Verhuis naar Wallonië?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Verhuizen naar Wallonië

Goedkope huizenprijzen, een relaxte levensstijl en weinig bureaucratische romplomp: het is niet voor niks dat veel mensen naar Wallonië verhuizen. Wilt u een zorgeloze verhuizing? Schakel dan een vakkundige verhuisfirma uit de buurt in.

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt snel een aantal gratis én vrijblijvende offertes van verhuizen naar Wallonië. Door deze te vergelijken ziet u snel welke verhuizer u het beste aanbod doet. U weet zeker dat u niet te veel betaalt! Op deze pagina leest u alles over het verhuizen naar Wallonië, wat de verschillen zijn met Vlaanderen en wat een verhuisbedrijf voor u kan doen.

Waarom verhuizen naar Wallonië?

Misschien droomt u wel van meer rust en ruimte en wonen in prachtige natuur. Dat vindt u allemaal in Wallonië.

Waarom verhuizen veel mensen, waaronder veel Vlamingen, naar dit gewest?

 • Veel rust en ruimte: vindt u het in Vlaanderen te druk? Dan vindt u in Wallonië wellicht wel wat u zoekt.
 • Gunstige huizenprijzen: u krijgt in Wallonië meer huis voor uw geld in vergelijking tot Vlaanderen.
 • Prachtige natuur: dichte bossen, kabbelende beekjes, grotten, en natuurlijk de bergen in de Ardennen.
 • Uw nieuwe buren: mensen uit Wallonië staan bekend om hun behulpzame en vriendelijke karakter.
 • Minder bureaucratie: de gemeenschap is kleinschalig en persoonlijk, u heeft weinig last van bureaucratische rompslomp.

Wat kost de verhuis?

De kosten van verhuizen naar Wallonië zijn voornamelijk afhankelijk van de grootte van uw inboedel. Een kleine inboedel kost gemiddeld €500,- tot €900,-. Een middelgrote inboedel kost gemiddeld €700,- tot €1.100,- om te verhuizen. Heeft u een grote inboedel? Dan moet u rekening op een gemiddeld bedrag van 900,- tot €1.300,-.

Hoe zijn de kosten opgebouwd?

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van de prijsopbouw van verhuiskosten. U ziet dat de exacte prijzen van veel factoren afhankelijk zijn, zoals het aantal verhuizers en het aantal kilometers dat afgelegd moet worden. Wilt u weten wat u verhuizing precies gaat kosten? Vergelijk gratis offertes!

Kosten verhuizing naar Wallonië 2024

Omvang verhuizing Type vrachtwagen Aantal kilometers Aantal verhuizers Verhuislift Aantal verhuisdozen Gemiddelde prijs verhuisfirma per dag *
Klein 20 m³ 20-55 2 Ja 60 €500,- tot €900,-
Middel 50 m³ 55-70 3 Nee 70 €700,- tot €1.100,-
Groot 70 m³ 55-70 4 Nee 80 €900,- tot €1.300,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan van verhuisfirma’s bij u uit de regio.

Verhuizen van Vlaanderen naar Wallonië

Gaat u van Vlaanderen naar Wallonië verhuizen?

Met deze handige lijst heeft u alles geregeld:

 • Is uw Frans niet optimaal? Neem dan voor de verhuizing Franse lessen. Dat maakt uw integratie in Wallonië een stuk gemakkelijk. Alle officiële documenten zijn in het Frans en er is geen mogelijkheid om deze in het Nederlands te krijgen.
 • Zeg uw huur op tijd op voor de verhuis, daarmee voorkomt u mogelijk dubbele lasten.
 • Wanneer u uw adreswijziging doorgeeft bij uw gemeente, geven zij uw nieuwe woonplaats aan de meeste instanties door. U moet zelf uw adreswijziging doorgeven aan nutsbedrijven, uw kabelmaatschappij, bank, werkgever, verenigingen waarvan u lid bent en firma’s waarvan u een klantenkaart heeft.
 • Uw ziektekostenverzekering in meestal federaal geregeld, tenzij u premie betaalt voor de Vlaamse sociale bescherming. Blijft u wel in Vlaanderen werken? Dan is een aanpassing waarschijnlijk niet nodig.
 • In principe hoeft u uw verzekeringen niet aan te passen.

Verschil wonen in Vlaanderen en Wallonië

Hoewel Vlaanderen Wallonië beide in België liggen, zijn het twee verschillende gewesten.

Wat zijn de grootste verschillen?

 • In Vlaanderen kan het leven soms hectisch en druk zijn. Dat is in Wallonië veel minder het geval. Men zegt vaak dat het grootste voordeel van Wallonië de rust is.
 • In Vlaanderen is Vlaams-Nederlands de voertaal, waar er in Wallonië Frans gesproken wordt.
 • Waar u in Vlaanderen veel met openbaar vervoer kunt bereiken, heeft u in Wallonië een auto nodig.
 • De huizenprijzen zijn in Wallonië veel lager dan in Vlaanderen.
 • Er zijn minder winkel in het Waalse gewest, waardoor u automatisch gaat consuminderen.

Schakel een goede en betaalbare verhuizer in!

Vergelijk offertes en kies de specialist met het beste aanbod.

Wat moet ik regelen voor de verhuis?

Bij een verhuizing komt veel kijken. Niet alleen uw inboedel moet verhuisd worden, maar u moet ook veel andere zaken regelen.

Waar moet u zoal aan denken?

Op belgium.be vindt u een handig overzicht van alles wat u moet regelen, zowel voor een verhuizing binnen België als vanuit een ander land. Hierbij moet u denken aan zaken zoals benodigde verblijfsdocumenten, sociale zekerheid en fiscale zaken.

Wanneer u naar het Waalse gewest verhuist vanuit een ander land, moet u uw zorgverzekering omzetten. Gaat u verhuizen van Vlaanderen naar Wallonië? Wanneer u uw zorgverzekering via de Vlaamse sociale bescherming geregeld heeft verandert dit, tenzij u in Vlaanderen blijft werken. Meer informatie leest u op vlaamsesocialebescherming.be.

Verhuisfirma nodig voor verhuis Wallonië?

Verhuizen is veel werk, maar u kunt het uzelf ook gemakkelijk maken. Met de verhuisdiensten van een verhuisbedrijf geniet u van een zorgeloze en goed geregelde verhuis. In plaats van dat u zelf veel tijd en werk hebt van het in- en uitpakken van spullen, wordt dat voor u geregeld!

Wat zijn de voordelen van een verhuisfirma?

 • Dankzij onze offerteservice hoeft een verhuisbedrijf helemaal niet veel te kosten.

verhuisfirma

Verhuizen naar Wallonië? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u naar Wallonië verhuizen om van meer rust, ruimte en natuur te genieten? Met een erkend verhuisbedrijf verloopt de verhuis van uw inboedel soepel en zorgeloos. Met de in- en uitpakservice hoeft u zelf niets meer te doen. Moet uw inboedel tijdelijk worden opgeslagen? De meeste verhuisbedrijven beschikken over ruimte voor goederenopslag.

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Door prijsoffertes te vergelijken op basis van prijs en aanbod, ziet u snel welke firma u het beste aanbod doet. De offerteservice is geheel kosteloos én vrijblijvend. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor uw verhuis!