Verhuizing naar Nieuw-Zeeland?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Verhuizen naar Nieuw-Zeeland

Wilt u verhuizen naar Nieuw-Zeeland? Zoekt u net als vele andere Belgen een relaxter leven en wilt u meer tijd in de natuur doorbrengen? Het land heeft voor iedereen wat te bieden. Op deze pagina leest u informatie over wat er allemaal komt kijken bij de overzeese verhuizing. We vertellen u hoe u een visum aanvraagt en wat u verder moet regelen voor het emigreren. Ook vindt u handige verhuistips. De eerste krijgt u alvast: schakel op tijd een verhuisfirma in. Vind gemakkelijk een verhuisfirma met een goede prijs!

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt maximaal 5 gratis offertes, die tevens vrijblijvend zijn! Door deze te vergelijken op prijs en aanbod, ziet u snel welk verhuisfirma de beste deal biedt!

De voordelen van verhuizen naar Nieuw-Zeeland

Bent u uw gehaaste en stressvolle leven in België zat? En houdt u daarnaast van uitgestrekte natuur? U bent niet de enige die om deze redenen naar Nieuw-Zeeland wil verhuizen. Het leven is daar veel relaxter dan hier in België en de mensen zijn erg vriendelijk. Men groet elkaar op straat en bedankt de buschauffeur bij het uitstappen. Naast de prachtige natuur zijn er ook sfeervolle steden.

De grootste voordelen van Nieuw-Zeeland op een rijtje:

 • U geniet iedere dag van de prachtige natuur.
 • Veel ruimte en vruchtbare gronden.
 • U komt tot rust door de relaxte levensstijl met minder druk en stress.
 • De mensen zijn er vriendelijk en sociaal.

verhuizen naar nieuw zeeland

Verhuizen naar Nieuw-Zeeland: wat zijn de voorwaarden?

Wilt u verhuizen naar Nieuw-Zeeland? Dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste is dat u van tevoren een visum moet aanvragen, wanneer u langer dan 3 maanden in het land wilt verblijven. Nieuw-Zeeland werkt daarvoor met een puntensysteem. Tot 55 jaar krijgt u punten voor uw leeftijd. Ook krijgt punten wanneer u hoogopgeleid bent of een investering in het land wilt doen.

De belangrijkste voorwaarden om te mogen verhuizen naar Nieuw-Zeeland:

 • U moet in bezit zijn van een visum om naar het land te mogen verhuizen. Verderop deze pagina leest u daar meer over.
 • U mag geen strafblad hebben.
 • U moet in goede gezondheid verkeren.

kosten verhuis nieuw zeeland

Kosten verhuizen naar Nieuw-Zeeland

U kunt zich voorstellen dat het vervoeren van uw meubels naar de andere kant van de wereld niet goedkoop is. Voor een woning met 2 slaapkamers moet u uitgaan van een gemiddelde prijs tussen de €4.500,- en €6.100,- voor het vervoer.

Wilt u de spullen van een woning met 4 slaapkamers verhuizen? Ga dan uit van een gemiddelde prijs tussen de €8.300,- en €11.300,-.

Bent u benieuwd naar meer gemiddelde prijzen?

Kijk dan eens naar het handige prijsoverzicht dat volgt. Het gaat om een deur-tot-deurservice. Uw boedel wordt per vrachtschip vervoerd en van en naar de haven per vrachtauto. Wilt u exacte prijzen weten? Dan vraagt u best gratis offertes aan!

Wat kost een verhuis naar Nieuw-Zeeland in 2023?

Grootte van de woning Kosten*
Woning met 1 slaapkamer €3.300,- tot €4.600,-
Woning met 2 slaapkamer €4.500,- tot €6.100,-
Woning met 3 slaapkamer €7.900,- tot €10.600,-
Woning met 4 slaapkamer €8.300,- tot €11.300,-

*Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Ontvang voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes van internationale verhuisbedrijven.

Bespaar op de kosten van uw verhuis naar Nieuw Zeeland!

Vraag gratis offertes aan en vergelijk.

Inboedel per schip of per vliegtuig verhuizen?

U heeft voor het vervoer van uw spullen twee keuzes: per vliegtuig of per schip. De meest gangbare keuze is vervoer per schip, dat enkele weken duurt.

U pakt uw spullen dan in in een zeecontainer. Het verhuisbedrijf vervoert de container naar de haven en regelt alle douaneformaliteiten. In uw nieuwe thuisland wordt de container bij de haven opgehaald en naar uw woning gebracht.

Liever vervoer per vliegtuig?

Het vervoer per vliegtuig gaat stukken sneller dan per schip, maar is daarom ook veel duurder. Wanneer u slechts een aantal dozen meeneemt bij de emigratie, is het verstandig om voor het vliegtuig te kiezen. U boekt dan simpelweg extra ruimbagage bij.

