Woning verkoopklaar maken

Nieuw huis gekocht? Dan moet u de oude woning verkoopklaar maken. Maar hoe doet u dit precies? Op deze pagina vindt u handige tips en tricks om uw woning zo goedkoop mogelijk verkoopklaar te maken. Dat is belangrijk, omdat dit ook een invloed heeft op de verkoopprijs van het huis.

Ook bezig met het voorbereiden van uw verhuis? Schakel dan de hulp van ervaren verhuizers in. Zo kunt u zo snel en soepel mogelijk over naar uw nieuwe woning.

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna zo snel mogelijk gratis offertes van verhuisbedrijven in uw regio: vergelijk en vind zo het beste aanbod. U bespaart tot wel 40% op de kosten!

U wilt graag uw woning verkoopklaar maken? De eerste stap is om uw huis goed op te ruimen. Een opgeruimd huis is voor geïnteresseerden aantrekkelijker dan een woning vol rommel. Bovendien laat een opgeruimd huis zien hoeveel ruimte er werkelijk is. Daarbij worden potentiële kopers afgeleid door uw rommel of persoonlijke verzamelingen.

U wilt natuurlijk liever dat ze onder de indruk raken van de mooie vloer. Tevens kan een rommelige kamer een verkeerd beeld geven aan de potentiële kopers. Dan ontstaan er vragen over de staat van de woning. “Geven de huidige bewoners wel om het onderhoud van het huis?”, kan een gedachtegang wezen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Tips om de woning verkoopklaar te maken

Huis verkoopklaar maken? Hieronder hebben we een aantal van de beste tips voor u op een rij gezet.

  • Begin met opruimen. Een opgeruimd huis ziet er voor geïnteresseerden veel aantrekkelijker dan een woning gevuld met kleine prularia. Bovendien laat een opgeruimd huis veel beter zien hoeveel ruimte er daadwerkelijk is.
  • Denk na over de indeling: kies een rustige indeling die laat zien hoe groot uw living, slaapkamer of bureau precies is.
  • Voer kleine herstelwerkzaamheden uit. Plaats de plinten die al een paar jaar ongebruikt in de berging liggen te wachten, schilder die veruilde muur even opnieuw en vervang vieze kitranden. Zo ziet uw huis er een stuk verzorgder uit en stijgt de waarde.
  • Pak de voorkant van het huis aan: schilder de kozijnen, verwijder het onkruid en plaats een paar leuke plantjes in de voortuin. Dit is de eerste indruk die potentiële kopers van het huis krijgen.

  woning verkoopklaar maken

  Huis verkoopbaar maken: handig stappenplan

  U kunt een stylist inhuren om uw huis verkoopklaar te laten maken. Maar u kunt het ook zelf doen! Als u met een kritisch oog uw woning doorgaat komt u vanzelf klusjes tegen die gedaan moeten worden. Hieronder staat een handig stappenplan om uw huis beter verkoopbaar te maken.

  1. Opruimen van het huis

  Begin met opruimen. Veel prularia in huis geeft een chaotische en slordige indruk. Ruim dus uw boekenkasten netjes op en zorg dat het speelgoed van uw kinderen georganiseerd is. Kies er eventueel voor om fotolijsten en andere persoonlijke items tijdelijk in te pakken totdat uw huis verkocht is.

  2. Herstellen van schade

  Het dagelijks leven in huis zorgt na een aantal jaar voor flink wat (kleine) beschadigingen. Door deze schade zelf te herstellen verhoogt u de waarde van het huis. Denk bijvoorbeeld aan beschadigde of vervuilde muren of plafonds. Repareer die klemmende deur en herstel nu eindelijk de waterschade van die lekkage van jaren geleden.

  3. Het huis schoonmaken

  Zorg ervoor dat uw huis voor een bezichtiging netjes en schoon is. Maak de keuken goed schoon en lap de ramen. Zorg dat er geen vieze handafdrukken te zien zijn en verwijder stof van kasten en plinten. Een schoon huis ziet er veel netter en verzorgder uit en zo vergroot u de kans op een groter bod.

  4. Zorg voor een nette aankleding

  Is uw bank beschadigd en vervuild? Misschien kunt u deze tijdelijk inruilen voor een andere bank die er netter uitziet. Er zijn bedrijven die meubels verhuren voor het stylen van huizen. Nette aankleding draagt ook bij aan de sfeer in huis.

  De buitenkant van uw huis verkoopklaar maken

  Binnenkant van uw woning klaar? Mooi, op naar de buitenkant! Het eerste wat potentiële kopers zien is de buitenkant van het huis. Zorg ervoor dat de ramen en ruiten schoon zijn. Daarnaast om mooie bloemen of planten neer te zetten die passend zijn bij het huis. Zet deze bij de voordeur en u geeft al een goede eerste indruk voor de potentiële kopers.

  huis verkoopklaar maken

  Hulp bij uw verhuis nodig?

  Huis verkocht? Nu u een definitieve verhuisdatum heeft is het tijd om de verhuisdag te regelen! Neem zo snel mogelijk contact op met een verhuisfirma, zodat u zeker weet dat u hulp krijgt van ervaren verhuizers. Hiermee hoeft u zelf geen zware verhuisdozen te tillen, wordt uw inboedel veilig en verzekerd vervoerd en krijgt u handige verhuistips van vakmannen. Op zoek naar verhuizers?

  Start nu uw gratis offerteaanvraag!

  Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere bedrijven in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op de verhuiskosten! Geen zorgen: de offerteservice is gratis en volledig vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!