€25,-1€75,-
50m³Verhuiswagen met lift€25,-3€135,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen. De uiteindelijke prijs van een verhuisfirma is afhankelijk van meerdere factoren zoals de voorbereiding, de afstand en de omvang van de verhuizing. Vraag gratis offertes aan.

Prijzen verhuisservice van een verhuisfirma

Door de verhuisservice van een verhuisfirma in te schakelen, maakt u uw verhuizing een stukje gemakkelijker. Er zijn verschillende verhuisdiensten waar u uit kunt kiezen. Bijvoorbeeld de inpakservice. Dit kost gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. Met een verhuislift van een verhuisfirma is het eenvoudiger om meubels en andere spullen uit een appartement te vervoeren. Dit kost gemiddeld €65,- per uur. Houd er wel rekening mee dat u mogelijk een vergunning voor het parkeren van de lift nodig heeft.

Hetzelfde geldt voor het parkeren van de verhuiswagen. Gemiddeld kost dit €20,- tot €50,- per uur, afhankelijk van de gemeente waar u woont. In de prijstabel ziet u nog meer gemiddelde prijzen van verhuisservice, zoals de inpakservice.

Prijzen extra verhuisdiensten

Type klus/dienstPrijs verhuisfirmaOmschrijvings
Inpakservice€30,- tot €40,- per uurSpullen inpakken
Verhuislift huren en bedienen€65,- per uurInzet en bediening van verhuislift
Montageservice€30,- tot €40,- per uurMonteren/demonteren van meubels
Meubelbewaring€125,- per maandBij een opslag van 25 m³
Parkeervergunning€20,- tot €50,-Prijs varieert per gemeente
Piano verhuizen€200,- tot €350,-Met zorg en precisie de piano verhuizen (vaak inclusief verzekering)
Klusjes uitvoeren€30,- tot €40,- per uurReparatie en schilder werkzaamheden
Extra verhuizer inhuren€30,- tot €40,- per uurNog sneller verhuizen, zonder zorgen

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan voor meer inzicht in de kosten van een verhuisfirma.

prijzen inpakservice voor verhuis

Wat kost een inpakservice?

De kosten voor de inpakservice van een verhuisfirma zijn gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. U maakt met de verhuisfirma een afspraak wanneer de verhuizers alles komen inpakken. U hoeft dan geen verhuisdozen te regelen, meestal zorgt het verhuisbedrijf hiervoor. Bovendien gebruiken ze ook nog ander inpakmateriaal, zoals zachte vulling voor het inpakken van glazen en andere breekbare spullen.

prijs verhuislift

Wel of geen verhuislift huren?

Woont u in een appartement? Of is het trapgat erg smal in uw woning? Dan is het huren van een verhuislift van een verhuisfirma geen overbodige luxe. De prijs is gemiddeld €65,- per uur. De verhuizers bedienen de lift voor u. Met de verhuislift gaat het vervoeren van meubels en dozen een stuk sneller, bovendien hoeft u niet te manoeuvreren in een smal trapgat.

Prijs van de montageservice

Een klusje waarop veel mensen zich verkijken is de demontage en montage van meubels. Met de montageservice demonteert de vakman alle meubels en in uw nieuwe woning of bedrijfspand zorgt hij direct voor de montage van de meubels.

De kostprijs voor de montage is gemiddeld €30,- tot €40,- per uur.

Prijs voor meubelbewaring

De gemiddelde prijs voor meubelbewaring is €125,- voor een opslagruimte van 25 m³. De prijs is onder andere afhankelijk van de grootte van de opslag en of u een verwarmde of onverwarmde ruimte wilt. andere afhankelijk van de grootte van de opslag en of u een verwarmde of onverwarmde ruimte wilt. Door te kiezen voor meubelopslag via een verhuisfirma uw omgeving weet u zeker dat uw inboedel droog en veilig is opgeslagen.

Vergelijk verhuisfirma prijzen & bespaar!

Door offertes te vergelijken kunt u tot wel 40% besparen op de totaalprijs!

Start nu uw gratis offerteaanvraag

Prijs voor een parkeervergunning

In een aantal gemeentes heeft u een parkeervergunning nodig voor het parkeren van een verhuislift of een verhuiswagen met lift. De kosten zijn gemiddeld €20,- tot €50,- per uur. Vraag bij uw gemeente na of u een vergunning nodig heeft. Vaak moet u de vergunning een aantal werkdagen voor de verhuisdag aanvragen, wacht hier dus niet te lang mee.

prijs parkeervergunning verhuizen

Hoeveel kost het verhuizen van een piano?

De verhuizing van een piano vergt veel nauwkeurigheid. De piano wordt in een verhuiswagen goed vastgezet en beschermd met zachte dekens. Een pianoverhuizing kost gemiddeld €200,- tot €350,-, dit is vaak inclusief de verzekering. Voor het vervoeren van een piano zijn vaak twee of meer verhuizers nodig in verband met het tillen.

Tarieven inhuren extra verhuizer?

De totaalprijs voor een verhuis is onder andere afhankelijk van het aantal verhuizers dat u inhuurt. Met extra verhuizers gaat het inpakken, de montage en de verhuizing een stuk sneller. De tarieven voor een extra verhuizer zijn ongeveer €30,- tot €40,- per uur. Afhankelijk van de grootte van uw verhuizing heeft u twee of meer verhuizers nodig.

Wat zijn de prijzen voor extra verhuisdozen?

Eén van de belangrijkste attributen gedurende het verhuizen zijn de verhuisdozen. U kunt ze zelf aanschaffen, maar veel verhuisfirma’s voorzien ook in verhuisdozen.

De prijzen van verhuisdozen liggen tussen de €1,50 en €3,-. Is het mogelijk dat u aan bananendozen komt? Dan is dat erg handig, aangezien deze dozen erg stevig en praktisch zijn. Deze kunt u vaak gratis ophalen bij een supermarkt bij u in de buurt.

Zelf al uw spullen inpakken is een optie, maar de verhuizer doet het ook graag voor u. Wanneer u ervoor kiest de verhuizing te laten regelen door een goedkope verhuisfirma, is het dus mogelijk dat u tegen een meerprijs al uw spullen laat inpakken. Dit scheelt u veel werk en u weet dat alles vakkundig verpakt is.

Fiscaal aftrekbare kosten bij een verhuis

Een verhuizing is vaak niet goedkoop. Het is daarom fijn dat er vanuit de Federale Overheidsdienst Financiën een aantal aftrekposten beschikbaar zijn. Schakelt u een verhuisfirma in voor een particuliere verhuis? De aftrekposten die daarvoor beschikbaar waren, zijn dat helaas tegenwoordig niet meer. Wel krijgt u in sommige gevallen een vergoeding. Wanneer u voor uw werk moet verhuizen kunt u van uw werkgever kosten vergoed krijgen.

Wat is aftrekbaar bij bedrijfsverhuizing?

Wanneer u als ondernemer wilt verhuizen, zijn er wel een aantal aftrekposten waar u rekening mee kunt houden. Uw persoonlijke verhuiskosten zijn fiscaal aftrekbaar wanneer u uw reistijd naar het werk met minimaal 60% verkleint. Ook zijn alle transportkosten fiscaal aftrekbaar.

Meer informatie over een bedrijfsverhuis.

verhuistips

Verhuis bespaartips

Met de volgende handige tips wordt uw verhuis een stuk gemakkelijker. Leen bijvoorbeeld verhuisdozen van vrienden en familie of haal gratis dozen op bij een supermarkt. Een andere bespaartip is om kleine spullen zelf te vervoeren, dit scheelt op de verhuisdag. Zorg er daarnaast voor dat alles netjes is ingepakt en schrijf op de dozen naar welke kamer ze moeten. Dit maakt de verhuisdag een stukje gemakkelijker.

De beste bespaartip is het vergelijken van offertes. Deze vraagt u overigens eenvoudig aan via het offerteformulier. U krijgt zo snel meer inzicht in de gemiddelde prijzen en zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt.

kostprijs verhuisfirma

Verhuisfirma nodig? Gratis offertes vergelijken!

Gaat u verhuizen naar een nieuwe woning? Of betrekt u een nieuw bedrijfspand? Door de hulp van een verhuisfirma in te schakelen gaat het verhuizen een stuk sneller en verloopt deze zonder stress. Wist u dat uw inboedel, tijdens het meubeltransport door een verhuisbedrijf, verzekerd is? De kostprijs voor uw verhuis is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de verhuisservices waar u gebruik van maakt.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vraag gratis offertes aan. U ontvangt dan zo snel mogelijk offertes met scherpe prijzen van verhuizers uit uw regio. Door te vergelijken bespaart u op de prijs voor uw verhuizing. Deze offerteservice is uiteraard geheel kosteloos en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.

Gratis verhuisoffertes vergelijken!