Verhuisfirma prijzen

Gratis offertes aanvragen

Verhuisfirma prijzen

Bij een verhuis komt heel wat kijken. Waarschijnlijk bent u al druk bezig met de voorbereiding. Maar hoe pakt u het verhuizen aan? Gaat u de verhuis zelf regelen, of schakelt u een verhuisfirma in? Het inschakelen van een verhuisfirma biedt veel voordelen. Zo wordt alles van A-Z geregeld, is tijdelijke opslag mogelijk en kunt u uw inboedel goed verzekeren. Het inschakelen van een verhuisfirma neemt veel stress uit handen gedurende het verhuizen. Toch brengt het wel meer kosten met zich mee. Maar wat zijn de prijzen en hoe komen de prijzen tot stand? Lees in onderstaand artikel wat de kosten zijn van het verhuizen met een verhuisfirma. Besparen op uw verhuis? Dat kan! Wij zijn een netwerk van erkende verhuisfirma’s werkzaam in heel Vlaanderen. Vraag via onze offertepagina eenvoudig meerdere offertes aan en vergelijk prijzen. Zo komt u altijd bij de goedkoopste verhuisfirma uit!

Verhuiswagen en brandstof

Het grootste pluspunt van het inschakelen van een verhuisfirma is dat ze over grote voertuigen beschikken. Hiermee hoeft u tijdens uw verhuizing slechts één of twee keer te rijden om al uw spullen te vervoeren. Wat de totale kostprijs precies bedraagt, is onder meer afhankelijk van het formaat van de verhuiswagen. Wanneer u een vrachtwagen uitzoekt is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van uw inboedel. Passen uw kasten qua lengte en breedte in de laadbak? Of moet u uw meubilair uit elkaar schroeven? Houd bij het laadvolume ook rekening met de afstand die u moet afleggen. Wanneer u naar de andere kant van Vlaanderen verhuist, is het verstandig om een groot laadvolume te kiezen zodat u slechts één keer hoeft te rijden. Verhuist u dichterbij, dan is het wellicht goedkoper om iets vaker heen en weer te rijden.

De kostprijs van een verhuiswagen is gemiddeld €65,- tot €135,- per uur, afhankelijk van de inhoud. Wanneer u de verhuizing goed heeft voorbereid dan duurt het verhuisproces met een verhuisfirma gemiddeld 4 tot 8 uur. Wel dient u rekening te houden met het brandstof tarief. In de meeste gevallen bent u verantwoordelijk voor de brandstofkosten. De kostprijs voor de brandstof varieert van €0,25 tot €1,- per kilometer. Gemiddeld betaalt u per 50 kilometer ongeveer €25,- aan brandstof. Bij sommige goedkope verhuisfirma’s krijgt u een aantal kilometers gratis. Dat scheelt enorm op de totale kostprijs.

Prijstabel: verhuiswagen en brandstof

Laadvolume verhuiswagen Opties Brandstofkosten (50 km) Aantal verhuizers Totaalprijs per uur
20 m³ Verhuiswagen met lift €25,- 1 €65,-
1,0 tot 1,5 meter Verhuiswagen met lift €25,- 1 €75,-
1,0 tot 1,5 meter Verhuiswagen met lift €25,- 1 €135,-

(*)Dit zijn gemiddelde prijzen. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van meerdere factoren zoals de voorbereiding, de afstand en de omvang van de verhuizing.

Verhuisfirma prijzen
verhuisfirma prijzen

Verhuizers inhuren

De verhuizers nemen het zware werk uit handen. De verhuizers van de verhuisfirma demonteren de meubelen, pakken uw goederen in en sjouwen alles naar de verhuiswagen. Meestal wordt er een bestuurder bij de vrachtwagen ‘geleverd’. Alleen deze bestuurder inschakelen is niet genoeg om de klus snel en effectief te klaren. Wat zijn de kosten van een extra verhuizer? Dat is gemiddeld €30,- per uur. In enkele gevallen zitten er twee verhuizers bij de kostprijs van de verhuiswagen inbegrepen. De prijzen van de verhuiswagen inclusief twee verhuizers liggen dan gemiddeld op €125,- per uur. Vaak zijn deze kosten ook nog afhankelijk of u door de week de verhuis doet, of weekends.

