Verhuizen naar Hongarije?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Verhuizen naar Hongarije

Kijkt u uit naar een nieuw leven in een prachtig land? Dan bent u wellicht één van de Belgen die besluit naar Hongarije te verhuizen. Het rustige leven, vriendelijke mensen en de lage prijzen van levensonderhoud zijn redenen waarom veel Belgen de stap nemen en naar Hongarije emigreren. Wat moet u allemaal regelen bij een internationale verhuis?

Op deze pagina leest u alles over wat u allemaal moet regelen voor, tijdens en na de verhuis naar uw nieuwe thuisland. Ook vindt u informatie over wat een verhuisbedrijf voor u regelt en vindt u handige tips. Besparen?

Start gratis offerteaanvraag!

Door gratis offertes te vergelijken kiest u gemakkelijk de verhuisfirma die het best bij uw wensen past!

Waarom naar Hongarije verhuizen?

Omdat Hongarije in de Europese Unie ligt, zijn de formaliteiten omtrent het emigreren veel minder ingewikkeld geworden. Daardoor is het land zeer aantrekkelijk geworden voor emigranten uit West-Europa. Het leven is er stukken goedkoper en de bevolkingsdichtheid is lager dan in België. Rust en ruimte is wat u krijgt. Jaarlijks verhuizen vele Belgen naar Hongarije om de volgende redenen:

 • Wonen en leven in Hongarije is veel goedkoper dan in België.
 • Het leven in de steden is rustiger dan in een Belgische stad
 • Er zijn nauwelijks files.
 • Op het platteland is ruimte voor een nieuwe boerderij.

verhuizen naar hongarije

Verhuisfirma inschakelen voor verhuis naar Hongarije

Het inschakelen van een verhuisfirma heeft bij een internationale verhuizing, vele voordelen. Bij verhuizen naar het buitenland komt veel kijken, waardoor u vaak al genoeg aan uw hoofd heeft. Het uitbesteden van het verhuizen van uw inboedel, scheelt u dan veel zorgen. De voordelen van een verhuisfirma op een rij:

 • Een emigratie wordt een stuk minder stressvol wanneer u zich niet bezig hoeft te houden met het transport van uw inboedel.
 • Met de inpakservice en/of (de)montageservice hoeft u zelf bijna niets meer te doen.
 • Verhuizers gebruiken kwalitatief verpakkingsmateriaal, zodat uw spullen veilig vervoerd worden.
 • U vergelijkt eenvoudig gratis offertes om de verhuizer met de beste prijs te vinden.

verhuis hongarije

Wat moet ik regelen bij emigreren naar Hongarije?

Voordat u gaat emigreren en tijdens het verhuizen moet u veel dingen regelen. De belangrijkste dingen op een rijtje:

 • Bij aankomst moet u een verblijfsvergunning en adreskaart aanvragen. Dat doet u bij de immigratiedienst, die in elke provincie een vestiging heeft.
 • Voor de emigratie kunt u al een huis kopen.
 • Denk na over hoe u in uw levensonderhoud gaat voorzien. Zoek bijvoorbeeld een baan en/of zorg voor genoeg spaargeld.
 • Zoek een geschikte school voor uw kinderen, deze zijn vanaf 3 jaar leerplichtig in Hongarije.
 • Sluit in Hongarije een zorgverzekering af.
 • Schakel op tijd een internationale verhuisfirma in om uw inboedel te verhuizen.

Emigreren naar Hongarije: services van een verhuisfirma

Wilt u een zorgeloze emigratie? Een verhuisfirma doet meer dat enkel het vervoer van uw inboedel naar uw nieuwe thuisland. Met verschillende extra opties maakt u het uzelf zo gemakkelijk als u zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan goederenopslag of montageservice. Ook in- en uitpakservice is mogelijk, u hoeft dan zelf haast niet meer te doen! Lees snel verder voor meer informatie.

Goederenopslag

Is uw huis in Nederland al verkocht, maar duurt het nog even voor u naar het buitenland vertrekt? Of verhuist u eerder dan uw spullen? Dan is het verstandig om te kiezen voor de extra optie goederenopslag. Deze service bieden de meeste verhuisbedrijven aan. Uw spullen staan veilig en droog, soms zelfs verwarmd. Als het nodig is, kunt u 24 uur per dag bij uw inboedel komen.

meubelopslag verhuisfirma

Montageservice

Om ervoor te zorgen dat uw meubels allemaal in de vrachtwagen of container passen, moeten deze gedemonteerd worden. Dit is een klusje dat altijd meer tijd kost dan u wilt. Bovendien is het erg gemakkelijk om de schroeven kwijt te raken of door elkaar te halen. Met de (de)montageservice van uw verhuisbedrijf hoeft u zich hierover geen zorgen te maken. Uw meubels worden voor het emigreren gedemonteerd en in uw nieuwe huis weer in elkaar gezet.

Meubeltransport

Wilt u een zo snel mogelijke emigratie? Kies dan voor meubeltransport. Deze verhuisservice neemt u veel werk uit handen. Niet alleen het vervoer is inbegrepen, maar ook het in- en uitladen valt onder de service. De verhuizers tillen zware meubels gemakkelijk op en zorgen ervoor dat alles goed in de vrachtwagen staat, zodat uw spullen klaar voor de reis zijn. Eenmaal op bestemming helpen ze u met het uitladen van de inboedel.

Schakel een verhuisfima in voor een verhuis naar Hongarije!

Vergelijk gratis offertes en kies het bedrijf met de laagste kosten.

verhuisfirma hongarije

Wonen in Hongarije

Misschien heeft u wel eens van de term gehoord: de vluchtende Vlaming. Veel Belgen vinden het leven hier te hard en haastig geworden. Daarom kiezen veel mensen ervoor om zich in een nieuw land te vestigen. Hongarije is al jaren een populaire bestemming. Dat is niet voor niets, als u bedenkt welke voordelen dit land zoal te bieden heeft.

Hoe is het om te wonen in Hongarije?

Het land is rustig, het klimaat is er vergelijkbaar met België en bovenal: het is er spotgoedkoop. Het kopen van een huis is niet lastig, omdat de kosten veel lager liggen. Het leven is er rustig, zonder stress en de mensen zijn erg vriendelijk. Op nieuwblad.be leest u waarom veel Belgen kiezen voor een Hongaars leven.

emigreren hongarije

Verhuizen naar Boedapest, Szeged of Debrecen?

Wilt u emigreren naar Hongarije? Dan denkt u best van tevoren goed na over waar u zich precies wilt gaan vestigen. Boedapest, Debrecen en Szeged zijn de grootste steden van het Hongarije, waar altijd wat te beleven is.

De populairste bestemmingen na emigreren:

 • Boedapest: In de hoofdstad is altijd wat te beleven, zoals het bezoeken van de overdekte markt, of het bekijken van historische gebouwen.
 • Szeged: Deze ‘stad van de zon’ is een van de kleurrijkste steden van het land, met 2000 zonuren per jaar.
 • Debrecen: Deze tweede stad van het land heeft een bruisend stadleven. Ook cultuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen.

Huis kopen in Hongarije

Wilt u naar Hongarije verhuizen en daar een huis kopen? Dat doet u best via een erkende makelaar, zodat u zeker weet dat alles goed verloopt. Er zijn ook Belgische makelaars die zich gespecialiseerd hebben in de Hongaarse markt en samenwerken met een netwerk van Hongaarse makelaars.

Een lage woningprijs!

Eén van de redenen dat veel Belgen naar Hongarije verhuizen is de lage huizenprijs. Voor het kopen van een huis in België betaalt u al snel rond de €300.000,-. Een vergelijkbaar huis in Hongarije kopen kost slechts tussen de €20.000,- en €40.000,-. Veel woningen hebben nog wel een flinke opknapbeurt nodig, maar er zijn ook woningen die al in goede staat verkeren.

Werken in Hongarije

De meeste banen vindt u in de particuliere sector. Verschillende grote (internationale) bedrijven hebben hun hoofdvestiging in Boedapest, waardoor u waarschijnlijk snel werk heeft. Wat betreft de werkcultuur moet u weten dat Hongaren hiërarchischer zijn dan Belgen en dat ze erg serieus zijn op het werk. Een luchtig gesprek zit er vaak niet in.

Hoe vind ik gemakkelijk werk?

Na het emigreren wilt u natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag in uw nieuwe thuisland. Werk zoeken doet u bijvoorbeeld via vacaturesites of door vacatures in de krant te zoeken. Ook kunt u zich inschrijven bij een uitzendbureau.

Goedkoop verhuizen naar Hongarije? Offertes vergelijken!

Wilt u ook naar Hongarije emigreren? Na het verhuizen geniet u van een rustiger en goedkoper leven. Voor de verhuizing moet u echter wel behoorlijk wat regelen. Wilt u het uzelf gemakkelijk maken? Schakel dan een internationale verhuisfirma in. Dan weet u zeker dat uw inboedel veilig en snel in uw nieuwe thuisland aankomt.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

In slechts een paar minuten vult u het offerteformulier in. Vervolgens ontvangt u tot maximaal 6 offertes van internationale verhuisfirma’s. Zo krijgt u snel inzicht in de prijzen van verhuizers, kiest u gemakkelijk het bedrijf met de beste prijs en betaalt u nooit te veel.

verhuisbedrijf hongarije

Verhuizen naar een ander land binnen Europa: