Wasmachine verhuizen

Gratis offertes aanvragen

Wasmachine verhuizen


Gaat u binnenkort verhuizen en breekt het zweet al uit bij de gedachte aan het tillen en vervoeren van uw wasmachine? Of bent u juist op zoek naar tips om deze zelf te verhuizen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn een netwerk van ervaren verhuisfirma’s die u een uitstekende verhuisservice tegen lage kosten kunnen bieden. Vraag via onze offertepagina vrijblijvend offertes aan van diverse verhuisfirma’s uit uw regio. Deze kunt u vervolgens vergelijken op prijs en aanbod. Ziet u het verhuizen en vervoeren van uw witgoed juist als een uitdaging en wilt u dit graag zonder hulp doen? Dan kunnen onze onderstaande tips u wellicht helpen uw verhuis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

wasmachine verhuizen

Ontkoppelen en trommelbescherming vastzetten

De eerste stap in het verplaatsen van uw wasmachine is het ontkoppelen van de waterleiding. Doe dit in ieder geval een dag voordat u gaat verhuizen. De waterleiding heeft even nodig om helemaal leeg te lopen en door de waterleiding al een dag eerder los te koppelen voorkomt u een waterballet op de dag van uw verhuis. Om de binnenkant van de machine te beschermen tijdens het vervoeren kunt u de trommel vastzetten. Dit zorgt ervoor dat de trommel niet kan gaan schudden. U zet de trommel vast door middel van de beugels of pinnen die bij de aankoop meegeleverd worden.

wasmachine vervoeren

Wasmachine inpakken

Om ervoor te zorgen dat de binnenkant van het apparaat onbeschadigd blijft zet u de trommel vast. Het is echter ook belangrijk dat de buitenkant van de machine onbeschadigd blijft. Het zou maar zo kunnen dat de het apparaat een lelijke kras oploopt in de verhuiswagen of als u de trap op loopt. Het is daarom belangrijk om deze goed in te pakken. Dit doet u door de wasmachine in te wikkelen met een stuk noppen- of beschermfolie of stof. Gaat u de machine laten verhuizen door een verhuisservice? Dan kan deze verpakkingsmateriaal voor u regelen zodat u zich nergens zorgen om hoeft te maken.

wasmachine tillen

Veilig tillen

Het gemiddelde gewicht van een wasmachine is 70 tot 80 kilo en er is vaak weinig grip op te krijgen. Om uw rug te sparen tilt u het best met twee personen. Meet van tevoren uw gang en trapgat zodat u er zeker van bent dat u tijdens het tillen niet voor verrassingen komt te staan. Wanneer u de trap op of af moet laat dan één persoon de onderkant tillen en een ander de bovenkant. Houd hierbij rekening dat de persoon onder het meeste gewicht zal tillen en de persoon die de bovenkant tilt voornamelijk stuurt. Loop altijd zo rechtop mogelijk, ook op de trap.

wasmachine trap op

Hulpmiddelen

Met een goed paar werkhandschoenen komt u al een eind, maar om het vervoeren en verhuizen wat gemakkelijker te maken zijn er verschillende hulpmiddelen op de markt. Een grippy is een stel handvaten die door middel van een spanband aan de wasmachine vast zitten. Dankzij een grippy en spanband heeft u meer grip en wordt het tillen een stuk makkelijker. Een ander hulpmiddel dat helpt bij het vervoeren is de trappenklimmer. Zet de machine vast met een spanband en u kunt hem zo de trap op manoeuvreren. Heeft u geen zin om het apparaat de trap op te tillen? Vraag dan vrijblijvende prijsopgaven aan via onze verhuisservice!

Verhuislift huren

Bij het verhuizen en vervoeren van de wasmachine is de kans groot dat u een trap op moet. Niet elke woning is hiervoor geschikt en het kan gebeuren dat uw trapgat niet groot genoeg is. Wanneer u een verhuislift via onze verhuisservice inhuurt dan hoeft u zich hier geen zorgen over te maken. Wij tillen de wasmachine met behulp van een verhuislift door een raam op de juiste verdieping naar binnen. Wilt u zelf een verhuislift huren? Neem dan contact met ons op. U ontvangt van ons één of meerdere vrijblijvende offertes waardoor u altijd de voordeligste keuze kunt maken.

Wasmachine vervoeren

Indien u zelf uw verhuis verzorgt, denk dan ook aan het vervoeren van uw wasmachine naar de nieuwe woning. Om de kans op beschadigingen tijdens het verhuizen en vervoeren zo klein mogelijk te maken vervoert u de machine het best rechtop. Wanneer deze in uw auto niet rechtop kan staan is het verstandig om een verhuiswagen of aanhangwagen te huren. Zo kunt u in één keer de rest van uw inboedel ook verhuizen. Zet de inboedel vast met een spanband zodat het niet gaat schuiven. Wilt u zich geen zorgen hoeven maken over het vervoeren van uw wasmachine? Wilt u meer informatie over onze verhuisservice? Neem dan contact met ons op.

verhuisservice

Handige tips

Hier volgen nog een aantal handige tips. Een wasmachine is erg zwaar, tillen is lastig, vooral een trap op en af. Als u het apparaat ondanks een spanband en grippy nog steeds lastig vindt om te verplaatsen, dan kunt u de boven- en achterkant losmaken. Hierdoor is het mogelijk om het betonnen gewicht los te maken, u tilt de wasmachine nu eenvoudig naar buiten. Daarnaast zit aan de voorkant van het apparaat veelal een klepje voor de filter. Hier zit vaak water in. Haal dit eruit en maak het filter direct schoon. Plak de stroomkabel en slangen aan de achterkant vast met verhuistape. Zo zitten deze niet in de weg tijdens het verhuizen.

Tilhulp nodig? Vrijblijvende offertes!

Zelfs met behulp van bovenstaande tips is het vervoeren en verhuizen van een wasmachine een flinke klus. Als u het niet ziet zitten om uw machine zelf te vervoeren dan kunt u bij ons terecht. Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van verhuizen en helpen u graag met uw verhuis. Wij bieden u een voordelige verhuisservice en nemen graag uw zorgen uit handen. Ook het verhuizen van de rest van uw inboedel kunt u aan ons overlaten. Neem snel contact met ons via de offertepagina voor het aanvragen van meerdere (max. 5) prijsopgaven. Vergelijk deze met elkaar en kies welk bedrijf uw inboedel gaat verhuizen. Zo heeft u gegarandeerd de beste verhuisservice voor de laagste prijs.

wasmachine verhuizen tips