Verhuis naar Zweden?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Verhuizen naar Zweden

Van plan om te verhuizen naar Zweden? Veel Belgen maken de keuze om te verhuizen naar dit prachtige land met een uitgestrekte natuur. De natuur en de rust zijn de belangrijkste redenen om te verhuizen naar Zweden. Een internationale verhuizing kost veel tijd en u moet altijd veel regelen. Schakel daarom een verhuisfirma in voor het inpakken van uw huisraad en het meubeltransport. Het internationale verhuisbedrijf weet precies wat er geregeld moet worden. Betaal niet teveel!

Start gratis offerteaanvraag.

Wist u dat uw inboedel meestal verzekerd is tijdens het meubeltransport als u een verhuisbedrijf inschakelt? U leest hier meer over op deze pagina. Verder geven we u informatie over Zweden, wat u moet regelen en hoe hoog de gemiddelde verhuiskosten zijn.

verhuizen naar zweden

Redenen om naar Zweden te verhuizen

Zweden kent een veel lagere bevolkingsdichtheid dan België. Dit is ook de reden dat veel Belgen besluiten om hier te gaan wonen en werken. Genieten van een prachtige natuur en veel rust? Dat gaat u zeker vinden in dit mooie land. De natuur in Zweden bestaat uit uitgestrekte bossen, heuvels en veel water. Naast deze voordelen is er ook veel werkgelegenheid in Zweden. Dit komt omdat de bevolkingsgroei daalt, waardoor de werkloosheid erg laag ligt.

De belangrijkste voordelen voor emigreren:

  • Geen verblijfsvergunning nodig voor het verblijf.
  • Veel werkgelegenheid in Zweden.
  • Prachtige natuur en vriendelijke mensen.
  • Betaalbaar onroerend goed en veel ruimte.

internationale verhuis zweden

Wat kost een internationale verhuis naar Zweden?

Verhuizen met een vrachtwagen van een verhuisbedrijf is gangbaarder dan met een zeecontainer. Dit is namelijk goedkoper en gemakkelijker.

Voor het verhuizen met een vrachtwagen van een woning met twee slaapkamers moet u rekenen op een gemiddelde prijs van €2.600,- tot €3.600,-. Meubeltransport met een zeecontainer is duurder, namelijk €3.100,- tot €4.400,-. Bekijk de tabel voor nog meer prijsinformatie.

Hoe meer spullen er verhuist moeten worden, hoe hoger de verhuiskosten zijn. Ook de verhuisdiensten waar u gebruik van maakt beïnvloeden de uiteindelijke prijs. Denk hierbij aan de inpakservice of de montageservice.

Kosten verhuizen naar Zweden 2024

Grootte woning Kosten verhuizing met zeecontainer * Kosten verhuizing met vrachtwagen *
1 slaapkamer €2.400,- tot €3.300,- €2.100,- tot €2.900,-
2 slaapkamers €3.100,- tot €4.400,- €2.600,- tot €3.600,-
3 slaapkamers €5.200,- tot €7.100,- €3.400,- tot €4.700,-
4 of meer slaapkamers €5.700,- tot €7.800,- €4.500,- tot €6.100,-

* Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wilt u besparen op uw internationale verhuis?

Vergelijk dan altijd offertes van meerdere verhuisbedrijven uit de regio!

internationale verhuis goteborg

Verhuizen naar Stockholm, Göteborg of Malmö

Gaat u verhuizen naar Stockholm? De hoofdstad van Zweden is de grootste stad met het hoogste inwonersaantal. De stad staat bekend om de modehuizen, het vele design, de cultuur en de vele eetgelegenheden. Houd er wel rekening mee dat de huizenprijzen hoger liggen en dat het soms lastig is om een woning te vinden.

Een andere populaire stad is Göteborg in het westen van Zweden. Göteborg heeft een grote haven en is het hele jaar door ijsvrij, in tegenstelling tot de rest van het land. In de stad ziet u de invloed van de Nederlanders op de architectuur. Veel inwoners van Göteborg zijn emigranten.

Malmö is een stad dat het meest zuidelijk ligt in Zweden en het is de derde grootste stad. Vroeger was Malmö een Deense stad en deze invloed is nog steeds zichtbaar. In deze stad is nog veel oude architectuur.

overzeese verhuizing

Verhuis met zeecontainer of vrachtwagen?

De meeste mensen kiezen ervoor om de spullen met een verhuiswagen te vervoeren naar hun nieuwe Zweedse woning. De grootte van de verhuiswagen is afhankelijk van de hoeveelheid spullen die u laat vervoeren. Hoe lang het duurt, is afhankelijk van het aantal kilometers dat afgelegd moet worden. Voordeel is dat de wegen naar en in Zweden zeer goed begaanbaar zijn.

