Naar Portugal verhuizen?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Verhuizen naar Portugal


Gaat u verhuizen naar Portugal? Op deze pagina leest u alles wat u moet weten over een verhuis naar dit mooie land en wat u moet regelen voor het emigreren. Verhuizen is veel werk en vaak een stressvolle periode. Helemaal wanneer u gaat emigreren naar het buitenland. Een internationale verhuisfirma uit de regio neemt veel werk uit handen. Wat ze precies voor u doen, leest u op deze pagina. Een grote verhuizing is vaak erg kostbaar. U wilt natuurlijk niet meer betalen dan nodig is.

Start gratis offerteaanvraag!

En vergelijk de ontvangen offertes van verhuizers uit de regio. De besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs!

Wat kost een verhuis naar Portugal?

De totaalprijs voor een internationale verhuis naar Portugal is afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan de hoeveelheid spullen die u laat vervoeren, hoeveel verhuizers er nodig zijn en het aantal kilometers. De meeste mensen kiezen voor het meubeltransport via land, maar via het water is ook een optie. Het verhuizen van de inboedel van een woning met twee kamers kost gemiddeld tussen de €3.300,- tot €4.600,-.

Een verhuis via water met een verhuiscontainer is meestal iets duurder dan via land, want dan heeft u ook nog een lokale vervoerder nodig. Deze hoeft u niet zelf te regelen. Dit doet een internationale verhuisfirma voor u. Bekijk de prijstabel voor nog meer informatie.

Kosten verhuizen naar Portugal in 2024

Soort woning Kosten verhuizing via water* Kosten verhuizing via land*
2 kamer woning/appartement €3.300,- tot €4.600,- €3.300,- tot €4.500,-
3 kamer woning/appartement €5.500,- tot €7.400,- €4.300,- tot €5.800,-
5 kamer woning/appartement €8.500,- tot €11.400,- €7.100,- tot €9.600,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wonen in Portugal; kies voor Lissabon, Porto of Faro

Portugal is een prachtig land, met een aantal mooie grote steden. Eén van de bekendste steden is de hoofdstad Lissabon. Het is de grootste stad in het land en het staat bekend om de architectuur, kunst en de cultuur.

Een andere stad is Faro. Faro ligt in de Algarve en heeft een eigen vliegveld. De meeste toeristen die naar Portugal gaan, komen op dit vliegveld aan. Faro heeft een mooi oud centrum. Tot slot is Porto ook erg populair. Porto is een havenstad en ligt aan de Noordelijke Atlantische Oceaan.

Portugal heeft veel te bieden, waar u ook gaat wonen of werken. Grote steden, cultuur, natuur en kleine dorpjes. Het is handig om een woordje Spaans of Portugees te spreken om u goed verstaanbaar te maken in het land.

verhuizen naar portugal

Goedkoop een huis kopen in Portugal

De huizenprijzen liggen in Portugal vaak een stuk lagere dan in België. Een huis kopen in dit land is dus zeer voordelig. De hoogte van de koopprijs hangt natuurlijk grotendeels samen met de grootte van het huis, het grondoppervlak en de plaats. Huizen in de grote steden zijn bijvoorbeeld duurder dan op het platteland.

Voordat u een huis gaat kopen is het verstandig om een lokale makelaar in te schakelen. Voordeel van een lokale makelaar is dat hij de markt kent en de taal spreekt. Vaak neemt men ook een advocaat in de arm, om vervelende situaties te voorkomen. Denk aan juridische rechten, onafbetaalde hypotheken van de vorige eigenaar of niet betaalde nutsrekeningen.

Houd er rekening mee dat u als koper te maken heb met de wet op subrogatie bij het kopen van een huis. U koopt namelijk een huis met alle bijkomende schulden (hypotheek, belastingen e.d.). Deze schulden horen bij het eigendom. Daarom hebt u een advocaat nodig die u hierbij goed helpt, en zodat er niets fout gaat bij het huis kopen.

wonen in portugal

Werken in Portugal

De bedrijfscultuur in Portugal is heel verschillend dan die in Nederland. Het gaat allemaal wat rustiger en er is minder druk. Veel sectoren hanteren nog een siësta tussen 12 en 3 uur ’s middags. Dan zijn sommige bedrijven en winkels gesloten.

Op dit moment is er een hoge werkloosheid in het land en de economie is gestagneerd. Het is dus verstandig om voordat u gaat emigreren al op zoek te gaan naar nieuw werk. Hierbij helpt als u de taal al goed spreekt.

In een aantal sectoren is er nog wel veel werkgelegenheid. In de toeristische sector is er altijd werk, al gaat het dan vaak om seizoensgebonden banen. Ook voor artsen, verpleging en ICT-ers is er vaak werk te vinden in Portugal.

Wat doet een internationale verhuisfirma voor u?

Wanneer u naar het buitenland gaat emigreren, moet u veel dingen regelen. Niet alleen moet u een keuze maken uit de spullen die u wilt meenemen, maar er moet ook een verhuiswagen geregeld worden, verhuizers die komen inpakken en u moet u verhuizing doorgeven bij de gemeente. Een internationale verhuisfirma neemt veel werk van u over.

Schakel de goedkope verhuizers bijvoorbeeld in voor het inpakken van uw inboedel en het demonteren en monteren van uw meubels. Tegens vervoeren ze uw huisraad snel naar uw nieuwe woning met veilig transport. Bovendien bent u met meubeltransport door een internationale verhuisfirma meestal verzekert tegen schade. Op deze pagina leest u meer over de verhuisservice van een goedkoop internationaal verhuisbedrijf.

Transport van uw meubels

Meestal wordt uw inboedel over land naar uw woning in Portugal gebracht. De wegen zijn goed begaanbaar en het is goedkoper dan met een containerschip. Voor het meubeltransport gebruikt een verhuisfirma een grote verhuiswagen. Voordeel van zo’n verhuiswagen is dat uw huisraad er helemaal in vaak helemaal in past. Hoe meer huisraad u meeneemt, hoe groter de verhuiswagen moet zijn.

Alle meubels en verhuisdozen worden vastgezet in de verhuiswagen. Met transport door een goedkope verhuisfirma bent u meestal verzekerd tegen schade. Vraag naar de mogelijkheden voor een verzekering bij een goedkoop internationaal verhuisbedrijf.

verhuis goederenopslag

Inboedel opslaan

Soms kunt u niet al uw inboedel meenemen. Of moet u uw oude woning al uit, maar is uw nieuwe woning nog niet gereed. In deze gevallen heeft u een tijdelijke goederenopslag nodig. Een internationale verhuisfirma heeft vaak goedkope opslag waar uw huisraad veilig in droog staat. Soms is er zelfs verwarmde opslag mogelijk bij een internationaal verhuisbedrijf.

De prijzen voor goederenopslag van een internationaal verhuisbedrijf zijn afhankelijk van hoe lang u de opslag nodig heeft en de grootte van de opslagruimte. Over het algemeen geldt dat hoe groter de ruimte is, hoe hoger de prijzen voor deze verhuisservice zijn. Ook extra opties zoals verwarming hebben invloed op de prijs.

montageservice verhuizers

Montageservice

Grote meubels moet u demonteren voordat u ze laat vervoeren. Dit is vaak meer werk dan u denkt. De verhuizers van een internationaal verhuisbedrijf nemen dit werk graag van u over. Ze demonteren alle meubels in uw oude huis en monteren ze weer in uw nieuwe huis. Daarnaast zetten ze de meubels direct op de juiste plaats, zodat u dat allemaal niet meer hoeft te doen.

Zorg ook voor een zorgeloze internationale verhuis en maak gebruik van deze verhuisservice. Een andere verhuisservice waar men vaak gebruik van maakt naast de montageservice is de inpakservice. Met deze verhuisservice pakken de verhuizers uw inboedel in.

Bespaar tot wel 40% op de verhuiskosten!

Vergelijk offertes van verhuisfirma’s uit de regio.

Verhuis checklist: wat moet u weten

Wanneer gaat emigreren naar Portugal, moet u wel met een aantal dingen rekening houden. Wanneer u langer dan drie maanden in dit land wilt verblijven, heeft u namelijk een verblijfsvergunning nodig. Daarnaast moet u belasting gaan betalen wanneer u ook gaat werken in het land. Lees verder om meer te weten te komen over het verhuizen en emigreren naar Portugal.

Het is handig om van tevoren een checklist te maken met alles wat u nog moet regelen. Een checklist geeft vaak veel rust, omdat u duidelijk en snel kunt zien wat er gedaan moet worden. Daarnaast is een checklist een handig overzicht van alles wat u al heeft gedaan.

Inschrijven in Portugal

Wanneer u gaat emigreren (wonen) naar Portugal, moet u zich binnen dertig dagen inschrijven bij de gemeente waar u woont. Hier moet u uw verklaring van inschrijving inleveren. Een certificado de registo de cidadão europeu.

Voor het inschrijven moet u een geldig identiteitsbewijs meenemen (alleen een identiteitskaart of paspoort voldoet) en een verklaring dat u werkt of voldoende inkomen heeft. U mag namelijk niet direct gebruik maken van het sociale zekerheidsstelsel in Portugal. Daarom moet u bewijzen dat u over genoeg inkomen bezig voor uzelf en uw familie.

Het is pas mogelijk om u in te schrijven in de Portugeese gemeente als u bent verhuist. Gaan er meer familieleden mee? Uw minderjarige kindernen mag u zelf inschrijven, neem wel een geldig identificatiebewijs mee. Meerderjarige kinderen of andere familieleden moeten zichzelf inschrijven bij de Portugese gemeente.

Belasting en btw in Portugal

Wanneer u gaat wonen en werken in Portugal moet u ook belasting betalen. De belastingtarieven liggen onder het gemiddelde in Europa. De Portugese overheid maakt onderscheid tussen resident en non-resident. U wordt een resident wanneer u meer dan 185 dagen per jaar in Portugal verblijft.

De inkomensbelasting is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en wordt automatisch van uw loon ingehouden. Er zijn drie tarieven voor btw. Over de meeste goederen en diensten wordt een btw-tarief van 23% gerekend. Het btw-tarief voor wijn is lager, namelijk 13% en voor een aantal producten geldt een btw-tarief van 6%.

U moet elk jaar belastingaangifte doen wanneer u in Portugal gaat wonen en werken. Hiervoor moet u zich eerst registreren als belastingbetaler. Vul hiervoor het registratieformulier in, de ficha de inscrição, en lever deze in bij de plaatselijke gemeente waar u gaat wonen.

auto invoeren bij verhuis

Hoe auto invoeren?

Wilt u ook uw auto meenemen met emigreren? U moet de auto dan laten invoeren. Allereerst hebt u een Guia de Circulação nodig. Dit is een vergunning die u moet aanvragen bij de douane. Daarnaast moet u voertuigbelasting gaan betalen. De douane bepaalt het bedrag van de belasting.

Tot slot moet u de auto laten registeren bij het IMTT. Nadat u het voertuig heeft geregistreerd, krijgt u uw nieuwe autopapieren. De importkosten liggen tussen de €400,- tot ongeveer €1.000,- voor het importeren van een motorvoertuig. U heeft geen nieuw rijbewijs nodig. Uw rijbewijs is namelijk geldig in heel Europa. Lees hier meer over op europa.eu.

emigreren naar portugal

Als gepensioneerde verhuizen naar Portugal

Genieten van de zon en de mooie natuur na uw pensioen? Veel gepensioneerden maken de keuze om te emigreren naar Portugal. Het gunstige klimaat, vele zonuren en mooie natuur trekken veel mensen aan. Ook de goede gezondheidszorg en het gunstige belastingstelsel zijn redenen voor een internationale verhuis naar Portugal.

Wanneer u een Non Habitual Resident bent, ontvangt u zelfs u belasting de eerste tien jaar geheel belastingvrij. Daarnaast kunt u profiteren van het belastingvoordeel uit rente en dividend.

Huisdieren meenemen

Wanneer u uw huisdieren wilt meenemen, moet u een aantal zaken regelen voor de internationale verhuis. Zo moet uw huisdier een EU-paspoort hebben en is het nodig dat u elk huisdier laat chippen. Laat u hond, kat of ander huisdier ook inenten, bijvoorbeeld tegen rabiës, en behandelen tegen lintworm. Soms is het nodig om een anti-stoffentest te laten uitvoeren. Verzamel alle documenten van uw huisdieren om aan te kunnen tonen dat uw huisdier voldoet aan alle eisen en inentingen die in het emigratieland gelden. U moet dit namelijk altijd kunnen bewijzen.

Honden in Portugal moet u altijd aanlijnen met een halsband en muilkorven. Daarnaast hebt u een verzekering nodig met wettelijke aansprakelijkheid. Sommige rassen worden gezien als potentieel gevaarlijk. Voor het meenemen van deze dieren heeft u een vergunning nodig met verklaring van goed gedag.

Verhuisverzekering regelen

Bij de meeste verhuisbedrijven kunt u een verhuisverzekering afsluiten. Door te verzekeren is eventuele schade tijdens de internationale verhuis of het transport gedekt. Denk hierbij aan spullen die makkelijk kapot kunnen gaan of een vervelend ongeluk met de verhuiswagen.

Er zijn verschillende soorten verzekeringen, bijvoorbeeld een all-risk verzekering of een inboedelverzekering.

Een all-risk verzekering is het meest geschikt voor een internationale verhuis. Meestal geldt er wel een eigen risico. Lees altijd goed de polisvoorwaarden door of uw verzekering ook geldt in het buitenland.

Verhuizen naar Portugal? Vraag snel gratis offertes aan!

Voor uw internationale verhuis naar Portugal moet u veel regelen. Schakel daarom een verhuisfirma uit de regio [var1] in. De verhuizers nemen dan veel werk uit handen. Schakel de verhuizers bijvoorbeeld in voor de montage van uw meubels, het inpakken van uw inboedel en voor meubeltransport. U moet zich in Portugal inschrijven om het emigreren definitief te maken. Lees u daarnaast goed in over welke zaken u moet regelen voor het emigreren, en begin op tijd met plannen.

U bespaart op de totaalprijs voor het verhuizen door offertes te vergelijken. Vul het offerteformulier in en ontvang spoedig een aantal aanbiedingen. Door offertes te vergelijken betaalt u niet te veel voor uw verhuizing.

verhuizen en emigreren naar portugal

Verhuizen naar: