Naar de Verenigde Staten verhuizen?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Verhuizen naar Amerika

Amerika: het land van de kansen, gelijkheid voor iedereen en natuurlijk ‘The American Dream’. In dit land aan de andere kant van de oceaan is het mogelijk om uzelf door middel van hard werken van een krantenjongen tot miljonair op te werken. Samen met het feit dat het klimaat in veel delen van Amerika zeer aangenaam is, is de Verenigde Staten een populaire bestemming om naar toe te emigreren. Dit artikel is een algemene checklist voor de meest voorkomende zaken die komen kijken bij het verhuizen naar Amerika. Bent u op zoek naar een verhuisfirma die uw verhuis naar de Verenigde Staten kan realiseren? Of bent u benieuwd wat de kosten zijn van het emigreren naar Amerika?

Start gratis offerteaanvraag.

Wij zullen uw wensen doorsturen naar meerdere verhuisfirma’s door heel België. U ontvangt tot maximaal 5 vrijblijvende offertes terug, waarna u een weloverwogen keuze kunt maken voor de verhuisfirma die past bij u wensen! Samen met deze checklist vol verhuistips kunt u zorgeloos genieten van uw avontuur in het buitenland.

verhuis amerika

Wat moet u allemaal regelen in België?

Bij het emigreren naar het buitenland komt heel wat kijken, helemaal als dit ook nog eens buiten Europa en de Europese Unie gebeurt. Gelukkig kunt u vanuit België al heel wat zaken regelen, om het verhuizen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het belangrijkste dat geregeld moet worden is uw verblijfsvergunning, ook wel een green card genoemd. Hiermee kunt u langer dan 90 dagen wonen en werken in Amerika en heeft u dezelfde rechten als elke andere Amerikaan. In deze checklist vindt u een specifiek hoofdstuk over de green card, waar alle zaken staan die u moet weten over deze verblijfsvergunning.

Er zijn ook een aantal praktische zaken die u kunt regelen voor uw vertrek. Allereerst schrijft u uzelf uit bij uw huidige gemeente in België. U moet ook bij uw werk aangegeven dat u verhuist en als u kinderen heeft moeten die uitgeschreven worden bij hun huidige school. Het is verstandig om al uw diploma’s samen te vatten in het Engels, zodat uw nieuwe werkgever meteen toegang heeft tot de relevante informatie.

verhuizen amerika

Werken en wonen in de Verenigde Staten

Eenmaal aangekomen in Amerika, moet u wellicht nog op zoek naar huisvesting en werk. Als u dit nog niet geregeld had in België, hebben wij enkele tips om de zoektocht naar een woning of werk gemakkelijker te maken. Voor zowel wonen als werken geldt: gebruik uw netwerk. Mocht u zelf nog geen netwerk hebben in Amerika, wellicht dat uw vrienden of kennissen uit Amerika dan een goed woordje voor u kunnen doen. In de Verenigde Staten heerst namelijk een echte ons-kent-ons cultuur, waarin netwerken erg belangrijk is. Als u nog op zoek moet naar een woning, is het belangrijk dat u uw zoekcriteria scherp aanstelt. Hierdoor gaat u niet naar onnodig veel bezichtigen van huizen die eigenlijk toch niet voldoen aan uw eisen en wensen.

Verder is de werkcultuur in Amerika erg hiërarchisch ingericht. Geld verdienen staat hier centraal. Resultaten zijn dus enorm belangrijk. Het is het not-done om kritiek te hebben op collega’s en zult u uzelf moeten kunnen redden op de werkvloer. Het is verplicht om een green card te hebben als u wilt werken en wonen in Amerika, hier leest u in de volgende paragraaf van deze checklist meer over.

Benieuwd naar de prijzen voor uw verhuis naar de Verenigde Staten?

Vergelijk gratis & vrijblijvend offertes van gespecialiseerde verhuisfirma’s. Uw verhuis is bij ons in goede handen!

Green card regelen

Als u langer dan 90 dagen in Amerika wilt verblijven, heeft u een verblijfsvergunning nodig. Er zijn verschillende manieren waarop u zo’n green card kunt verkrijgen, maar de meest voorkomende manier is via de Diversity Visa Lottery. Dit is een green card loterij waarbij jaarlijks rond de 50.000 mensen permanent toegang krijgen tot de Verenigde staten. Het inschrijven bij deze loterij is gratis, maar u moet er wel voor zorgen dat uw inschrijving compleet en kloppend is, want gemiddeld 1 op de 5 aanvragen wordt afgewezen wegens incompleetheid.

Zorg dus altijd dat u de volgende papieren op orde heeft voordat u meedoet met de green card loterij:

 • Een geldig paspoort (voor de gehele tijd dat u in Amerika verblijft).
 • Geboorte- en huwelijk certificaten.
 • Minimaal twee recente pasfoto’s.
 • Diploma’s.
 • Bewijs van financiële steun (bankafschriften etc.)

Met welke kosten moet u rekening houden?

Een verhuis is over het algemeen niet goedkoop, laat staan wanneer u overzees gaat verhuizen. De gemiddelde kosten van een overzeese verhuizing liggen ongeveer tussen de €7.750,- en €9.250,-. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

U moet rekening houden met drie factoren die invloed hebben op de kosten van een overzeese verhuis. Het is belangrijk dat u ongeveer weet wat de omvang is van uw inboedel. Want hoe groter de inboedel, hoe meer transportruimte u nodig heeft. Transport per schip is voor u de voordeligste optie, als u uw inboedel wilt verhuizen naar Amerika. U kunt er ook voor kiezen om uw eigendommen per vliegtuig te vervoeren, maar dit zal wel duurder uitvallen dan vervoeren per schip. Kiest u ervoor om uw spullen van deur tot deur te laten vervoeren? Dan zal de prijs ook hoger uitvallen, maar hoeft u zelf niet de spullen van de haven naar uw woning te vervoeren. U moet ook rekening houden met de kosten voor een verzekering. Het is aan te raden om uw eigendommen te verzekeren, zodat u niet voor eventuele onverwachte kosten komt te staan. Als u eenmaal aangekomen bent in de Verenigde Staten, maar nog geen woning heeft, kunt u ervoor kiezen om uw meubilair op te slaan in een opslag box. Hierdoor zullen de kosten van het verhuizen ook hoger zijn.

verhuis verenigde staten container

Verhuistips voor overzee verhuizen

Bij het verhuizen naar de andere kant van de oceaan komen aanzienlijk meer zaken kijken dan een verhuis binnen de landsgrenzen. Voordat u naar Amerika kunt emigreren, zijn er heel wat zaken die u moet opzeggen en moet aanvragen. De volgende verhuistips zorgen ervoor dat uw verhuis zo soepel mogelijk verloopt:

 • Wees op tijd.
  Zorg ervoor dat u een internationale verhuis altijd op tijd regelt. Hierdoor komt u niet op het laatste moment nog met allemaal zaken die geregeld moeten worden. Als u alles op tijd heeft afgerond, voorkomt dit onnodige stress.
 • Huur een verhuisfirma in.

  Een internationale verhuisfirma is gespecialiseerd in overzeese verhuizingen en neemt u letterlijk het werk uit handen. Hierdoor hoeft u op de dag van vertrek geen rekening te houden met het transport van uw inboedel.

 • Besteed voldoende tijd aan de administratie.

  Bij een internationale verhuis komt enorm veel administratie kijken. Denk hierbij aan uitschrijvingen en inschrijvingen van bijvoorbeeld uw huis, auto en onderwijsinstellingen. Zorg ervoor dat dit allemaal op tijd in orde is, zodat u niet last-minute nog naar het gemeentehuis hoeft om dingen te regelen.

 • Een goede voorbereiding is het halve werk.

  Ook voor het emigreren naar het buitenland geldt, dat een goede voorbereiding het halve werk is. Zorg dat alles tijdig is ingepakt, wellicht kunnen de kinderen en huisdieren ergens anders logeren terwijl alles wordt ingepakt etc. Een verhuis is tevens het ideale moment om oude spullen die u toch niet gebruikt, weg te gooien. Dit verkleint uw inboedel waardoor u ook minder hoeft te verhuizen.

verhuizen verenigde staten

Met een container verhuizen

Het is dus aangeraden om uw eigendommen per schip te vervoeren, omdat dit aanzienlijk goedkoper is dan transport via de lucht. Allereerst moet u weten hoeveel kubieke meter aan spullen u heeft, zodat u daarna een formaat zeecontainer kunt kiezen om uw inboedel in te verhuizen. De twee meest voorkomende maten van een container zijn 20 voet of 40 voet. Een standaard container van 20 voet is 6 m x 2.4 m x 2.6 m groot en daar past ongeveer 33 tot 35 kubieke meter in. Dit is voor een gemiddeld gezin vaak genoeg, wel moet u er rekening mee houden dat er vaak geen plek is voor een auto in zo’n container van 20 voet. Als u nou een groter huis heeft, maar toch alles wilt meeverhuizen kunt u kiezen voor een 40 voet container, die een afmeting heeft van 12m x 2.4 m x 2.6 m. Hier is aanzienlijk meer ruimte voor uw inboedel en is ook genoeg ruimte voor een grote auto.

De gemiddelde kosten voor een gemiddeld gezin die hun inboedel naar Amerika verhuist, zullen voor een 20 voet zeecontainer tussen de €5.600,- en de €6.250,- liggen. De gemiddelde kosten voor een gemiddeld gezin die een 40 voet zeecontainer gebruiken liggen hoger, namelijk tussen de €7.500,- en €8.000,-. U kunt er voor kiezen om uw spullen zelf in te pakken, of om dit te laten doen door het verhuisbedrijf. Als u dit door het verhuisbedrijf laat doen, zal dit duurder zijn, maar zijn uw spullen wel meteen correct ingepakt voor een overzeese reis.

Hoe lang is de inboedel onderweg?

Het is van belang om te weten hoe lang uw inboedel onderweg is, zodat uw verhuisplanning op rolletjes blijft lopen. De reistijd is natuurlijk afhankelijk van uw eindbestemming en kan erg variëren omdat Amerika een groot land is. Om u toch een indicatie te geven van de reistijden, hebben we een kort overzichtje gemaakt voor u. Naar de west kust (bijvoorbeeld Los Angeles) verschepen duurt ongeveer tussen de 5 en 6 weken. Naar de oost kust (bijvoorbeeld New York of Miami) verschepen duurt ongeveer tussen de 3 en 4 weken. Kiest u ervoor om uw zeecontainer te delen met iemand anders, omdat u hem zelf niet vol krijgt? Dan kunt u ervan uitgaan dat de reistijd langer is, want de container wordt pas vervoerd als deze helemaal vol zit.

Eigen auto verhuizen, is het mogelijk?

Het is mogelijk om uw eigen auto mee te verhuizen naar Amerika. Hier hangen helaas wel veel nadelen en kosten aan vast. Mocht u toch per se uw eigen auto mee willen nemen, houdt dan rekening met de volgende verhuistips. U moet allereerst de auto uitschrijven in België. Hierdoor betaalt u geen wegenbelasting etc. meer voor uw voertuig als u als verhuist bent. Ook moet u al het papierwerk omtrent uw voertuig op orde krijgen, zodat u bij de douane alle benodigde papieren op orde heeft.

