Verhuislift nodig bij uw verhuis?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Een verhuislift nodig bij het verhuizen?

Met een verhuislift of ladderlift maakt u uw verhuis een stuk gemakkelijker. Het huren van een verhuislift (inclusief bediener) doet u eenvoudig bij een verhuisfirma bij u uit de buurt. Wanneer u gaat verhuizen, moet u rekening houden met de afmetingen van uw meubels en de entree van uw nieuwe woning. Wanneer uw bank of kast niet door de ingang past of via de trap naar boven kan, bieden ladderliften uitkomst. Op deze pagina leest u over alle voordelen van het huren van verhuisliften. Besparen op de kosten van een verhuislift (inclusief bediener)?

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan een aantal gratis en vrijblijvende offertes van verhuizers uit uw regio. Vergelijk deze op prijs en aanbod en vind eenvoudig de goedkoopste verhuisfirma voor het huren van een ladderlift!

verhuislift

Voordelen van een verhuislift huren

Verhuisliften maken uw verhuis een stuk gemakkelijker Door een verhuislift met chauffeur te huren voorkomt u lastige situaties en vergroot u de veiligheid. We raden u wel aan de ladderlift te laten bedienen door een vakman, om zo gevaarlijke situaties te voorkomen.

De grootste voordelen op een rij:

 • Een verhuislift met chauffeur bespaart u waardevolle tijd op de dag van uw verhuis.
 • Door een verhuislift met bediening te huren, voorkomt u moeilijke of lastige situaties.
 • U hoeft minder zware verhuisdozen en meubels te tillen.
 • Een verhuislift service vergroot de veiligheid, omdat niemand de grote meubelstukken van de trap hoeft te tillen.

ladderlift

Wat kost een verhuislift?

Wilt u een verhuislift huren? Voor een standaard verhuislift huren ligt de prijs rond de €100,- voor één dag. Een verhuislift heeft genoeg hoogte om verdieping 1, 2 en 3 te bereiken. De prijs voor de verhuislift blijft in het weekend hetzelfde.

In sommige situaties is het huren van ladderliften een beter idee: deze kan de zesde verdieping zelfs bereiken! De kosten hiervoor liggen rond de €65,- per uur. Op zaterdag betaalt u een toeslag van ongeveer €30,- per uur.

Wilt u sneller verhuizen, kies dan voor een lift met twee verhuizers. In dat geval liggen de kosten rond de €120,- per uur. Op de zaterdag betaalt u voor deze ladderliftservice ongeveer €155,- per uur.

Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan.

Verhuislift prijs

Type verhuislift Geschikt voor verdiep Gemiddelde prijs (door de week)* Gemiddelde prijs (weekends)*
Standaard verhuislift (zonder personeel) 1 t/m 3 €100,- voor 1 dag €100,- voor 1 dag
Ladderlift + 1 bediener 1 t/m 6 €65,- per uur €95,- per uur
Ladderlift + 2 bedieners 1 t/m 6 €105,- per uur €135,- per uur
Ladderwagen + 2 bedieners 7 en hoger €120,- per uur €155,- per uur
Inzet van extra verhuizer N.v.t. €30,- tot €40,- per uur €30,- tot €40,- per uur

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvend offertes aan.

Lees hier meer over de kosten voor een verhuis.

Besparen op de kosten van verhuisliften?

Vergelijk gratis offertes en vind het verhuisbedrijf met het beste aanbod!

Goedkoop verhuislift huren: 3 tips

Wilt u goedkoop een verhuislift huren? Maak dan gebruik van deze drie handige bespaartips!

 • Kies een doordeweekse dag uit om te verhuizen. In het weekend betaalt u namelijk altijd een meerprijs voor verhuisdiensten, zoals de verhuur van een verhuislift. Doordeweeks verhuizen is het voordeligst.
 • Controleer vooral of u een vergunning nodig heeft om de goedkope verhuislift te plaatsen. Dat kan het geval zijn bij een winkelcentrum of wanneer de lift op een drukke weg geplaatst moet worden. Vooraf een vergunning aanvragen is altijd goedkoper dan de boete die u zonder vergunning riskeert.
 • Vraag vrienden of familie om te helpen met de verhuizing. Waar u anders de hulp van twee verhuizers nodig zou hebben kunt u dan toe met één verhuizers. Dat scheelt in de kosten.

Hoe werkt een verhuislift?

Een verhuislift is een ladderlift die langs de buitenkant van de gevel geplaatst wordt. De ladder reikt tot aan een raam of deur van uw woning. Langs de ladder gaat een lift omhoog en naar beneden, waar uw inboedel op geplaatst kan worden. De knoppen voor de bediening van de verhuislift bevinden zich aan de onderkant van de lift.

De verhuislift bestaat uit een stevige onderplaat met aan een zijkant een beugel waaraan de inboedel wordt vastgezet. Het is dus niet een overdekte lift. Verhuist u op een regenachtige dag? Ook daarop zijn verhuizers voorbereid. Met behulp van een afdekzeil zorgen zij ervoor dat uw waardevolle spullen zo droog mogelijk verplaatst worden met de verhuislift.

Wanneer heb ik een verhuislift nodig?

Verhuist u vanuit een flatgebouw? Dan komen verhuisliften eigenlijk altijd van pas. De hulp van een lift scheelt u heel veel tillen en spierpijn de volgende dag. Bovendien profiteert u direct van de professionele hulp van een verhuizer, waardoor uw verhuis voorspoedig verloopt.

U hebt een verhuislift nodig als:

 • U verhuist vanuit een flatgebouw zonder lift.
 • U grote meubelstukken verhuist die niet door het trapgat passen.
 • De meubelstukken te zwaar zijn om naar beneden te tillen.
 • Er op de begane grond niet voldoende ruimte is om de spullen in de verhuiswagen te laden.

Verhuislift met bediening: handig of niet?

Als u een verhuislift gaat huren, raden wij u altijd aan om ook de bediening (liftservice) te huren. Waarom? Omdat het veel tijd kan kosten om de instructies van een verhuislift door te nemen. Een verhuizer kan direct beginnen met de verhuis, waardoor u zo veel tijd bespaart. Hiermee bespaart u uiteraard weer op de verhuislift prijs, omdat u de lift minder lang nodig hebt!

Maar er is nog meer!

Het voordeel van een professioneel verhuizer is dat hij u helpt met de verhuis. Dankzij jarenlange ervaring verloopt de verhuizing snel en efficiënt, en weet u zeker dat u zo snel mogelijk in uw nieuwe woning op de bank zit.

Soorten verhuisliften

Bij een verhuis is het belangrijk dat uw waardevolle spullen op een snelle en handige manier in het nieuwe huis worden gebracht. Vooral wanneer u zware meubels naar een verdiep wil verhuizen, kan dit lastig zijn. Het huren van een verhuislift is dan de oplossing. Wilt u weten welke soorten liften er zijn? Lees dan snel hieronder verder.

Standaard verhuislift huren

U kunt verschillende soorten verhuisliften huren. Welk type lift u nodig heeft, is afhankelijk van verschillende factoren.

Een standaard verhuislift ziet eruit als een kleine kraan. Hierop zit een bak waarin u uw meubels veilig kunt verhuizen. Deze is voor particulieren moeilijk te bedienen, en daarom worden deze verhuisliften verhuurd met bediening. Zo profiteert u ook van de expertise van een verhuizer.

Wanneer is een standaard verhuislift de beste keuze?

Als u een lift nodig hebt die maximaal de 3e verdieping bereikt en als u meerdere grote meubelstukken wilt verhuizen met behulp van de lift. De kosten van de huur van een standaard verhuislift liggen rond de €100,- per dag.

Ladderlift voor verhuis

Ladderliften zitten anders in elkaar. Deze lift is eventueel zelf te gebruiken, maar wij raden u altijd aan gebruik te maken van een ladderliftservice. Dit scheelt u veel waardevolle tijd.

Ladderliften bestaan uit een constructie die lijkt op een echte ladder. Een klein plateau beweegt heen en weer om zo de meubelstukken te verhuizen.

Wanneer kies ik voor een ladderlift?

Als u enkele grote stukken wilt verhuizen met een verhuislift, zoals een piano of een wasmachine, en het grootste deel van de inboedel verhuist via de trap. Een ladderlift is een stuk duurder, u betaalt ongeveer €65,- tot €100,- per uur. Door alleen de lastige items te verhuizen hebt u de ladderlift maar kort nodig en bespaart u op de kosten.

Meubellift voor zware meubels

Wanneer u gaat verhuizen is de kans groot dat u ook grote en zware meubels mee verhuist. Het verhuizen van zware meubels langs de trap is een uitdaging zonder lift. Daarbij komt dat sommige meubels, zoals een grote garderobekast of bank, simpelweg niet in smalle trappenhuizen of nauwe gangen passen.

Bespaar uzelf onnodig sjouwwerk! Een meubellift is eigenlijk een kleine ladderlift met een klein plateau. Op dit platform plaatst u de meubels of verhuisdozen. U bespaart uzelf veel werk en rugpijn. Bovendien gaat meubeltransport met een meubellift stukken steller dan zonder.

Lift voor witgoed

Het verhuizen van de wasmachine, droger en koelkast zijn de lastige taken op een verhuisdag. Wasmachines zijn met een gemiddeld gewicht tussen de 60 en 85 kilo zwaar en daarnaast zijn het grote apparaten. Met een lift maakt u uw verhuis een stuk gemakkelijker.

De wasmachine lift tilt de zware apparaten gemakkelijk op, zodat u zelf niet hoeft te tillen
Tijdens het verhuizen met de lift is het belangrijk dat u de apparaten goed inpakt om beschadigingen te voorkomen. Ook moet u alle slangen van de wasmachine van tevoren afsluiten en de trommel vastzetten, zodat deze niet beschadigt. Bij een koelkast is het belangrijk dat deze zoveel mogelijk rechtop vervoerd wordt.

verhuislift huren

Waar moet ik rekening mee houden?

Ladderliften zijn een echte uitkomst bij veel verhuizingen. Wel moet u met een aantal zaken rekening houden, wanneer u er een huurt.

 • Uw woning moet een raam of deur naar buiten hebben die groot genoeg is om de grootste meubels door naar buiten te tillen. Meet dus van tevoren uw wasmachine, kasten en de piano op om te kijken of het past.
 • Controleer ook vooraf of er buiten genoeg ruimte is om de wagen met de lift te parkeren. Zorg dat er geen auto’s op de plek geparkeerd staan en controleer ook bij uw gemeente of u een vergunning nodig heeft om de verhuislift te parkeren.
 • Bij een verhuizing is het altijd verstandig om een verhuisverzekering af te sluiten en dat geldt ook bij het gebruik van een verhuislift. Soms is deze verzekering bij de prijs van een verhuislift met personeel inbegrepen en anders sluit u er zelf een af.

ladderlift huren

Verhuislift nodig? Bespaar op de kosten!

Verhuisliften maken uw verhuis een stuk makkelijker, zeker als u in een flatgebouw woont! Als u de hulp inschakelt van een verhuisliftservice dan weet u bovendien zeker dat al uw inboedel verzekerd is tijdens de verhuis. Op zoek naar een verhuisfirma met lift?

Start nu uw gratis offerteaanvraag.

U ontvangt zo snel mogelijk de prijzen van verschillende verhuisfirma’s in uw regio. Vergelijk en kies zelf de verhuizer met het beste aanbod. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op prijs van uw verhuislift! Maakt u zich geen zorgen: de offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast!