Verhuizen of verbouwen?

U bent niet tevreden met uw huidige woning. Er zijn dan twee opties: verhuizen of verbouwen. Wat voor u de beste keuze is hangt helemaal af van uw voorkeuren en budget. Vindt u de plek waar u woont wél heel mooi, dan is verbouwen de betere optie. