Verhuis naar Canada?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Verhuizen naar Canada

Canada is één van de populairste landen om naartoe te verhuizen. De prachtige natuur, vriendelijke mensen en een goede economie die veel kansen biedt zijn redenen waarom veel mensen ervoor kiezen om vanuit België naar Canada te emigreren.

Een internationale verhuis is een grote stap waar veel bij komt kijken. Denk hierbij aan het aanvragen van een verblijfsvergunning en de verschillende opties die u hebt bij het verhuizen van uw inboedel. Wist u dat de meeste aanvragen voor een verblijfsvergunning worden vergeven door middel van een puntensysteem? Op deze pagina vindt u meer informatie over het verhuizen naar Canada. Besparen op de kosten?

Start gratis offerteaanvraag

U ontvangt dan kosteloos en zonder verplichtingen offertes van verhuisfirma’s uit uw regio. Vergelijk en bespaar!

emigreren canada

Waarom verhuizen naar Canada vanuit België?

Al sinds de negentiende eeuw verhuizen veel Belgen naar Canada. Per jaar verstrekken de autoriteiten van Canada circa 250.000 verblijfsvergunningen. Ongeveer tweehonderd tot vijfhonderd van die aanvragen zijn afkomstig uit België. De volgende kenmerken van het land zijn voor veel Belgen de reden om overzees te emigreren:

 • Prachtige natuur
 • Goedlopende economie
 • Een van de meest welvarende landen ter wereld
 • Lage inkomstenbelasting
 • Weinig luchtvervuiling
 • Emigranten zijn er heel welkom

verhuizen naar canada

Emigreren naar Canada, de voorwaarden

Denkt u erover om vanuit België te emigreren naar Canada? Met een tijdelijke verblijfsvergunning kunt u maximaal zes maanden in het land verblijven. Het is daarom belangrijk dat u snel een permanente verblijfsvergunning aanvraagt.

Een permanente verblijfsvergunning is de eerste voorwaarde om te kunnen wonen en/of werken in Canada. De tweede voorwaarde is een SIN-card. Deze sociale verzekering hebt u nodig als u er wilt werken. Beide kunt u aanvragen bij het Citizenship and Immigration Canada (CIC). Op deze pagina vindt u meer informatie over deze twee voorwaarden.

Verhuizen naar Canada zonder stress?

Schakel de beste internationale verhuisfirma uit uw regio in!

Voorwaarde 1: permanente verblijfsvergunning

Wanneer u gaat emigreren naar Canada, hebt u een verblijfsvergunning nodig. Deze wordt ook wel een Permanent Resident Card, oftewel PRC, genoemd. Deze PRC kunt u op verschillende manier verkrijgen:

 • Skilled Worker Program
  Mensen die ervaring hebben in hoog gekwalificeerde beroepen kunnen via dit programma voorrang krijgen op een permanente verblijfsvergunning. De aanvragen worden door middel van een puntensysteem beoordeeld. Op deze pagina vindt u meer informatie vinden over dit puntensysteem.
 • Canadian Experience Class

  Hebt u al minimaal één jaar in Canada gewerkt? Dan kunt u via dit programma een PRC aanvragen.

 • Business Immigrant Program
  Dit programma is bedoeld voor investeerders, ondernemers en zelfstandigen die op basis van voldoende ervaring, intentie en nettowaarde naar Canada willen verhuizen. Als u goed beoordeeld wordt, mag u verhuizen.
 • Sponsoring your Family
  Als u familieleden met een Canadese verblijfsvergunning hebt, kunt u via hen een PRC aanvragen. Uw familie moet u wel gedurende drie tot tien jaar na het emigreren kunnen ondersteunen. Voor mensen zonder werk of voor gepensioneerden is dit de meest voorkomende manier om te emigreren.
 • Provincial nominee

  Wilt u verhuizen naar een specifieke provincie? Dan kunt u bij deze provincie een nominatie aanvragen. Als u genomineerd wordt, kunt u een aanvraag voor een verblijfsvergunning doen.

 • Quebec-selected

  De provincie van Quebec heeft een eigen evaluatieproces en selecteert immigranten die het beste passen bij hun immigratievereisten. Mocht u voldoen aan deze eisen, dan kunt u een vergunning aanvragen om te wonen en te werken in deze provincie.

Voorwaarde 2: SIN-card aanvragen

Om te emigreren naar Canada hebt u een Social Insurance Number, oftewel SIN-card, nodig. Deze SIN-card hebt u namelijk nodig om een verzekering af te sluiten en zonder verzekering mag u niet werken. U gebruikt uw SIN-card ook wanneer u belastingaangifte doet. Het is belangrijk om de aanvraag voor een SIN-card te doen zodra u in Canada bent aangekomen. Voor de aanvraag hebt u uw paspoort, visum en internationaal uittreksel van het geboorteregister nodig. U ontvangt uw SIN-card vrij snel, maar het is ook verstandig om op voorhand een voorlopig nummer op te vragen voor uw verhuis.

Hoe werkt het puntensysteem in Canada?

Eén van de programma’s om een permanente verblijfsvergunning aan te vragen is het Skilled Workers Program. Hier wordt u als individu getoetst aan de hand van een puntensysteem. Dit puntensysteem bepaalt of u in aanmerking komt voor een permanente verblijfsvergunning. Op basis van leeftijd, opleiding, werkervaring, kennis van het Engels en/of Frans en aanpassingsvermogen worden punten toegekend. Als u minimaal 67 van de 100 punten krijgt, kunt een PRC krijgen en emigreren. Dit programma is minder geschikt als u zonder werk of als gepensioneerde wil emigreren.

verhuizen canada voorwaarden

Handig om te regelen: Canadees rijbewijs

Als u naar Canada gaat emigreren, mag u daar tijdelijk uw Belgische rijbewijs blijven gebruiken. Hoe lang dat is toegestaan, verschilt per provincie. Na enige maanden hebt u echter een Canadees rijbewijs nodig. De ervaring leert dat het verstandig is om deze zo snel mogelijk na het emigreren aan te vragen. Het behalen van een Canadees rijbewijs gaat gemakkelijker dan een Belgisch rijbewijs. Na het slagen voor een theorie-examen en een praktijktoets vraagt u een Canadees rijbewijs aan. Houd er bij het afsluiten van een autoverzekering rekening mee dat u (opnieuw) schadevrije jaren moet opbouwen. De eerste jaren zal de autoverzekering dus meer kosten.

verhuisfirma inschakelen

Waarmee kan een internationale verhuisfirma u helpen?

Het regelen van een verhuis is veel werk, zeker in het geval van een internationale verhuis. Wilt u uw verhuizing naar Canada vlekkeloos en zonder stress laten verlopen? Dan is het verstandig om een verhuisfirma in te schakelen. Deze werkt als een verhuis coördinator die uw verhuis van deur tot deur kan regelen. De verhuisfirma weet precies wat er nodig is voor het verschepen van uw bezittingen in een container of reserveert ruimte in een cargo-vliegtuig. Ze helpen u ook met opslagruimte wanneer uw oude woning al verkocht is. Uw spullen staan veilig, droog of zelfs verwarmd!

Advies en hulp bij douaneformaliteiten

Weet u precies welke goederen u wel of niet mag invoeren in Canada? Een internationale verhuisfirma kan u ook advies geven over inklaren en douaneformaliteiten. Voordat uw inboedel in Canada ingevoerd kan worden, moet u een uitvoeraangifte doen bij de Douane. Daarbij hoort ook een inventarislijst. Voor bijvoorbeeld personenauto’s en honden gelden bijzondere regels. Het is belangrijk dat u dit goed voorbereidt om vertraging van uw spullen te voorkomen. Een verhuisfirma kan u hierbij helpen.

Inpakservice voor uw inboedel

Ziet u ook op tegen het inpakken van al uw bezittingen? Een verhuisfirma kan dit ook voor u regelen door middel van een inpakservice. U hoeft geen verhuisdozen te regelen, want dit doet het bedrijf voor u. Bovendien gebruiken zij ook handige inpakmaterialen, zoals zachte vulling. Zo weet u zeker dat uw breekbare spullen goed in Canada aankomen. Wanneer uw inboedel in uw nieuwe thuisland is aangekomen, kan een verhuisfirma u ook helpen alles weer uit te pakken. Zo kunt u snel en zorgeloos genieten van uw nieuwe woonplaats.

Wist u dat u bespaart op de verhuiskosten door offertes te vergelijken?

Vul vandaag nog het offerteformulier in ontvang maximaal vijf offertes.

Inboedel verhuizen

U wilt natuurlijk dat uw bezittingen veilig aankomen in uw nieuwe thuisland. Naar Canada is het niet mogelijk om uw spullen met een verhuiswagen te vervoeren, dus hebt u andere vervoersmiddelen nodig. Uw spullen kunnen per vrachtschip of per vliegtuig naar Canada vervoerd worden. Om alle spullen klaar te maken voor een overzeese tocht, moeten ze correct ingepakt worden. Een verhuisfirma helpt u bij alle formaliteiten die nodig zijn bij het verhuizen en zorgt voor het veilig vervoeren van uw inboedel.

Container shipping?

Bij een emigratie naar Canada worden uw spullen in een container verhuisd. De capaciteit van een zeecontainer bedraagt iets minder dan zeventig kubieke meter. Als u een kleine inboedel wilt verhuizen, is het voordelig om te kiezen voor een deellading container. Voor het verhuizen van een gemiddeld huishouden is het vaak voordeliger om te kiezen voor een volle containerlading. Naar Canada is het mogelijk om de container per schip of per vliegtuig te vervoeren. Vervoer per vliegtuig is een stuk duurder dan per schip, maar uw meubels zijn dan wel sneller op de nieuwe bestemming.

kosten verhuizing

Belang van goede verzekering

Uw waardevolle spullen zijn al met al een paar weken onderweg naar Canada. In die paar weken kan er een hoop misgaan. Wilt u zich daar geen zorgen over hoeven maken? Dan is het verstandig om een verzekering af te sluiten voor het transport. De kosten van een verzekering vormen een relatief klein deel van de totale kosten en daarom is een verzekering wel aan te raden. Een verhuis is al stressvol genoeg. Een verzekering zorgt ervoor dat u zorgeloos van uw verhuizing kunt genieten.

inboedel verhuizen

Wat kost een verhuizing naar Canada?

Verhuizen naar het buitenland is niet goedkoop, laat staan als u naar een ander continent emigreert. De gemiddelde kosten voor een verhuis van België naar Canada liggen tussen de €3.200,- en €10.000,-. Deze prijs is afhankelijk van de grootte van uw inboedel en van welke verhuisdiensten u gebruik wilt maken. Zo kost het bijvoorbeeld meer als u uw spullen laat inpakken door een verhuisfirma, maar dan weet u ook zeker dat uw bezittingen correct zijn ingepakt voor een overzeese reis.

Kosten inschakelen internationale verhuisfirma in 2024

Type woning Gemiddelde kosten verhuizen naar Canada*
1 slaapkamer woning €3.200,- tot €4.300,-
2 slaapkamer woning €4.200,- tot €7.000,-
3 slaapkamer woning €6.900,- tot €10.000,-

*Let op: dit zijn indicatieve prijzen. De kosten voor de internationale verhuizing verschillen enorm per uniek geval. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan.

Voor exacte prijzen van uw verhuis is het verstandig om het offerteformulier in te vullen. Bespaar bovendien op de kosten van de internationale verhuisfirma.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Bij een internationale verhuis moet u rekening houden met een aantal factoren die invloed hebben op de prijs. De grootte van uw inboedel bepaalt een groot deel van de prijs. Hoe meer spullen u verhuist, hoe meer transportruimte u nodig heeft. Ook de afstand van België naar uw nieuwe woonplaats is hierbij bepalend. En kiest u ervoor om uw spullen te laten in- en uitpakken? Dan zijn de kosten hoger. Ook uw keuze voor het vervoer van uw bezittingen heeft invloed op de prijs. Daarnaast moet u rekening houden met een verzekering voor uw inboedel tijdens het transport en eventuele extra opties. Denk hierbij aan opslag van spullen, het verhuizen van antiek en bijvoorbeeld liftassistentie.

Handige formulieren en informatie

 • Elektronische reismachtiging: op canada.ca leest u meer over het aanvragen van een elektronische reismachtiging. Deze hebt u namelijk nodig om naar het land te mogen reizen.
 • Voorkom fraude: helaas komt fraude ook voor bij het immigratieproces naar Canada. Meer informatie over het voorkomen van fraude vindt u op de website van de Canadese immigratiedienst.
 • Dieren meeverhuizen: wilt u uw hond of andere huisdieren meeverhuizen naar Canada? Op inspection.gc.ca vindt u hier meer informatie over.
 • Permanente verblijfsvergunning aanvragen: lees op de site van de Canadese overheid alles wat u moet weten over het aanvragen van een PRC.

verhuisfirma

Besparen? Vergelijk internationale verhuisfirma’s

Droomt u ervan om van België naar Canada te emigreren? Wilt u ook genieten van de mooie natuur en goede welvaart die dit land te bieden heeft? Met een verhuisfirma verloopt uw internationale verhuis probleemloos en weet u zeker dat alles goed geregeld is. Verhuizen is niet goedkoop, laat staan wanneer u internationaal gaat verhuizen. Het is verstandig om verschillende prijsoffertes van verhuisfirma’s met elkaar te vergelijken. Vraag nu via het offerteformulier gratis vrijblijvende offertes aan en bespaar zo op uw kosten.

Verhuizen naar: