Verhuiswagen huren?

Gratis offertes aanvragen

Verhuiswagen huren

Wanneer u gaat verhuizen, dan dient u niet alleen uw spullen in te pakken en diverse instanties verwittigen van uw verhuis en adreswijzigingen, maar dient u tevens een manier te vinden voor het vervoeren van uw inboedel. Wilt u budgetgericht verhuizen? Dan raden wij aan te kiezen voor het huren van een verhuiswagen bij een erkende verhuisfirma of verhuurbedrijf. Voor wat voor soort wagen u kiest is afhankelijk van diverse factoren. Op deze pagina vindt u daarom meer informatie over de verschillende mogelijkheden en de daaraan verbonden kosten. Vraag via het contactformulier op onze offertepagina vrijblijvend meerdere offertes aan van verhuisbedrijven uit ons netwerk.

verhuiswagen met lift huren

Verhuiswagen met of zonder laadklep

Voor de verhuis van uw inboedel zijn er bij menig verhuisfirma diverse verhuiswagens beschikbaar die u zowel inclusief als exclusief chauffeur kunt huren. Daarnaast moet u kiezen of u een verhuiswagen met of zonder laadklep wilt. Het voordeel van een laadklep is onder andere dat deze het tillen van zwaardere meubels verlicht, wat bijdraagt aan een spoedig verloop van het verhuizen. Wanneer u met de verhuiswagen gaat rijden kan deze gecontroleerd worden op de Maximaal Toegelaten Massa (MTM), hierbij let men tevens op de asbelasting. Om een boete en ongelukken te voorkomen raden onze professionals aan om het zwaartepunt van de lading in het midden van het voertuig te plaatsen.

verhuiswagen huren

Diverse afmetingen

Wilt u een verhuiswagen huren, kijk dan ook naar het minimale en maximale laadvermogen dat u nodig heeft. Verhuiswagens variëren vaak in afmeting, en daarbij ook in laadvermogen. Zo kunt u een wagen huren van 14m³ met een laadvermogen van 1095 kilo, of van 1150 kilo. Wanneer u een B rijbewijs heeft, dan is de grootste verhuisbus waarmee u mag rijden één met ongeveer 25m³ laadvermogen. Voor grotere verhuiswagens dient u een BE / C1+ E rijbewijs te hebben. Wilt u alles zelf afhandelen tegen lage prijzen? Kies dan voor een kleinere verhuisbus, en rijdt een aantal keer op en neer. Zo lang de afstand niet te groot is, en u alles binnen een dag kunt afhandelen, is dit de meest voordelige manier van verhuizen.

Verhuizen grote apparaten

Tijdens elke verhuis bestaan er wel een aantal meubels of apparaten die mogelijke problemen opleveren tijdens het vervoeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een dressoir, wasmachine of piano. Wanneer u dergelijke apparaten wilt vervoeren, dan dient u hier voorzichtig mee om te gaan, en een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Zorg er ten eerste voor dat u voordat u gaat verhuizen het apparaat volledig hebt uitgeschakeld, en in het geval van een meubel, tot een zo klein mogelijke variant hebt afgebroken. Meet vervolgens in de oude en nieuwe woning de doorgangsmogelijkheden uit. Zo weet u zeker of u het product kunt verplaatsen zonder deze te beschadigen, of dat u hiervoor een alternatief moet vinden. Is er te weinig ruimte? Vraag de medewerkers van een verhuisfirma dan naar de mogelijkheden voor het huren van een ladderlift. Lukt het om bijvoorbeeld de wasmachine zelf te verplaatsen? Omkleed deze dan met noppenfolie om beschadigingen te voorkomen, en zet hem goed vast met spanbanden en andere materialen tijdens de rit.

verhuisfirma met verhuiswagen

Hulp van een verhuisfirma

Is het bijna tijd voor de verhuis, en wilt u naast het huren van de verhuiswagen ook hulp ontvangen van een erkend verhuizer? De medewerkers van het verhuisbedrijf helpen u graag met advies of een praktische ondersteuning. Zo is het een optie om een verhuiswagen te huren inclusief chauffeur die u helpt bij het inpakken en inladen van de spullen. Het is tevens een optie om voor bij het nieuwe huis extra professionals in te schakelen. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van de duur van de verhuis en de hoeveelheid verhuizers die u nodig denkt te hebben. Desgewenst helpen ze u met inpakken en het demonteren van de meubels. In uw nieuwe woning wordt alles weer netjes gemonteerd. Wij helpen u graag.

Kosten voor het huren

Het huren van een verhuiswagen hoeft niet heel erg hoge kosten op te leveren. De meeste verhuurbedrijven, en ook menig verhuisfirma, verhuurt een verhuisbus op basis van een dagtarief, waarover u daarna nog wel de benzine of dieselkosten dient te betalen. De exacte prijzen zijn afhankelijk van het laadvolume en de aanwezigheid van een laadklep of trekhaak. Ook het aantal passagiers is op deze kosten van invloed. Tip: let ook op het aantal gratis kilometers dat u met de verhuisbus mag rijden. Vaak is dit 20 kilometer. Gaat u een grotere afstand afleggen? Kijk dan goed naar de prijs per extra gereden kilometer, dit varieert vaak van €0.25,- tot €1.00,- per kilometer. In onderstaand overzicht ziet u een aantal gemiddelde prijzen exclusief kilometerkosten.

Laadvolume Opties Gemmiddelde prijs incl. chauffeur
20m³ Lift €65,- per uur
50m³ Lift €75,- per uur
50m³ Lift, twee verhuizers en één chauffeur €135,- per uur

Verzekeringen & borg

Het is belangrijk dat u zich bij het verhuisbedrijf ook goed laat informeren over de verzekeringen en de borg. Natuurlijk gaan we niet van het slechtste uit, maar er kan altijd iets gebeuren tijdens de verhuis. Waarschijnlijk rijdt u niet dagelijks met een grote verhuiswagen. Een ongeluk zit dan ook zo gebeurd. Het is daarom in de meeste gevallen ook verstandig om een verhuiswagen met bestuurder te huren. Gaat u zelf rijden? Vaak zijn de wagens WA/Casco verzekerd, maar soms heeft u ook de mogelijkheid om extra verzekeringen af te sluiten. Dat kan u achteraf een hoop ellende besparen. Ook de borgsom verschilt per bedrijf.

Tips voor het gebruik van de verhuisbus

U bent eruit: u gaat een verhuiswagen met lift huren. Nadat u een uitgebreide instructie heeft gehad over de werking van de wagen en de eventuele laadklep/lift kunt u de weg op. Gaat het om een verhuisbus met (kleine) beschadigingen? Dan is het slim om daar foto’s van te maken, zo kan er achteraf nooit discussie ontstaan. Zorg ervoor dat de bus efficiënt wordt gevuld en de spullen goed zijn verpakt. Moet u tijdens het verhuizen achteruit rijden? Laat u dan altijd helpen door iemand die buiten de wagen staat. Door duidelijke aanwijzingen kunt u nooit iets raken. Houd altijd rekening met een langere remweg en de dode hoek.

verhuisbus

Vrijblijvend offertes vergelijken

Hebt u vragen over de kosten van het huren van een verhuiswagen? Wilt u graag weten wat de diverse verhuur opties zijn? Of hebt u behoefte aan een vrijblijvende prijsindicatie voor een verhuisbus naar uw wensen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de offertepagina. Geef hierop zo nauwkeurig mogelijk uw wensen aan, en wij zorgen ervoor dat u binnen korte termijn geheel gratis en vrijblijvend meerdere offertes krijgt toegestuurd. Deze prijsopgaven kunt u vergelijken op prijs en aanbod! Wij helpen u met alle plezier met uw verhuis!