Wasmachine laten verhuizen? Goed idee!

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Wasmachine verhuizen

Gaat u binnenkort verhuizen en breekt het zweet al uit bij de gedachte aan het tillen en vervoeren van uw wasmachine? Of bent u juist op zoek naar tips om deze zelf te verhuizen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op deze pagina leest u alles over het verhuizen van een wasmachine. Besteedt u het liever uit?

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt dan gratis en vrijblijvende offertes van verhuizers uit uw regio. Vergelijk deze offertes & bespaar. Ziet u het verhuizen en vervoeren van uw witgoed juist als een uitdaging en wilt u dit graag zonder hulp doen? Dan kunnen onze onderstaande tips u wellicht helpen uw verhuis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wasmachine verhuizen: de voorbereiding

Het verhuizen van wasmachines vereist enige voorbereiding. U wilt natuurlijk niet dat de trommel of andere onderdelen beschadigen tijdens het transport. Daarom moet u de trommel vastzetten. Bij het ontkoppelen van de wateraanvoer moet u deze nog even laten uitlekken. Soms zit er ook nog water in de machine. Het water haalt u er gemakkelijk uit door de filter te verwijderen en de machine even schuin te houden. Plak de stekker en de waterslangen vast aan de machine tijdens het transport.

Ontkoppelen en trommel vastzetten

Eerst moet u de machine loskoppelen van de wateraanvoer- en afvoer. Haal ook de stekker uit het stopcontact. De trommel van een wasmachine hangt los in de machine. Door het vervoeren beweegt de trommel te veel en raakt deze misschien beschadigd. Daarom moet u de trommel vastzetten met speciale beugels of pinnen. Deze heeft u gekregen bij het aanschaffen van de machine. Heeft u de pinnen voor transportbeveiliging niet meer? Maak dan de bovenkant van de machine los en vul de gehele ruimte met oude handdoeken, dekens of kussens zodat de trommel niet kan schudden.

Hoe ontkoppel ik mijn wasmachine?

Bekijk deze video om te zien hoe u wasmachines ontkoppelt.

Wasmachine inpakken

Het vastzetten van de trommel beschermt de binnenkant van het apparaat, maar ook de buitenkant heeft bescherming nodig tijdens het vervoeren. Pak deze daarom goed in om hoge kosten voor reparaties te voorkomen. Bijvoorbeeld met noppenfolie, beschermfolie of een grote zachte deken. Maak de bescherming vast met banden. Gaat u de wasmachine laten inpakken en verhuizen door een verhuisfirma? Dan regelt de firma het verpakkingsmateriaal. Er zijn zelfs speciale transportzakken voor wasmachines. Deze verhuiszak maakt het tillen van de machine ook gemakkelijker.

Wasmachine verhuizen?

Schakel een verhuisbedrijf in door offertes aan te vragen!

Wasmachine verhuizen: veilig tillen

U verwacht het misschien niet, maar een wasmachine is erg zwaar. De gemiddelde machine weegt ongeveer zeventig tot tachtig kilo. Daarnaast is het apparaat lastig trap op en af te tillen doordat u er weinig grip op heeft. Het is daarom verstandiger om met meerdere personen de machine te dragen. Er zijn ook nog speciale hulpmiddelen om het optillen, trap op te dragen en vervoeren een stukje makkelijker te maken.

Hoe wasmachine tillen?

Het is het beste om een wasmachine op te tillen met twee personen. Ga bij het optillen goed door uw knieën en probeer tijdens het dragen uw rug zo recht mogelijk te houden. Soms is het moeilijk te manoeuvreren in trap op en af, maar ook dan moet u rechtop blijven staan. Anders kunt u uw rug bezeren. De eerste persoon pakt de achterkant vast van de machine en doet zijn of haar armen er zover mogelijk omheen. Het gewicht van de machine rust hierbij op de armen en de borst van deze persoon. De andere pakt de voorkant vast aan de onderkant.

Wasmachine tilhulpmiddelen

Er zijn verschillende hulpmiddelen die het tillen en verplaatsen van een wasmachine gemakkelijker maken. Bijvoorbeeld een speciale verhuiszak met banden. In plaats van de machine te tillen, pakt u het nu op met de spanbanden. Door een transportzak te gebruiken hoeft u bovendien minder te bukken. Of gebruik een speciale spanband, grippy genaamd, voor het tillen. De spanband bevestigt u rondom de machine. Met een spanband is het optillen gemakkelijker en krijgt u daarnaast meer grip.

Verhuislift huren

Bij het verhuizen en vervoeren van de wasmachine is de kans groot dat u een trap op moet. Niet elke woning is hiervoor geschikt en het kan gebeuren dat uw trapgat niet groot genoeg is. Wanneer u een verhuislift via een verhuisservice inhuurt dan hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. De vakmannen tillen de machine met behulp van een verhuislift door een raam op de juiste verdieping naar binnen. Wilt u zelf een verhuislift huren? Vul dan het offerteformulier in. U ontvangt van verhuisfirma’s uit de omgeving meerdere vrijblijvende offertes waardoor u altijd de voordeligste keuze maakt.

Wasmachine vervoeren

Indien u zelf uw verhuis verzorgt, denk dan ook aan het vervoeren van uw wasmachine naar de nieuwe woning. Om de kans op beschadigingen tijdens het verhuizen en vervoeren zo klein mogelijk te maken vervoert u de machine best rechtop. Wanneer deze in uw auto niet rechtop kan staan is het verstandig om een verhuiswagen of aanhangwagen te huren. Zo kunt u in één keer de rest van uw inboedel ook verhuizen. Zet de inboedel vast met een spanband zodat het niet gaat schuiven. Door een specialist van de verhuisservice in te schakelen, hoeft u zich geen zorgen te maken. De vakman zorgt voor het trommel vastzetten, gebruikt handige beschermmiddelen en weet precies hoe hij de machine goed moet optillen.

Wat kost het verhuizen van een wasmachine

De prijs voor het verhuizen van een wasmachine begint vanaf €35,-. Deze prijs voor de verhuisservice is exclusief het gebruik van een verhuiswagen. De totaalprijs is onder andere afhankelijk hoeveel trappen de machine getild moet worden en welke hulpmiddelen de verhuizers gebruiken. Door de tilhulp in te schakelen voor uw gehele verhuis zijn de verhuiskosten vaak lager, bovendien scheelt dit u veel stress en geregel. U weet zeker dat u niet te veel betaalt voor de tilhulp wanneer u prijsoffertes van verhuisfirma’s uit de regio vergelijkt. Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen.

wasmachine vervoeren

Voordelen inschakelen van verhuizers

Het verhuizen van witgoed lijkt misschien eenvoudig, maar u wilt natuurlijk niet dat het apparaat beschadigt raakt tijdens het vervoeren. De verhuizers van de verhuisservice hebben hier veel ervaring mee. Daarnaast doet de tilhulp het zware werk voor u en beschikt een verhuisfirma over handige hulpmiddelen, zoals een transportzak. Heeft u nog even goederenopslag tegen lage kosten nodig voor het verhuizen? Ook dit regelt u eenvoudig met een verhuisfirma. Dit zijn de belangrijkste voordelen van het inschakelen van de tilhulp:

  • U hoeft zelf geen duur materiaal of handige hulpmiddelen aan te schaffen.
  • Het zware werk wordt voor u gedaan door de tilhulp.
  • De verhuizers hebben veel ervaring in het vervoeren van een wasmachine.

wasmachine verhuizen

Tips bij verhuizen van een wasmachine

Verhuizers hebben veel ervaring met een verhuis en het vervoeren van een wasmachine. Zij hebben nog een aantal handige tips voor u. Zo is het belangrijk dat u de machine van tevoren leegt haalt en al het water eruit laat lopen. Dan loopt het water niet door verhuiswagen. Vergeet niet de trommel vast te zetten en bescherm de buitenkant tegen beschadigingen. Plak de snoeren vast aan machine, zodat deze niet los hangen. Gebruik daarnaast de juiste houding tijdens het optillen, want u wilt niet uw rug bezeren. Gaat u verhuizen? Dan is deze checklist voor een verhuis erg handig. Dit zijn onze tips:

  • Zorg dat al het water uit de machine is gelopen.
  • Maak gebruik van hulpmiddelen zoals een verhuiszak of grippy-spanband.
  • Bescherm de machine tegen beschadigingen en zet de trommel vast.
  • Zorg dat u uw rug niet bezeert en houd een goede houding aan.
  • Schakel de verhuisservice in voor het veilig vervoeren van de machine

Gratis offertes voor wasmachine verhuizen!

Wanneer u gaat verhuizen, moet er altijd veel witgoed en andere apparatuur verhuisd worden door de verhuisservice. Bij het vervoeren van een wasmachine is het belangrijk dat u de trommel vastzet met speciale beugels of pinnen. Een loshangende trommel beschadigt namelijk de binnenkant van de machine tijdens het transport. Er zijn verschillende hulpmiddelen die het tillen en vervoeren van wasmachines een stuk gemakkelijker maakt, denk aan griphandschoenen en een verhuiszak. De verhuizers van een verhuisfirma hebben hier veel ervaring mee. U bespaart op de kosten door gratis en vrijblijvende offertes te vergelijken.