Meubeltransport met een zeecontainer is ook een optie, maar duurt vaak langer en is duurder. U bent dan afhankelijk van wanneer het schip vertrekt.

Het is verstandig om een verhuisverzekering af te sluiten. Uw spullen zijn dan tijdens het transport verzekerd. Mocht er wat kapot gaan onderweg, dan krijgt u de schade gewoon vergoedt. Al uw spullen worden veilig vastgezet in de vrachtwagen, zodat ze onderweg niet gaan schuiven.

Wat regelt een verhuisfirma voor u?

Een normale verhuizing is al veel werk, maar bij een internationale verhuis komt nog veel meer bij kijken. Een verhuisfirma neemt veel werk uit handen. De verhuizers pakken uw inboedel bijvoorbeeld snel en vakkundig in. Zelfs uw meubels demonteren ze voor u in uw oude woning. Vervolgens zetten ze de meubels weer in elkaar in uw nieuwe woning in Zweden. Hebt u nog tijdelijk meubelopslag nodig? Ook dat is geen probleem. U leest hieronder meer over drie verhuisdiensten van een verhuisfirma.

Inboedel verhuizen

U moet uw meubels, de verhuisdozen en de overige inboedel natuurlijk laten vervoeren naar uw nieuwe woning. meubeltransport naar Zweden gaat meestal via het land, want de wegen zijn zeer goed begaanbaar. U hoeft de verhuiswagen niet zelf te rijden, dat wordt voor u gedaan door één van de verhuizers.

Al uw spullen worden goed vastgezet. Bovendien bent u meestal verzekerd tegen schade, bijvoorbeeld doordat er een doos valt of bij een ongeval. Hoe meer spullen u meeneemt, hoe groter de verhuiswagen moet zijn. Vaak betekent meer spullen ook hogere verhuiskosten.

Goederen (tijdelijk) opslaan

Soms hebt u nog tijdelijke meubelopslag nodig. Bijvoorbeeld wanneer u uw oude woning al uit moet en nog niet in uw nieuwe woning kunt trekken, of wanneer u niet direct alle spullen meeneemt naar Zweden. In dat geval biedt een verhuisfirma vaak opslag aan voor uw goederen.

In de meubelopslag van de verhuisfirma staan uw meubels en andere huisraad veilig en droog. Zelfs verwarmde opslag is vaak een optie tegen een meerprijs.

Montageservice bij een verhuis

Grote meubels moet u van tevoren demonteren. Daarom is één van de meest populaire verhuisdiensten van een verhuisfirma de montageservice. De verhuizers komen dan langs om alle meubels te demonteren in uw oude woning. In uw nieuwe woning monteren

ze de meubels en zetten ze de meubelstukken op de juiste plaats. De montageservice is er niet alleen om bestaande meubelen te demonteren en te monteren, maar ook voor uw nieuwe kasten. Doordat de verhuizers dit werk doen, bespaart u uzelf veel tijd.

wonen in zweden

Wonen in Zweden

Gaat u verhuizen en wonen en werken in Zweden? Uiteraard hebt u dan een huis nodig waar u kunt gaan wonen. De bevolkingsdichtheid is klein in Zweden, waardoor u in de landelijke gebieden vaak veel ruimte heeft. In de steden is de bevolkingsdichtheid natuurlijk veel hoger, maar heeft u wel alle voorzieningen dichtbij. In de landelijke gebieden is het mogelijk dat u ver moet rijden voor een supermarkt of ander winkelgebied.

Een Zweeds huis vergt veel onderhoud, omdat het van hout is gemaakt. Daarnaast moet u uw centraal verwarmingssysteem goed laten onderhouden, want in de winter is het behoorlijk koud in Zweden. Het is dus belangrijk dat u een goede verwarming heeft.

huis kopen in zweden

Huis kopen in Zweden

Wanneer u een huis gaat kopen in Zweden, is het verstandig om een lokale makelaar in te schakelen. Deze makelaar weet precies wat er te koop is in de regio en is op de hoogte van alle wet- en regelgeving. De huizenprijzen in Zweden liggen lager dan in België. De meeste huizen worden gemaakt van huis.

Gaat u op internet kijken naar huizen om te kopen? Dan is de prijs die bij het huis staat vaak het hoogste bod dat op dat moment is geboden. Dit is dus niet de vraagprijs. Wanneer een huis voor langere tijd te koop staat, is het vaak goed mogelijk om te onderhandelen over de vraagprijs.

Werken in Zweden

Na een aantal jaar trekt de economie in Zweden weer aan en is er veel werkgelegenheid. Er zijn een aantal vakgebieden waar veel emigranten voor worden aangenomen. Denk hierbij aan werk in de gezondheidszorg, metaalbewerkers, loodgieters en timmermannen en ICT-ers. Hoeveel werkgelegenheid er is, is afhankelijk van de regio.