Prijstabel: inhuren van verhuizers

Omvang verhuizing Type vrachtwagen Aantal kilometers Verhuizers Ladderlift Verhuisdozen Gemiddelde kosten verhuisfirma
Klein 19 m³ 20-55 2 Ja 60 €500,- tot €900,-
Middel 50 m³ 55-70 3 Nee 70 €700,- tot €1100,-
Groot 70 m³ 55-70 4 Nee 80 €900,- tot €1300,-

(*)Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag offertes aan voor meer inzicht in de kosten.

Meer informatie over de mogelijkheden en de prijzen?

Vraag gratis offertes aan. Vergelijk de offertes en kies voor de beste deal!

Gratis offertes aanvragen

Montageservice

Bovenstaande kosten bepalen het grootste gedeelte van de totaalprijs van een verhuisfirma. Toch moet u bepaalde diensten niet vergeten. De montage, bijvoorbeeld. Wanneer uw meubelen gedemonteerd zijn tijdens uw verhuis is het handig dat u de montage laat doen door de verhuisfirma. Dit scheelt u een hoop stress tijdens uw verhuis. Zo kunt u focussen op het uitpakken van uw inboedel en het inrichten van de woning. Wat zijn de gemiddelde prijzen van de montage gedurende het verhuizen? Hiervoor wordt meestal het reguliere uurtarief van de verhuizer gerekend. De kostprijs van de montage ligt rond de €30,- tot €40,- per uur. De verhuizer weet precies hoe hij snel en effectief de montage regelt gedurende uw verhuis.

Wel of geen verhuislift?

Woont u in een appartement (zonder lift)? Dan is een verhuislift geen overbodige luxe tijdens uw verhuis. Meestal bepaald het aantal verdiepingen de prijs van de verhuislift. Hoe hoger de verhuislift, hoe hoger de prijzen. De gemiddelde prijzen liggen rond de €65,- per uur. Er moeten minimaal twee verhuizers beschikbaar zijn die de verhuislift kunnen bedienen. Eén moet bovenaanstaan staan, de ander onderaan. Advies is dat u dit door de verhuizer laat doen. Dit is veiliger voor u en uw waardevolle spullen. Het grote voordeel van een verhuislift is dat de meubelen niet beschadigen. Het is namelijk niet nodig dat u uw meubelen door nauwe deuropeningen propt gedurende het verhuizen. Daarnaast bespaart het vaak demontage- en montagekosten.

Meubelbewaring

Is de nieuwe woning nog niet helemaal klaar, maar moet u wel uit uw huidige woning verhuizen? Dan is het van belang dat u uw meubels in een meubelbewaring stalt. Verhuisfirma’s bieden vaak meubelbewaring aan. U kunt uw meubelen veilig in de opslag stallen. De prijzen van meubelbewaring? Een opslag van rond de 25 m3 kost u gemiddeld €125,- per maand. Hoe langer u uw meubelen in een meubelbewaring stalt, hoe lager de maandprijs vaak is. Let er goed op dat de opslag goed beveiligd is tegen brand en diefstal. Anders heeft dit nadelige gevolgen voor uw verzekering. U kunt er ook voor kiezen om de meubels tijdelijk op te slaan bij vrienden, dit scheelt aardig wat kosten. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag vrijblijvend offertes aan!

Parkeervergunning

Verhuist u met behulp van een grote vrachtwagen? Houd er rekening mee dat u deze niet overal mag parkeren. Zeker als u naar een stadscentrum verhuist heeft u vaak een parkeervergunning nodig omdat u een deel van de openbare weg inneemt. Een parkeervergunning moet uiterlijk twee werkdagen voor uw verhuisdag worden aangevraagd. Hier zitten in de meeste gevallen kosten aan verbonden. Wilt u voorkomen dat u een parkeervergunning nodig heeft? Controleer dan van tevoren waar u de vrachtwagen kan parkeren of vraag uw nieuwe buren of zij een parkeerruimte beschikbaar willen houden.

kostprijs verhuisfirma

Kosten weekends verhuizen

Niet iedereen kan zomaar vrij nemen voor hun verhuisdag. Zeker als u al vrije dagen heeft gebruikt voor het klussen in uw nieuwe woning, kunnen wij ons voorstellen dat u graag in het weekend wilt verhuizen. Uiteraard is dit mogelijk! Wel moet u rekening houden met het zogeheten weekendtarief. Met andere woorden: de verhuisservice kost meer geld wanneer u dit in het weekend plant. Op zaterdag bedraagt deze toeslag vaak 25% bovenop de kostprijs en op zondag kan de weekendtoeslag zelfs oplopen tot wel €75% bovenop de kostprijs. Wilt u het liefst zo weinig mogelijk geld uitgeven aan uw verhuizing? Dan raden wij u aan om de verhuizing op een doordeweekse dag te plannen.

Extra kosten van de verhuisfirma

Dankzij duidelijke afspraken met de verhuisfirma, verloopt de verhuizing precies zoals u wenst. U kan natuurlijk ook gebruik maken van een verhuisservice zonder de complete verhuisdag uit handen te geven. De verhuisservice is namelijk op diverse manieren in te zetten. Zo kan u ervoor kiezen om de verhuizing zelf uit te voeren terwijl de medewerkers van het verhuisbedrijf al uw meubels monteert en demonteert. De kostprijs van deze verhuisservice is ongeveer €30,- tot €40,- en bespaart u enorm veel tijd omdat de vakmannen uw meubilair in een handomdraai gemonteerd hebben.

Een andere verhuisservice is de inpakservice. Door jarenlange ervaring slagen de verhuizers erin uw inboedel zorgvuldig in te pakken en te labelen. Zo heeft u uw eigendommen in de nieuwe woning al snel weer gevonden. De kostprijs voor de in- of uitpakservice ligt ook rond de €30,- tot €40,- per uur. Wilt u uw piano graag laten vervoeren? Ook dit is een verhuisservice die een firma uit ons netwerk voor u uit kan voeren. Met uiterste zorg en precisie wordt het instrument voor u verhuist. Hiervan ligt de gemiddelde kostprijs tussen de €200,- tot €350,-.

Prijstabel: extra kosten

Type klus/dienst Gemiddelde prijs per uur Omschrijvingsservice
Montageservice €30,- tot €40,- Monteren/demonteren van meubels
Inpakservice €30,- tot €40,- Spullen inpakken
Klusjes uitvoeren €30,- tot €40,- Reparatie en schilder werkzaamheden
Lift service €65,- Inzet en bediening van verhuislift
Piano verhuizen €200,- tot €350,- Met zorg en precisie de piano verhuizen (vaak inclusief verzekering)
Parkeervergunning €20,- tot €50,- Prijs varieert per gemeente
Meubelbewaring €125,- per maand Opslag van 25 m³

(*)Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag offertes aan voor meer inzicht in alle extra kosten.

Verhuisdozen

Eén van de belangrijkste attributen gedurende het verhuizen zijn de verhuisdozen. U kunt ze zelf aanschaffen, maar veel verhuisfirma’s voorzien ook in verhuisdozen. De prijzen van verhuisdozen liggen tussen de €1,50 en €3,-. Is het mogelijk dat u aan bananendozen komt? Dan is dat erg handig, aangezien deze dozen erg stevig en praktisch zijn. Deze kunt u vaak gratis ophalen bij een supermarkt bij u in de buurt. Zelf al uw spullen inpakken is een optie, maar de verhuizer doet het ook graag voor u. Wanneer u ervoor kiest de verhuis te laten regelen door een verhuisfirma, is het dus mogelijk dat u tegen een meerprijs al uw spullen laat inpakken. Dit scheelt u zelf veel werk en u weet dat alles vakkundig verpakt is.

kosten verhuizers

Besparen door zelf verhuizen

De prijzen die de verhuisfirma’s voor uw verhuis rekenen lijken vaak erg uiteenlopend. Dit komt vooral doordat de verhuisfirma’s verschillende manieren hanteren om de prijzen te berekenen. Zo rekent de ene een uurprijs voor de verhuiswagen, inclusief één of twee verhuizers en de andere een losse, lage uurprijs voor de verhuiswagen en een losse uurprijs voor de verhuizer. In werkelijkheid ligt de totaalprijs dus dichter bij elkaar. De grootste besparing is mogelijk wanneer u ervoor kiest om zelf het verhuisproces te doen. U bent dan wel meer tijd en energie kwijt. Met een verhuisfirma (en verhuislift) is het mogelijk dat u binnen 4-8 uurtjes bent verhuisd. Vraag via onze offertepagina vrijblijvend meerdere offertes aan van verhuisfirma’s uit uw regio. Vergelijk prijzen en bespaar op uw verhuis!

aanvragen offerte verhuizen