Handige tips voor uw verhuis!

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Verhuistips

Op zoek naar handige verhuistips voor uw verhuis? Lees dan snel verder! Op deze pagina geven we u een aantal tips om uw verhuizing een stuk gemakkelijker te maken. Ook hebben we meerdere verhuistips om te besparen op de verhuiskosten.

Eén van de beste tips is om offertes te vergelijken. Dat bespaart flink op de verhuiskosten.

Start gratis offerteaanvraag!

Vergelijk de ontvangen offertes op prijs en voorwaarden. Zit er onverhoopt geen geschikte aanbieding tussen? Geen probleem, het is zonder verplichting.

verhuistips

1. Wat te regelen bij een verhuis?

Bij een verhuizing moet u altijd veel regelen. Het is handig om een checklist te maken waarop u noteert wat u moet regelen en wat u al gedaan heeft. Zo weet u zeker dat u niets vergeet en houdt u beter overzicht. Begin op tijd met het plannen van uw verhuizing en het inpakken van uw inboedel. Vaak kost het meer tijd dan u in eerste instantie denkt. Wanneer u zich gaat inschrijven op uw nieuwe adres bij de gemeente, worden alle overheidsinstanties direct op de hoogte gesteld van uw adreswijzigingen. Andere diensten, bedrijven en personen moet u zelf een adreswijziging sturen. Denk er ook om uw kranten- en tijdschriftabonnement om te zetten.

Een aantal zaken die met regelen voor uw verhuis:

  • Verkoop uw oude woning of zeg de huur op van uw huurwoning.
  • Sluit elektriciteit, gas en water af en noteer de tellerstanden.
  • Stuur een adreswijziging naar familie, vrienden en bedrijven.
  • Schakel een verhuisbedrijf in voor uw verhuizing.
  • Controleer of u een parkeervergunning nodig heeft voor de verhuiswagen.
  • Bepaal de verhuisdag en regel eventueel oppas voor kinderen en huisdieren.

De woning verkoopklaar maken

Gaat u uw oude woning verkopen? Dan is het handig om deze verkoopklaar te maken. Verkoopklaar maken betekent dat u uw woning op de juiste manier presenteert aan potentiële kopers.

Schilder een felle accentmuur bijvoorbeeld in een neutrale kleur, haal persoonlijke bezittingen (fotolijstjes en dergelijke) weg en verwijder prullaria. Met minder spullen krijgt een potentiële koper een beter beeld van de woning en raakt het niet afgeleid.

zelf verhuizen

2. Zelf verhuizen? Begin tijdig en organiseer goed!

Wanneer u zelf gaat verhuizen is het belangrijk om op tijd te beginnen met de planning. U bespaart op de verhuiskosten door zelf te verhuizen, maar moet wel veel werk zelf doen. Begin met het plannen van de verhuisdag en het huren van een boedelbak of kleine vrachtwagen. Regel ook verhuisdozen voor het inpakken van uw inboedel. Leen bijvoorbeeld verhuisdozen van familie of vrienden.

Pak kwetsbare producten in zachte verpakkingsmaterialen om beschadigingen te voorkomen. Gebruik de ruimte zo efficiënt mogelijk. Pak het services bijvoorbeeld in met handdoeken en pak kleding in vuilniszakken. Let er wel op dat u de vuilniszakken niet per ongeluk weggooit!

Zelf spullen inpakken: gebruik kleurcodes op de verhuisdozen!

Om het inpakken van spullen een stukje gemakkelijker te maken is het verstandig om de verhuisdozen te labelen. Zo kunt u de dozen direct naar de juiste kamer brengen en hoeft u niet steeds een doos te openen om te zien wat erin zit.

Gebruik bijvoorbeeld kleurcodes om aan te geven naar welke kamer de verhuisdozen moeten. Geef de woonkamer een blauwe kamer, de keuken rood, een slaapkamer groen en zo verder. Of nummer de dozen en stel een document op waar u noteert wat er in welke doos zit.

Tips om de wasmachine te verhuizen

Voordat u gaat beginnen met het vervoeren van de wasmachine, moet u de trommel vastzetten. Dit doet u met de speciale klemmen (deze heeft u bij de aanschaf gekregen). Bescherm de wasmachine met zachte doeken of door beschermfolie (bijv. noppenfolie) aan te brengen.

Een wasmachine weegt maar liefst tussen de 70 en de 80 kilo. Belangrijk dus dat u een juiste tiltechniek gebruikt en de wasmachine met twee personen verplaatst. Houd altijd een rechte rug tijdens het verplaatsen.

verhuistips, verhuizen met kinderen

3. Verhuizen met kinderen? Bereid uw verhuis goed voor!

Wanneer u gaat verhuizen met kinderen, is het verstandig om een aantal voorbereidingen te nemen. Voor de kinderen kan een verhuis een stressvolle tijd betekenen. Ze moeten afscheid nemen van en vertrouwde plek en wennen aan een nieuwe plek.

Wij hebben nog een aantal handige tips voor uw verhuis met kinderen!

  • Laat uw kinderen hun eigen kamer inrichten en veel keuzes zelf maken.
  • Lees een verhuisboek voor aan jonge kinderen.
  • Bezoek de nieuwe woning en omgeving zoveel mogelijk.

  • Ga samen met uw kind de spullen inpakken.
  • Regel oppas tijdens de verhuisdag, zodat uw kleine kinderen niet in de weglopen.

Meer tips leest u op de pagina verhuizen met kinderen.

verhuistips, verhuizen met huisdieren

4. Tip verhuizen met huisdier: bezoek het nieuwe woonadres

Net als uw kinderen, moeten ook uw huisdieren wennen aan een nieuwe plek. Katten staan er bijvoorbeeld om bekend om vaak nog terug te lopen naar de oude woning, wanneer ze nog niet gewend zijn. U verwacht het misschien niet, maar ook vissen kunnen niet altijd goed over een verhuizing. Dit heeft meer te maken met de manier van vervoeren, dan het wennen aan een nieuwe omgeving.

Een aantal handige tips voor het verhuizen van huisdieren:

  • Breng uw hond of kat naar een oppas tijdens de verhuisdag.
  • Houd uw kat een aantal weken in huis of in de tuin om te laten wennen.
  • Houd het normale uitlaatritme van uw hond tijdens de verhuizing zoveel mogelijk aan.
  • Zorg dat ze vertrouwde spullen hebben zoals een speeltje.

Ga naar de pagina verhuizen van uw huisdier voor nog meer informatie.

Verhuizen met kat

Een kat bouwt een sterke band op met de omgeving. Ze zullen dus snel weer op zoek naar hun oude woning, omdat ze niet gewend zijn aan het nieuwe adres. Pas op tijdens de verhuisdag dat uw kat niet kan ontsnappen. Houd bijvoorbeeld de deur van de slaapkamer dicht of gebruik een speciale bench. Geef de kat wel toegang tot vertrouwde spullen zoals speeltjes, kattenbak of een kleedje.

Na de verhuizing is het verstandig om uw kat lang te laten wennen aan de nieuwe omgeving. U wilt natuurlijk niet dat uw kat ervan doorgaat en weer terug gaat lopen naar de oude woning.

Verhuizen met hond

Een hond bouwt minden een band om met de omgeving, maar juist met de baas(jes). Uiteraard moeten ze wel wennen aan de nieuwe omgeving, maar over het algemeen kost dit minder moeite. Het is echter wel verstandig om tijdens de verhuis een oppas te regelen of de hond in een aparte afgesloten kamer te zetten. Tijdens een verhuisdag gebeurt er namelijk heel veel en dit kan stress opleveren bij uw hond.

Geef tijdens de verhuis een vertrouwd speeltje aan uw hond en houdt de uitlaattijdens zoveel mogelijk aan. Dan verandert er niet veel voor uw hond.

5. Tips voor uw verhuis naar een appartement

Gaat u verhuizen naar een appartement? Wanneer u van een studio of andere appartement komt, zal er niet veel veranderen voor u. Dit is wel het geval als u gaat verhuizen van een woning, zoals een rijtjeshuis of twee-onder-1-kap-woning, naar een appartement. Vaak passen al uw spullen er dan niet in. Het is belangrijk om van tevoren te bepalen welke meubels en andere inboedel u wel niet mee wilt hebben. De huisraad die u niet mee wilt nemen kunt u bijvoorbeeld verkopen of weggeven aan een kringloopwinkel. Een verhuisfirma uit de regio heeft vaak betaalbare goederenopslag voor u. In de goederenopslag staat uw inboedel veilig en droog.

Een opslagcontainer huren

Moet u uw oude huis al uit, maar kunt u nog niet in de nieuwe woning? Dan heeft u opslagruimte nodig zoals een opslagcontainer. Een opslagcontainer is ook handig als u tijdelijke opslag nodig heeft omdat u niet al uw huisraad direct kunt meenemen.

6. Verhuischecklist opstellen

U moet veel regelen wanneer u gaat verhuizen. Verhuisspecialisten raden daarom aan om een verhuischecklist te maken voor uw verhuizing. Noteer op de checklist alle zaken die moet regelen en wat u al heeft afgerond.

Met een checklist weet u zeker dat u niets vergeet en dat alles geregeld is. Dit zorgt voor meer rust en een goed overzicht over uw verhuizing.

Noteer bijvoorbeeld op wanneer u gaat inpakken, wanneer u een parkeervergunning gaat aanvragen en hoe de verhuisdag verloopt.

Komen er mensen u helpen tijdens de verhuizing? Maak dan een duidelijke planning, zodat niemand elkaar voor de voeten loopt.

zelf inpakken

7. Besparen op de kosten van uw verhuis?
Doe zoveel mogelijk zelf!

Om te besparen op de kosten, is het verstandig om zoveel mogelijk klussen zelf af te handelen. Denk aan het monteren van uw meubels en het inpakken van de kleine inboedel. Maak ook altijd een selectie van de huisraad die u wel of niet mee wilt nemen. Hoe meer spullen uw laat verhuizen, hoe hoger de kosten zijn. De verhuizers zijn dan namelijk langer bezig met het verplaatsen van de spullen en er is soms een grotere verhuiswagen nodig.

Een andere bespaartip die wij voor u hebben is om verhuisdozen te lenen of om dozen op te halen bij de plaatselijke supermarkt. Wanneer u allemaal nieuwe verhuisdozen gaat kopen, kunnen de kosten aardig oplopen.

Bekijk ook onze andere verhuis bespaartips!

verhuisbedrijf inschakelen

Verhuisbedrijf inschakelen voor uw verhuis?
Gratis offertes aanvragen!

Gaat u verhuizen? Met onze tips gaat uw verhuis een stukje gemakkelijker. Begin altijd op tijd met het plannen van uw verhuizing en maak een draaiboek van de verhuisdag. Zo weet u zeker dat u alles heeft geregeld en verloopt de verhuizing een stukje makkelijker. Andere tips zijn het labelen van de verhuisdozen en het zelf inpakken van de inboedel.

Vergelijk offertes en bespaar op de kosten!

Hoe dit werkt? Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes van verhuisbedrijven uit de regio. Vergelijk deze aanbiedingen en kies eenvoudig de beste verhuizer voor uw verhuis.