Zorgeloos en goedkoop verhuizen?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Verhuizen naar het buitenland

Gaat u binnenkort verhuizen naar het buitenland? Dan gaat u een spannende tijd tegemoet. Neem uw grootste zorgen weg met het inhuren van een internationaal verhuisfirma. Dan blijft er voor u alleen de voorpret over. Op zoek naar een internationaal verhuisbedrijf in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk offertes op maat. Vergelijk de prijsverschillen en kies zo voor de verhuizer met het beste aanbod!

Op deze pagina krijgt u tips voor uw internationale verhuis: u leest waar u rekening mee moet houden en wat u in het binnen- en buitenland moet regelen voor uw verhuizing. Ook krijgt u beeld van de kosten en vindt u een handige checklist!

verhuizen naar het buitenland

Waarom een internationaal verhuisfirma inschakelen?

Verhuizen naar het buitenland is een grote verandering. Voordat u vertrekt is er veel dat u moet regelen: een visum, een baan, een nieuwe woning. Om nog maar te zwijgen over het verschepen van uw inboedel. Een internationale verhuisfirma is hierin ervaren en kan u ondersteunen. Door de praktische zaken omtrent het verhuizen van de inboedel op te pakken, houdt u meer tijd over om de rest van de verhuis te regelen.

Dit zijn de grootste voordelen van een internationaal verhuisbedrijf:

 • Een internationaal verhuisbedrijf regelt een vlucht of een zeecontainer om de inboedel te verschepen.
 • Zij houden contact met een verhuisbedrijf in het land van aankomst, die pakt de verhuis daar verder op.

 • Zij regelen de juiste papieren zodat u uw inboedel mag invoeren.

aangifte vertrek verhuis

Wat kost een internationale verhuis?

Wat een verhuis naar het buitenland precies kost is afhankelijk van veel verschillende factoren. Verhuist u naar Frankrijk? Voor een woning met 2 slaapkamers liggen de kosten in dat geval rond de €1.300,-. Verhuist u naar Duitsland, houd voor dezelfde woning dan rekening met een gemiddelde verhuiskosten van €1.400,- tot €1.800,-.

Hoe groter de inboedel, des te hoger de prijzen. Dus voor het verhuizen van een woning met 3 slaapkamers beginnen de prijzen vanaf €1.700,- voor Frankrijk en voor Duitsland liggen de kosten rond de €1.800,- tot €2.400,-.

Wilt u graag een exacte prijsopgave ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan!

Deze factoren beïnvloeden de prijs

Elke verhuis is anders, dat geldt zeker voor internationale verhuizingen. Daarom lopen de prijzen ook enorm uiteen. Bij een internationale verhuis hebben factoren zoals afstand, omvang van de inboedel en manier van verhuizen een grote invloed op de totaalprijs.

Factoren die de verhuiskosten bepalen:

 • De omvang van de inboedel: hoe groter, hoe hoger de kosten.
 • De afstand: bij de huur van een verhuiswagen betaalt u vaak een kilometervergoeding.
 • Per vlucht, vrachtwagen of schip: binnen Europa is verhuizen met een verhuiswagen een goede optie. Verhuist u naar Australië, Canada of naar de Verenigde Staten, dan moet u kiezen voor een zeecontainer of vliegtuig. Hierdoor lopen de kosten op.
 • Tarief van verhuizers: elke verhuisfirma bepaalt zijn eigen tarief, hierdoor verschillen de prijzen per bedrijf.

Kosten verhuizen naar het buitenland 2024

Soort woning Vanaf kosten verhuis Frankrijk * Vanaf kosten verhuis Duitsland **
Woning met 1 slaapkamer Vanaf €1.000,- €1.000,- tot €1.400,-
Woning met 2 slaapkamers Vanaf €1.300,- €1.400,- tot €1.800,-
Woning met 3 slaapkamers Vanaf €1.700,- €1.800,- tot €2.400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.
** Let op: kosten zijn o.a. afhankelijk van de verhuisafstand.

Verhuizen naar het buitenland?

Vind snel een internationale verhuisfirma en bespaar tot 40%!

Verhuizen binnen Europa

Verhuizen binnen Europa is vaak relatief eenvoudig. U hoeft uw inboedel niet in te voeren en mag zonder visum de grens oversteken. In de meeste gevallen is het de goedkoopste optie om gewoon te verhuizen met een vrachtwagen: ook als u verhuist naar Engeland! In dat geval rijdt de verhuiswagen gewoon op de boot.

U heeft in dit geval te maken met slechts één verhuisbedrijf. De verhuizers rijden de verhuiswagen naar uw nieuwe woning in het buitenland en de verhuis hoeft dus niet over de grens opgepakt te worden door een ander bedrijf.

Waar moet ik opletten?

Houd er rekening mee dat u ook bij een internationale verhuis binnen Europa nog genoeg geregeld moet worden. In elk land is namelijk het pensioen, de zorgverzekering en andere zaken anders geregeld. In Nederland ligt de zorgpremie bijvoorbeeld hoger, maar daar zitten alle zorgkosten bij inbegrepen. In Duitsland kunt u kiezen tussen een publiekelijk en private ziekenfonds.

Daarnaast is het belangrijk om u zich zo snel mogelijk in te schrijven in uw nieuwe woonplaats. Afhankelijk van het land, kan dit vaak ook al online vanaf een bepaalde datum. Schrijf u ook uit bij uw oude gemeente: in het geval van een internationale verhuis gebeurt dit niet vanzelf!

Verhuizen buiten Europa

Natuurlijk verhuizen steeds meer mensen naar het buitenland buiten Europa. Deze internationale verhuizingen zijn vaak iets meer complex. Zo moet u een visum regelen en is het wel zo fijn om op afstand al een baan en een woning te regelen.

Wat betreft het verhuizen van de inboedel zijn er vaak twee mogelijkheden:

 • Per vliegtuig: dit is vaak de snelste methode, maar ook de duurste. Zeker als u een grote inboedel heeft!
 • Per schip: u huurt een zeecontainer en verscheept de inboedel naar het nieuwe land. De verhuizers brengen de container bij u, pakken de inboedel in en brengen het dan naar het schip.

In beide gevallen pakt een verhuisbedrijf in het buitenland de verhuis verder op. Deze hoeft u niet zelf te kiezen, de internationale verhuizers in België hebben goede contacten en ervaringen met bedrijven over de hele wereld.

Verhuis buiten Europa: let hierop!

 • Voor u uw verhuis naar het buitenland regelt, raden we u aan advies in te winnen bij de ambassade. Zo krijgt u inzichtelijk wat u allemaal moet regelen, zoals een visum.
 • Uw diploma is niet direct rechtsgeldig in het buitenland. Mogelijk moet u uw diploma laten erkennen.
 • Verzekeringen en pensioenen: hoe dit wordt geregeld verschilt enorm per land. Doe dus uw research voor u verhuist en zorg dat u alles op orde heeft. Is uw Belgische verzekering bijvoorbeeld nog geldig of moet u zich in het buitenland verzekeren?
 • Gaat u verhuizen naar het buitenland met kinderen? Schrijf ze dan uit op hun oude school en vind snel een nieuwe school in het buitenland.

Verhuizen buiten Europa

Populaire landen voor het verhuizen buiten Europa:

Besparen op de kosten voor uw verhuis?

Vul het offerteformulier in voor gratis offertes met scherpe prijzen!

Internationale verhuisservice: de mogelijkheden

U kunt onder meer gebruik maken van deze diensten:

 • Inboedel invoeren: als u verhuist buiten Europa, dan moet u uw inboedel invoeren. Het verhuisbedrijf regelt hiervoor de juiste papieren en vult dit grotendeels voor u in. Zo hoeft u hier niet over na te denken.
 • Inpakservice: dit helpt u enorm bij het voorbereiden van de verhuis. De verhuizers helpen namelijk met het inpakken van uw spullen. Zij weten als geen ander hoe zij een eventuele zeecontainer efficiënt inpakken zodat er zoveel mogelijk inpast.
 • Montageservice: hierbij laat u uw meubelstukken demonteren door het verhuisbedrijf. Een lokaal verhuisbedrijf in het buitenland kan de meubels ook weer voor u monteren, zodat u hier geen omkijken naar heeft.
 • Vervoer van inboedel: de verhuizers regelen ook het vervoer van de inboedel, of dat nu per vrachtwagen, per vliegtuig of per zeecontainer is.
 • Contact met lokaal verhuisfirma: de verhuizers onderhouden contact met een verhuisfirma in uw nieuwe land. Het lokale bedrijf pakt de verhuis verder op en brengt uw spullen van het vliegtuig of het schip naar uw nieuwe woning.

Verhuizen naar het buitenland: wat moet ik doen?

Ik verhuis naar het buitenland: wat nu? De specifieke taken hangen heel erg af van het land waar u naartoe verhuist en wat u hier moet regelen. Verhuist u naar Nederland en blijft u in België werken, dan verandert er bijvoorbeeld maar weinig. Maar gaat u in Nederland werken dan bent u ook verplicht om in Nederland de juiste verzekeringen af te sluiten.

Als u verhuist naar het buitenland moet u zich in het nieuwe land inschrijven als inwoner en uitschrijven in België: dit laatste gaat namelijk niet automatisch. Geef in België de gas- en waterstanden door voor u verhuist en beëindig uw abonnementen en contracten. Wat u in het nieuwe land moet regelen na de verhuizing verschilt per land: doe daarom goed uw research. Zo komt u in het buitenland niet voor vervelende verrassingen te staan.

Wilt u uw auto meeverhuizen? U moet het voertuig dan officieel uitvoeren en invoeren in het nieuwe land. Ook moet u een buitenlands kenteken regelen en een buitenlandse verzekering gaan betalen. Hoe dit precies in z’n werk gaat, verschilt per land.

Verhuis buitenland: checklist

Regel eventueel een visum
Vind een nieuwe woning en baan
Schakel een internationale verhuisfirma in
Bepaal of u de inboedel per vrachtwagen, per vliegtuig of per zeecontainer verhuist
Schrijf u uit bij uw oude gemeente
Zeg lopende abonnementen en contracten op
Regel een nieuwe zorgverzekering
Controleer of uw pensioen in het buitenland nog geldig is
Laat uw diploma eventueel erkennen als deze in het buitenland niet geldig is
Regel de juiste papieren om uw inboedel in te voeren
Heeft u kinderen? Kies een school in het nieuwe land
Regel een buitenlands kenteken voor uw auto

aangifte vertrek verhuis

Besparen? Vergelijk altijd gratis offertes!

Wilt u dat uw verhuizing naar het buitenland zo soepel mogelijk verloopt? Schakel dan de hulp in van een internationaal verhuisbedrijf! De verhuizers pakken uw inboedel in en vervoeren het veilig naar het buitenland. Ze houden contact met een lokaal verhuisfirma die de verhuis in het buitenland verder oppakt. Op zoek naar internationale verhuizers?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u de prijsopgaven van meerdere verhuisfirma’s in uw regio. Kies de verhuizer met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op uw buitenlandse verhuis! De offerteaanvraag is gratis en vrijblijvend: u zit dus helemaal nergens aan vast!