Het verhuizen van uw eigen auto is een hele klus. Veel mensen kiezen er daarom ook voor om gewoon een nieuwe auto te kopen in Amerika. Auto’s zijn relatief goedkoop in de Verenigde Staten en u hoeft geen rekening te houden met alle randzaken die komen kijken bij het verhuizen van uw auto. De enige voorwaarde die hieraan vast zit is dat u ingeschreven staat in Amerika. Wanneer u het Engels nog niet goed beheerst is het verstandig om een kennis te vragen de taal wel machtig is, om u te helpen met het kopen van een nieuwe auto. Zo begrijpt u de onderhandelingen beter en is de kans kleiner dat u wordt opgelicht.

Verhuizen met dieren

Het is gewoon mogelijk om uw huisdieren mee te nemen als u gaat emigreren naar Amerika. Houdt u dan wel rekening met de volgende regels, zodat u en uw huisdieren zorgeloos de oversteek kunnen maken. Sinds 2014 is het verplicht voor een hond of kat in Europa om een dierenpaspoort te hebben als ze willen reizen buiten landsgrenzen. Dit is niet verplicht als u naar Amerika gaat verhuizen, maar wanneer u terug wilt naar België met uw huisdier, moet deze wel in het bezit zijn van zo’n dierenpaspoort. Verder is het wel verplicht dat uw hond minimaal 30 dagen voor invoer ingeënt is tegen hondsdolheid (rabiës). De regels omtrent de inenting van katten verschilt per staat, dus afhankelijk van uw eindbestemming, moet u uw kat ook inenten tegen hondsdolheid.

De invoerregels van Hawaii zijn strenger dan in de overige delen van de Verenigde Staten, informeer zelf welke regels voor uw huisdieren van toepassing zijn als u naar Hawaii gaat emigreren. Over het algemeen kunt u uw huisdieren gewoon meeverhuizen, maar informeer altijd bij uw eigen dierenarts en bij de Amerikaanse staat waar u gaat wonen wat de regels zijn omtrent het verhuizen van huisdieren.

Handige links

tips verhuis amerika

Wat zou u zelf kunnen verhuizen?

Mocht uw inboedel nou net iets te groot zijn voor een 20 voet container, dan kunt u gelukkig ook zelf een klein deel van uw eigendommen verhuizen. Hierdoor hoeft u niet meteen een 40 voet container te huren, wat zal schelen in de kosten. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf kleren en boeken mee te nemen in uw ruimbagage als u gaat vliegen. U kunt sowieso beter al het broodnodige zelf mee nemen tijdens een verhuizing, zodat u altijd kleding, een tandenborstel, medicijnen etc. bij de hand heeft. Het kan namelijk best even duren voordat uw inboedel in Amerika is aangekomen en zo kunt u tot die tijd wel gewoon gebruik maken van uw alledaagse producten. Een andere verhuistip is, dat u grote meubels zoals een bank gewoon koopt in Amerika. Dit scheelt enorm veel opslagruimte in een container, waardoor u weer meer ruimte heeft voor bijvoorbeeld verhuisdozen.

internationale verhuisfirma amerika

Vind een internationale verhuisfirma!

Wilt u nou ook ‘The American Dream’ najagen en emigreren naar de Verenigde Staten? Vraag gratis offertes aan, en ontdek de prijzen.

Wij zijn een netwerk van (internationale) verhuisfirma’s die u graag helpen met uw verhuis naar Amerika. Als u contact met ons opneemt via de offertepagina, sturen wij uw wensen door naar meerdere verhuisfirma’s die werkzaam zijn in heel België. U krijgt tot maximaal 5 offertes terug, waarna u een goede vergelijking kunt maken op het gebied van prijs en aanbod. Hierdoor kiest u altijd de deal die het beste past bij uw overzeese verhuis. En samen met deze checklist vol goede verhuistips verloopt u internationale verhuis op rolletjes en kunt u optimaal genieten van uw nieuwe avontuur!

Verhuizen naar: