U wilt graag uw woning verkoopklaar maken? De eerste stap is om uw huis goed op te ruimen. Een opgeruimd huis is voor geïnteresseerden aantrekkelijker dan een woning vol rommel. Bovendien laat een opgeruimd huis zien hoeveel ruimte er werkelijk is. Daarbij worden potentiële kopers afgeleid door uw rommel of persoonlijke verzamelingen. U wilt natuurlijk liever dat ze onder de indruk raken van de mooie vloer. Tevens kan een rommelige kamer een verkeerd beeld geven aan de potentiële kopers. Dan ontstaan er vragen over de staat van de woning. “Geven de huidige bewoners wel om het onderhoud van het huis?”, kan een gedachtegang wezen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Het presenteren van uw woning

Om uw woning verkoopklaar te maken moet u na het opruimen nadenken over een andere indeling. Het presenteren van uw huis is uiterst belangrijk. Hier een aantal tips. Presenteer zoveel mogelijk pluspunten van elke ruimte in het huis en creëer een neutrale indeling. Uw woning verkoopklaar maken betekent dus ook dat u de meubels waarschijnlijk anders moet neerzetten. Let er bijvoorbeeld op dat de hoeken van de ruimtes zichtbaar zijn. Dit geeft een goed beeld van de beschikbare ruimte. Daarnaast moet u niet de mooie vloer verstoppen onder een kleed of tapijt. Wat ook een goed effect geeft op de foto’s is om alle gordijnen open te trekken. Hoe meer licht, hoe beter er een ruimtelijk effect wordt bereikt. Dat is erg belangrijk voor het presenteren van uw huis.

De buitenkant van uw huis

Binnenkant van uw woning klaar? Mooi, op naar de buitenkant! Het eerste wat potentiële kopers zien is de buitenkant van het huis. Zorg ervoor dat de ramen en ruiten schoon zijn. Daarnaast om mooie bloemen of planten neer te zetten die passend zijn bij het huis. Zet deze bij de voordeur en u geeft al een goede eerste indruk voor de potentiële kopers.

Bezichtiging huis

Is uw woning verkoopklaar gemaakt? Tijd voor een bezichtiging van uw huis! U kunt ervoor kiezen om zelf de potentiële kopers te ontvangen, maar het inhuren van een makelaar is zeker het overwegen waard. Het versnelt het verkoopproces en een makelaar handelt alle administratieve en juridische zaken af. Daarbij is een makelaar ervaren en goed in het beantwoorden van vragen over het huis. Zorg ervoor dat het huis brandschoon is. De kopers zullen waarschijnlijk alle hoeken en gaten bekijken. Denk er bijvoorbeeld aan dat ze alle kasten en deuren opentrekken en dat ze in de meterkast, de kelder en in de kruipruimte kijken.
huis verkopen

Kopers zijn goed op de hoogte van de huizenmarkt

Tegenwoordig zijn kopers beter op de hoogte van de huizenmarkt. Onder andere internet heeft dit gemakkelijker gemaakt. Vroeger moest u naar een makelaar toe, maar vandaag de dag kunt u dit achter de computer bekijken. Daarbij kunt u een selectie van uw wensen invoeren waardoor het uitzoeken van de juiste woning veel overzichtelijker en eenvoudiger is. Tevens kan de koper zien hoelang het huis al te koop staat en kan de vraagprijs goed volgen. Mocht uw woning al langer te koop staan, dan hebben de kopers argumenten om lager te bieden dan de vraagprijs. Om op te vallen tussen het totaalaanbod moet u investeren. Huur bijvoorbeeld een fotograaf in die goede foto’s kan maken. De verzorging en presentatie van uw woning hebben dan al een steentje voor en uw woning springt er bovenuit. Mocht het huis verkocht zijn dan is het tijd om uw verhuis te regelen. Vergelijk offertes en bespaar op de kosten van een verhuizing.