Verhuis binnen Europa?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Verhuizen binnen Europa

Gaat u verhuizen binnen Europa? Een internationale verhuisbedrijf is u graag van dienst. Er moet namelijk veel geregeld worden bij een verhuis naar het buitenland. Denk aan vervoer van uw inboedel, verzekeringen en soms zelfs douaneformaliteiten.

Via deze pagina vindt u eenvoudig meer informatie over internationale verhuizingen binnen Europa. Besparen op de kosten van een verhuisbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

U vergelijkt dan altijd meerdere gratis offertes en weet zeker dat u niet te veel betaalt.

Wonen in de Europese Unie

Een verhuizing binnen de Europese Unie is veel regelwerk. Alhoewel u niet te maken hebt met het aanvragen van een visum of andere verblijfsvergunningen, moet er alsnog veel geregeld worden. Denk aan het vervoeren van u inboedel via een verhuiswagen of vrachtschip, het inpakken van uw spullen en het monteren van uw meubels. Ook moet u veel regelen in het land waar u naartoe gaat verhuizen. Verzekeringen, werk en een nieuwe woning zijn een aantal zaken die u moet regelen.

Een verhuisbedrijf heeft veel ervaring en kennis over internationale verhuizingen. Ze pakken niet alleen uw spullen in en vervoeren uw inboedel, maar geven ook deskundig advies.

Verhuizen naar …

Schakel een verhuisfirma in voor uw verhuis binnen Europa! Verhuisbedrijven hebben veel ervaring met verhuizingen naar:

Verhuist u naar een ander land binnen Europa? Uiteraard is het dan ook mogelijk om een internationaal verhuisbedrijf in te schakelen. Meer informatie over verhuizingen buiten Europa? Bekijk dan deze pagina!

verhuizen binnen europa

Wonen in de Europese Unie

Wanneer u binnen de EU gaat verhuizen, hoeft u geen verblijfsvergunning aan te vragen. Binnen de Europese Unie is het namelijk zo geregeld dat alle burgers in de EU het recht hebben om zich permanent te vestigen in een ander EU-land. Vaak moet u wel kunnen aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt om een huis te bezitten (huur of koop) en u te verzekeren. U mag namelijk niet zomaar beroep doen op sociale zekerheid zoals een uitkering.

Wanneer u gaat verhuizen, moet u eerst de verhuizing doorgeven bij de Belgische gemeente waar u nu woont. Daarnaast moet u zich inschrijven bij de bevoegde instanties in het land waar u naartoe gaat verhuizen. Meestal moet u een aantal bewijzen meenemen, zoals een koop- of huurovereenkomst en bewijs van ziektekostenverzekering.

tips verhuis eu

Praktische tips voor uw verhuis

  • Zoek op tijd naar een nieuwe woning en schakel een lokale makelaar in. Deze is bekend met de plaatselijke regelgeving en geeft u advies.
  • Sluit uw water, gas en elektriciteit af en denk ook aan alle andere abonnementen die u hebt lopen. Denk aan tv, internet, krant en tijdschriften.
  • Geef uw adreswijziging door.
  • Sluit op tijd uw woningverzekering af en eventuele andere verzekeringen.

  • Schakel een verhuisfirma in voor uw internationale verhuis.

Handige links en informatie

Via onderstaande links vind u meer informatie over een internationale verhuis binnen Europa.

  • Informatie over wonen in het buitenland, wet- en regelgeving en andere voorwaarden op europa.eu.
  • Verplichte aangifte van uw vertrek naar het buitenland op belgium.be.
  • Adressenlijst van Belgische ambassades en consulaten in het buitenland op diplomatie.belgium.be.
  • Handige informatie over een verhuis naar het buitenland op belgium.be.