De bedrijfscultuur lijkt zeer veel op de Belgische cultuur en de lonen zijn ook vergelijkbaar. Kijk voor het vinden van een baan in Zweden eens op monster.se, of de website van het Zweedse arbeidsbureau. Het is handig om van tevoren Zweeds te leren, want dit is vaak een vereiste voor een baan.

Internationale verhuizing; waar rekening mee houden?

Bij een internationale verhuizing moet u met een aantal dingen rekening houden. Doordat Zweden bij de Europese Unie hoort, heeft u geen visum of andere verblijfsvergunning nodig. Wel moet u een Zweeds persoonsnummer aanvragen als u langer dan drie maanden daar wilt verblijven.

Ook voor het importeren van uw auto en huisdieren gelden regels. Het is niet nodig om uw inboedel aan te geven bij de douane bij de verhuizing. Lees hieronder meer over wat u onder andere moet regelen.

Visum en persoonsnummer

Wanneer u langer dan drie maanden wilt verblijven in Zweden, wat waarschijnlijk het geval is als u gaat emigreren, heeft u een Zweeds persoonsnummer nodig. U wordt dan geregistreerd bij de Zweedse overheid. Doordat Zweden lid is van de Europese Unie en een Schengenland is, is een verblijfsvergunning of een visum niet nodig.

Een Zweeds persoonsnummer vraagt u aan bij de Skatteverket. Dit is de Zweedse belastingdienst. Ga naar een regionaal belastingkantoor en meld u hier aan. U heeft hiervoor een geldig paspoort nodig en documenten die aantonen dat u recht heeft op verblijfsrecht. Denk aan een arbeidsovereenkomst, papieren van uw eigen zaak, huurcontract en papieren die aantonen dat u genoeg geld hebt om te voorzien in uw eigen levensdonderhoud.

Auto importeren in Zweden

Wanneer u uw auto mee wilt nemen, dan is dat zeker mogelijk! De Europese Commissie heeft namelijk bepaalt dat Europese landen de registratie van een auto uit een ander EU-land moet overnemen. U heeft wel een Zweeds persoonsnummer nodig om een auto op uw naam te laten zetten.

Begin op tijd met het inschrijven van uw auto, dit kan soms erg veel tijd kosten. U heeft een aantal documenten nodig. Denk hierbij aan het kentekenbewijs, de tenaamstelling en het aankoopbewijs en een keuringsrapport. Ook moet u bewijzen dat de auto verzekerd is. Ga naar transportstyrelsen.se voor meer informatie over het invoeren van uw auto. Op deze website vindt u onder andere een handig stappenplan met alles wat u moet regelen.

Emigreren samen met uw huisdieren

Gaan uw huisdieren ook met u mee emigreren? Uw hond of kat moet dan altijd gevaccineerd zijn tegen rabiës.

Is uw huisdier nog niet ingeënt?

Dan moet u minstens 21 dagen wachten na het inenten totdat u uw huisdier mag invoeren. Uw huisdier heeft daarnaast ook een microchip nodig en u heeft een paspoort nodig.

Wanneer u Zweden binnenkomt, moet u uw hond of kant aanmelden bij de douane. De douane controleert vervolgens of u voldoet aan alle eisen en of u de juiste documenten heeft.

Wel of geen verhuisverzekering afsluiten?

Het is verstandig om altijd een verhuisverzekering af te sluiten voor internationale verhuizingen. U bent dan altijd verzekerd tegen eventuele schade tijdens de verhuizing. Het verhuisbedrijf regelt ook direct de afhandeling met de verzekeringsmaatschappij bij schade tijdens het verhuizen.

Een verhuisbedrijf heeft vaak verschillende soorten verzekeringen voor internationale verhuizingen. Wanneer u naar het buitenland verhuist, is het verstandig om u zo uitgebreid mogelijk te laten verzekeren. Uw inboedel is dan al verzekerd tijdens het inpakken en niet alleen tijdens het transport. Vraag naar de voorwaarden en de mogelijkheden voor uw internationale verhuis bij uw verhuisfirma.

Goedkoop naar zweden verhuizen? Vraag gratis offertes aan!

Gaat u verhuizen naar Zweden? Schakel dan een verhuisfirma uit de regio in! Een internationale verhuis is namelijk veel werk en een verhuisbedrijf weet precies wat u allemaal moet regelen. Begin op tijd met het plannen van uw verhuizing en maak een checklist van alles wat u nog moet doen. Door de verhuizers uw inboedel in te laten pakken en de meubels te laten demonteren en monteren, bespaart u veel tijd.

Bespaar op de kosten van de verhuizers door offertes te vergelijken! Vul het formulier in en ontvang gratis offertes met scherpe prijzen. Deze offertedienst is geheel zonder verplichtingen, u zit dus nergens aan vast!

verhuisfirma zweden

Verhuizen naar: