Verhuiswagen huren?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Verhuiswagen huren

Wanneer u gaat verhuizen, dan dient u niet alleen uw spullen in te pakken en diverse instanties verwittigen van uw verhuis en adreswijzigingen, maar dient u tevens een manier te vinden voor het vervoeren van uw inboedel. Wilt u budgetgericht verhuizen? Dan raden wij aan te kiezen voor het huren van een verhuiswagen bij een erkende verhuisfirma of verhuurbedrijf. Dit kan met of zonder verhuizers. Op deze pagina vindt u meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor verhuiswagens en de daaraan verbonden kosten. Besparen op de kosten?

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan gratis en zonder verplichting maximaal 5 offertes van verhuizers uit uw regio. Vergelijk de offertes voor het inzetten van een verhuiswagen én bespaar op de totaalprijs!

Verhuiswagens met diverse afmetingen

Wil u een verhuiswagen huren? Kijk dan naar het minimale en maximale laadvermogen dat u nodig heeft. Verhuiswagens variëren vaak in afmetingen en laadvermogen. Huur bijvoorbeeld een verhuiswagen van 14 m³ met klep en een laadvermogen van 1095 of 1150 kilo. Heeft u een B-rijbewijs? Dan is een verhuisbus met ongeveer 25 m³ laadvermogen de grootste waarmee u mag rijden.
Bent u benieuwd naar de kosten? In de volgende prijstabel ziet u dat u voor een verhuiswagen van 20 m³ met chauffeur een kostprijs van gemiddeld €520,- per dag betaalt. Heeft u een verhuisbus van 50 m³ met chauffeur nodig? Dan betaalt u een gemiddelde kostprijs van €700,- per dag.

Prijs huren verhuiswagen per dag 2024

Laadvolume Totaalgewicht Aantal verhuizers Totaalprijs per dag met chauffeur*
20m³ Tot 3500 kg 1 €520,- (€65,- per uur)
50 m³ Meer dan 3500 kg 1 €700,- (€75,- per uur)

(*) Let op: dit zijn gemiddelde prijzen per dag (8 uren), incl. btw met chauffeur en 1 verhuizer. Nieuwsgierig naar de exacte prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Soorten verhuiswagens

Gaat u binnenkort verhuizen? Eén van de dingen die u dan moet regelen is het huren van een verhuisbus of -wagen voor meubeltransport. Voor een kleine, grote of bedrijfsverhuis: er is altijd een passende verhuiswagen om te huren. Hieronder leest u meer over verhuisbusjes en verhuiswagens met lift of met laadklep en leest u welke het meest geschikt is voor uw verhuis.

Verhuisbusje huren

Veel mensen kiezen ervoor om hun verhuizing zelf te doen. Hoeft u niet veel spullen te verhuizen? Voor een kleine verhuis, waarbij niet veel grote meubels verhuisd hoeven te worden, hebben de meeste mensen genoeg aan een verhuisbusje. Zo’n busje is net wat groter dan een personenauto. Het grote voordeel van een verhuisbusje is dat u deze zelf mag besturen met uw B-rijbewijs.

Gemiddeld hebben verhuisbusjes een laadruimte tussen de 7 en 16 m³. Een verhuisbedrijf legt u uit waar u bij het besturen op moet letten.

Verhuiswagen met lift huren

Gaat u naar een bovenwoning verhuizen? Of is uw trapgat te klein om een zware kast of piano naar boven te tillen? Dan biedt een verhuiswagen met lift uitkomst. Bij de meeste verhuisbedrijven kunt u een verhuislift huren, inclusief een vakman die de lift bedient.

Welke lift voor uw verhuis het meest geschikt is, is afhankelijk van uw wensen. De meeste verhuisliften hebben een laadvermogen van 250 kg, maar meer is ook mogelijk. Het bedienen van de lift vereist handigheid en ervaring. Daarom huurt u een verhuislift in de meeste gevallen met bediening. Dat betekent ook dat u automatisch een verhuizer heeft op uw verhuisdag!

Verhuiswagen met laadklep huren

Wilt u een verhuiswagen huren? Het voordeel van een verhuiswagen met laadklep is dat deze het tillen van zware meubels verlicht. Daarmee verloopt uw verhuis met laadklep een stuk vlotter.

Wanneer u met een vrachtwagen rijdt, kunt u gecontroleerd worden op de Maximaal Toegelaten Massa (MTM). Dit is het maximale totale gewicht dat de verhuisbus mag wegen, inclusief passagiers en lading. Ook moet u zorgen voor een goede verdeling van de lading, zodat de assen van de verhuisbus niet te veel belast worden. Om een boete en ongelukken te voorkomen schakelt u daarom best een professional in om de verhuiswagen met laadklep in en uit te laden.

verhuiswagen huren

Verhuiswagen met lift nodig?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en vindt een goedkoop verhuisbedrijf!

verhuiswagen met lift huren

Hulp van een verhuisfirma

Is het bijna tijd voor de verhuis, en wilt u naast het huren van de verhuiswagen ook hulp ontvangen van een erkend verhuizer? De medewerkers van het verhuisbedrijf helpen u graag met advies of een praktische ondersteuning. Zo is het een optie om een verhuiswagen te huren inclusief chauffeur die u helpt bij het inpakken en inladen van de spullen.

Het is tevens een optie om voor bij het nieuwe huis extra professionals in te schakelen. De kosten voor deze verhuisservice zijn afhankelijk van de duur van de verhuis en de hoeveelheid verhuizers die u nodig denkt te hebben. Desgewenst helpen ze u met inpakken en het demonteren van de meubels. In uw nieuwe woning wordt alles weer netjes gemonteerd. Wij helpen u graag.

huren verhuiswagen

Verhuiswagen met verhuizers

Wilt u dat u verhuis zonder stress verloopt? Huur dan niet alleen een verhuiswagen, maar schakel ook professionele verhuizers in. Zij bieden hulp met het laden en lossen van uw spullen. Vooral bij zware kasten en andere grote meubels vinden veel mensen de hulp van verhuisexperts fijn.

Verhuizers maken uw verhuis niet alleen gemakkelijk, ze zorgen ook voor een zorgvuldige verplaatsing van uw kostbaarheden. Verhuisexperts gebruiken de juiste materialen om antiek, kunst of een piano veilig te verhuizen.

De kosten? Het inhuren van 1 verhuizer kost gemiddeld €240,- tot €320,-per dag. Twee verhuisspecialisten hebben een gemiddelde kostprijs per dag tussen €480,- tot €640,-.

Kosten opties bij een verhuiswagen 2024

Omschrijving Prijs per uur * Prijs per dag ( 8 uren)
1 verhuizer €30,- tot €40,- €240,- tot €320,-
2 verhuizers €60,- tot €80,- €480,- tot €640,-
Verhuislift (incl. operator) €65,- €520,-

(*) Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Nieuwsgierig naar de extacte prijs? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan.

Wilt u een verhuiswagen met verhuizers huren?

Bespaart tot wel 30% op de kosten door offertes te vergelijken!

Verhuizen van grote apparaten

Grote apparaten en meubels maken een verhuis vaak lastig. Denk hierbij aan een dressoir, wasmachine of piano. Het verhuizen van deze apparaten en meubels moet met de nodige voorzorgsmaatregelen gebeuren. Zorg ervoor dat uw apparaten volledig uitgeschakeld zijn en dat grote meubels zoveel mogelijk gedemonteerd zijn.

Verhuisspecialisten gebruiken speciale verpakkingsmaterialen om uw wasmachine zonder schade naar uw nieuwe woning te verplaatsen. Het is verstandig voor de verhuisdag te meten of de doorgangsmogelijkheden in uw nieuwe woning groot genoeg zijn. Is er te weinig ruimte? Huur dan ook een ladderlift met bediening in.

Verzekeringen & borg

Het is belangrijk dat u zich bij het verhuisbedrijf ook goed laat informeren over de verzekeringen en de borg. Natuurlijk gaan we niet van het slechtste uit, maar er kan altijd iets gebeuren tijdens de verhuis. Waarschijnlijk rijdt u niet dagelijks met een grote verhuiswagen. Een ongeluk is dan ook zo gebeurd. Het is daarom in de meeste gevallen ook verstandig om een verhuiswagen met bestuurder te huren.

Gaat u zelf rijden? Vaak zijn de wagens WA/Casco verzekerd, maar soms heeft u ook de mogelijkheid om extra verzekeringen af te sluiten. Dat kan u achteraf een hoop ellende besparen. Ook de borgsom verschilt per bedrijf.

verhuizen kosten verhuiswagen

Waar op letten bij het huren van een verhuiswagen?

Bent u overtuigd van de voordelen van een verhuiswagen, eventueel met lift? Bij het huren van een verhuisbus of verhuislift is het handig om op een aantal dingen te letten. Zitten er (kleine) beschadigingen op de verhuisbus voordat u hem huurt? Dan is het slim om daar foto’s van te maken, om discussies achteraf te voorkomen.

Daarnaast let u best ook op de volgende zaken:

  • Kijk goed naar het vrije aantal kilometers.
  • Kies een verhuisbus met genoeg laadvermogen
  • Check of u een parkeervergunning nodig heeft.
  • Bedenk van tevoren hoe u de verhuisbus zo efficiënt mogelijk vult.

verhuisbus huren

Gratis verhuiswagen offertes vergelijken

Gaat u binnenkort verhuizen? Dan is het belangrijk dat u op tijd een geschikte verhuiswagen huurt. Bij een verhuisbedrijf heeft u keuze uit verschillende wagens, ook met chauffeur. Met een verhuislift en professionele verhuisexperts maakt u het verhuizen van zware meubels naar een verdieping gemakkelijk.

Besparen? Vergelijk offertes! Vul daarom het offerteformulier in, want dan ontvangt u al snel maximaal 5 gratis offertes van verhuisbedrijven uit uw regio. U betaalt niets voor de offertes en ze zijn ook nog eens geheel vrijblijvend. Door de offertes te vergelijken, ziet u snel welk verhuisbedrijf u de beste deal doet. U bespaart met het vergelijken tot wel 30% op de kosten van uw verhuiswagen!