Visum voor Nieuw-Zeeland?

Wanneer u langer dan drie maanden in Nieuw-Zeeland wilt verblijven, heeft u een visum nodig. Daarvoor is een goede voorbereiding nodig, het is geen eenvoudig karwei. Nieuw-Zeeland laat maar een beperkt aantal mensen toe om er permanent te komen wonen. Wanneer u een geschoolde werknemer, investeerder of familie van een Nieuw-Zeelander bent, moet het niet moeilijk zijn.

Hoe vraag ik een visum aan?

Het land gebruikt een puntensysteem voor het uitreiken van visa. U heeft meer dan 100 punten nodig om de eerst aanvraag te kunnen doen. Wanneer u meer dan 140 punten heeft, mag u uw aanvraag indienen. Daaronder zit u in het twijfelgebied, dan moet u aantonen dat u iets heeft toe te voegen aan het land. Kijk op de website van de Belgische regering voor alle ambassades en consulaten..

emigreren naar nieuw zeeland

Wat moet ik verder regelen voor mijn verhuis naar Nieuw-Zeeland?

Naast uw visum moet u nog meer dingen regelen. Weet u bijvoorbeeld welke belastingen u moet betalen in uw nieuwe thuisland? Of hoe u een bankrekening opent? Hieronder vindt u een handig overzicht van de belangrijkste dingen die u moet regelen voor uw verhuizing naar Nieuw-Zeeland.

 • Bankrekening: Om een bankrekening te openen heeft u een identiteitsbewijs en een woonadres nodig.
 • Belastingen: Het Nieuw-Zeelandse belastingstelsel kent zeer lage tarieven voor een ontwikkeld land. U betaal inkomstenbelasting en als u een bedrijf heeft ook bedrijfsbelasting. Daarnaast is er botw en huizenbelasting.
 • Rijbewijs: U mag uw Belgisch rijbewijs maximaal 1 jaar gebruiken. Wanneer u uw rijbewijs minimaal 2 jaar had, kunt u deze gemakkelijk omzetten naar een Nieuw-Zeelands rijbewijs.
 • Vaccinaties: Kijk voor actuele regels omtrent vaccineren op itg.be.

hond verhuizen

Huisdier naar Nieuw-Zeeland; wat moet ik regelen?

Gaat u emigreren en wilt u uw huisdier meenemen? Dan zijn er een hoop zaken waar u rekening mee moet houden. Zo moet uw huisdier tegen hondsdolheid zijn ingeënt en een chip voor alle onderzoeken hebben. Daarnaast moet het dier minimaal drie maanden oud zijn en na tenminste drie weken een bloedonderzoek ondergaan.

Wanneer het dier aankomt, moet deze minimaal 30 dagen in quarantaine blijven. Dit moet bij een goedgekeurd bedrijf zijn. Er zijn vier goedgekeurde bedrijven in Nieuw-Zeeland. Twee in Auckland, één in Leving en één in Christchurch.

Naast dat uw huisdier in quarantaine geplaatst moet worden, heeft u ook een importvergunning en een gezondheidsverklaring nodig. Deze gezondheidsverklaring mag maximaal twee dagen oud zijn.

Het invoeren van een hond kost ongeveer $1.500,- tot $2.000,- en het invoeren van een kat ongeveer $1.200,-. Deze prijzen zijn exclusief de kosten voor het vliegen.

Wat doet een verhuisfirma bij mijn verhuizing naar Nieuw-Zeeland?

Verhuizen is veel werk, zeker wanneer u naar de andere kant naar de wereld verhuist. Naast al het papierwerk, moet u er ook voor zorgen dat uw inboedel in uw nieuwe woning komt. Maar u kunt het uzelf gemakkelijk maken! Met de hulp en extra services van een verhuisbedrijf kunt u zich op andere aspecten van de verhuizing richten. Lees hieronder meer over de verschillende diensten van een internationale verhuisfirma.

Montage- en inpakservice

Om ervoor te zorgen dat de verhuiscontainer zo efficiënt mogelijk ingedeeld wordt, moet uw grote meubels gedemonteerd worden. Dit is een klus die altijd veel tijd in beslag neemt en bovendien raken de schroeven vaak kwijt of verwisseld. Met de (de)montageservice gaat deze klus vlekkeloos! Laat daarnaast uw spullen snel en op de juiste manier inpakken door een professionele verhuizer.

verhuisfirma nieuw zeeland

Transport van de inboedel

Bij een overzeese verhuizing kunt u zelf uw spullen niet allemaal vervoeren. Met meubeltransport service van een verhuisfirma weet u zeker dat uw spullen snel en veilig vervoerd worden. Naar Nieuw-Zeeland kiest u waarschijnlijk voor vervoer per zeeschip in een container. De verhuisfirma regelt het vervoer van en naar de haven en zorgt ervoor dat u zich niet druk hoeft te maken over formaliteiten bij de douane.

Opslaan van goederen

Is uw woning in België al verkocht, maar duurt het nog even voordat u vertrekt naar Nieuw-Zeeland? Of is het handiger als uw goederen later in uw nieuwe thuisland aankomen dan uzelf? De meeste verhuisbedrijven bieden daarvoor goederenopslag aan. Als het nodig is, kunt u 24 uur bij uw spullen. Bovendien staan ze tot de verhuizing veilig, droog en soms ook warm.

Wonen en werken in Nieuw-Zeeland

De huizenprijzen in Nieuw-Zeeland verschillen enorm per regio. Het is goed mogelijk om voor een kortere periode een huis te huren, de huur wordt meestal per week betaald. Via het internet vindt u snel een geschikte woning om naartoe te verhuizen. Ook is het mogelijk een huis te kopen. Maak dan altijd gebruik van een geregistreerde makelaar.

emigreren nieuw zeeland

Voordelen wonen in Auckland, Wellington of Christchurch

Weet u al waar u wilt gaan wonen na uw overzeese verhuizing? Onder Belgen zijn de steden het meest populair. Iedere stad heeft haar eigen charmes, zo is er voor ieder wat wils.

 • Auckland: In deze op het Noordereiland gelegen stad woont ruim een derde van de gehele bevolking. In de regio bevinden zich vulkanische objecten en het klimaat is er warm en gematigd.
 • Wellington: Deze plek wordt ook wel de ideale combinatie tussen stad en groen genoemd. Er zijn veel cafés en koffietenten, maar er is ook strand, een baai en een zeehondenkolonie.
 • Christchurch: Na de aardbeving in 2011 is veel van het centrum van deze stad weggevaagd, maar de stad heeft veel potentie voor de toekomst. Er zijn veel bezienswaardigheden veel gebouwen zijn weer in opbouw.

werken in nieuw zeeland

Werken in Nieuw-Zeeland

Wanneer u naar Nieuw-Zeeland gaat verhuizen, is de kans groot dat u daar aan het werk wilt. De Nieuw-Zeelandse werkcultuur kenmerkt zich door betrouwbaarheid, directheid en een relaxte sfeer.

Er is een goede balans tussen werk en vrije tijd: er wordt hard gewerkt tijdens kantooruren maar veel mensen gaan vroeg naar huis om van een lange avond te genieten.

Hoe vind ik gemakkelijk werk na de verhuizing?

Schrijf u in bij een uitzendbureau of zoek online op vacaturesites. Daarnaast is het verstandig om te netwerken. Neem referenties mee van vorige werkgevers, want die zijn erg belangrijk.

verhuistips nieuw zeeland

Handige tips voor emigreren naar Nieuw-Zeeland

Wilt u graag een nieuw, relaxter leven opbouwen in Nieuw-Zeeland. U bent niet de enige die wil emigreren! Om de overzeese verhuis gemakkelijker te maken, geven wij u enkele handige tips. Daarmee voorkomt u dat u verhuizing vertraging oploopt, of dat u op het laatste moment voor het verhuizen nog veel moet regelen.

 • Vraag op tijd uw visum aan en zoek uit wat u verder moet regelen.
 • Bezoek Nieuw-Zeeland voor een langere periode om het land goed te leren kennen en te besluiten waar u precies wilt wonen.
 • Kijk of er vraag is naar mensen met uw vaardigheden, zoals in de ICT of bouw.
 • Vergelijk gratis offertes om de verhuisfirma met de beste prijs snel te vinden!

verhuizing nieuw zeeland

Verhuizen naar Nieuw-Zeeland? Vergelijk gratis offertes!

Gaat u emigreren naar Nieuw-Zeeland? Met ervaren verhuizers weet u zeker dat uw verhuis vlekkeloos verloopt! U hoeft zich tijdens het verhuizen geen zorgen te maken over uw kostbaarheden, deze worden veilig en snel naar uw nieuwe woning vervoerd. Daarnaast biedt een verhuisfirma extra diensten zoals inpakservice, goederenopslag en (de)montageservice.

Internationaal verhuisbedrijf gezocht?

Zoek niet verder! U hoeft enkel het offerteformulier in te vullen en u ontvangt snel een aantal gratis offertes van verhuisfirma’s uit uw eigen regio. Naast gratis zijn de offertes ook nog eens geheel vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast! Vergelijk de offertes en u ziet snel welke verhuisservice best bij uw wensen past. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor uw verhuizing!