Naar het Verenigd Koninkrijk verhuizen?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk

Een internationale verhuis is een enorme verrijking. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk. Wilt u dit ook? Onderschat de verhuis dan zeker niet! Er is zoveel te regelen, dat het verhuizen van uw inboedel er misschien bij inschiet. Schakel daarom professionele verhuizers in, zodat uw stress zoveel mogelijk beperkt blijft. Op deze pagina leest u waar u aan moet denken bij een internationale verhuis naar Engeland. Ook leest u of u voor het verhuizen naar Engeland een visum nodig heeft en waar u allemaal aan moet denken. Wilt u een indicatie van de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt maximaal 5 vrijblijvende offertes. Deze kunt u vergelijken op prijs en aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op de internationale verhuizing!

verhuis naar het Verenigd Koninkrijk

Heeft u een visum nodig?

Eén van de belangrijkste zaken die u moet achterhalen, is of u wel of niet een visum nodig hebt. Het Verenigd Koninkrijk heeft strenge regelgeving omtrent immigratie. EER-burgers (Europese Economische Ruimte) hebben geen vergunning nodig om in Engeland te kunnen wonen. U behoort tot deze categorie als u een paspoort heeft uit één van de Europese landen, inclusief Noorwegen, Zwitserland, Liechtenstein en IJsland. Wanneer u een Belgisch paspoort heeft, kunt u dus zonder visum verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk. Heeft u dit niet, dan moet u een visum voor Engeland aanvragen bij de Britse ambassade in uw thuisland. Contactgegevens hiervan vindt u op de website van de Britse overheid.

Visum aanvragen

Bij het aanvragen van een visum heeft u het volgende nodig: een correct ingevuld aanvraagformulier, een geldig reisdocument, drie kleurenpasfoto’s en eventueel ondersteunende documenten. Onder ondersteunende documenten worden een werkvergunning, toelatingsbrief van de universiteit of bewijzen van al uw kwalificaties verstaan. Ook moet u het visum vooraf betalen: dit gebeurt in de lokale munteenheid, en dus niet in euro’s. Meestal verloopt een visumaanvraag relatief snel, maar het kan altijd voorkomen dat de ambassade extra bewijzen wil, waardoor de aanvraag extra tijd in beslag neemt. Houd hier bij een internationale verhuis rekening mee en regen het visum daarom ruim op tijd.

verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk

In- en uitschrijven bij gemeente

Wie gaat verhuizen in België moet zich in- en uitschrijven bij de gemeente. Maar hoe werkt dit bij een internationale verhuis? Als u gaat emigreren naar Engeland, dan moet u zich gewoon uitschrijven bij de gemeente waar u op dat moment inwoner bent. Dit kan u tot uiterlijk 5 dagen voor vertrek regelen. De gemeente geeft deze informatie vervolgens door aan de Vlaamse belastingdienst. Belangrijk is dat u een buitenlands adres opgeeft.

Na de verhuizing hoeft u zich ter plaatse niet in te schrijven bij de gemeente. Bij het huren of kopen van een woning betaalt u namelijk ‘council tax’, deze gemeentebelasting telt als een inschrijving.

Internationale verhuis voorbereiden

Een internationale verhuis is een stuk complexer dan een verhuizing binnen België. Zo moet u in sommige gevallen een visum regelen, moet u vooraf werk en huisvesting zoeken en is het belangrijk om uw inboedel te verhuizen. Gaat u emigreren naar het Verenigd Koninkrijk? Vraag u dan eerst af of u een huis wilt kopen of huren. Weet u nog niet zeker waar u zich wilt vestigen, is het mogelijk om tijdelijk een woning te huren om later nog te kopen. Laat u uw auto meeverhuizen of koopt u in het Verenigd Koninkrijk een nieuwe? Houd er rekening mee dat alle voorzieningen daar zijn afgestemd op auto’s met het stuur aan de rechterkant. Tot slot heeft u een internationaal rijbewijs nodig als u langer dan 6 maanden in het Verenigd Koninkrijk verblijft. Bij het verhuizen naar het buitenland komt dus een hoop kijken.

Benieuwd naar de prijzen voor uw verhuis naar het Verenigd Koninkrijk?

Vergelijk vrijblijvend offertes van gespecialiseerde verhuisfirma’s. Uw verhuis is bij ons in goede handen!

Inboedel verzekeren?

Tijdens het emigreren is het verstandig om uw inboedel door een professioneel verhuisbedrijf te laten verhuizen. Tijdens de internationale verhuis naar het Verenigd Koninkrijk is uw inboedel dan automatisch verzekerd. Indien gewenst kunt u een extra verzekering afsluiten. Bijvoorbeeld als het verhuisbedrijf schade maar tot een beperkt bedrag vergoedt. Spreek daarom met het verhuisbedrijf over de verzekering en tot welke bedrag uw inboedel is verzekerd. Zo kunt u zelf besluiten of u een eventuele extra verzekering afsluit. Dit kan zowel bij het verhuisbedrijf als bij een externe verzekeraar. Benieuwd naar de kosten van een extra verzekering? Vraag dan vrijblijvend offertes aan van verhuisbedrijven uit de regio.

Zelf internationaal verhuizen of verhuisbedrijf inhuren?

Een internationale verhuis naar het Verenigd Koninkrijk lijkt relatief eenvoudig: u huurt een verhuiswagen, laadt uw inboedel in en verhuist dit zelf per schip naar de nieuwe woonlocatie. Maar vergeet niet dat u de verhuiswagen daarna ook weer terug moet brengen naar de verhuurder. Bovendien betaalt u bij veel verhuizers per kilometer, en emigreren naar het Verenigd Koninkrijk kan dan flink in de kosten lopen. Voordeliger is het om een professioneel verhuisbedrijf in te huren. De verhuizers verzorgen uw internationale verhuis, zodat u alleen nog hoeft te denken aan het vinden van huisvesting, werk of scholen.

verhuisservice Verenigd Koninkrijk

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes

Gaat u verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk? Besteedt uw internationale verhuis dan uit aan één van de ervaren verhuizers uit ons netwerk. Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van meerdere verhuizers en kies zo het verhuisbedrijf dat het beste bij u past! Bovendien bespaart u op deze manier al snel tot wel 40% op de verhuiskosten!

Gaat u binnenkort emigreren en wilt u weten hoe u de inboedel het beste kan verhuizen? Of heeft u vragen met betrekking tot de verhuiskosten? Twijfel dan niet langer en vul vandaag nog het offerteformulier in.

Verhuizen naar: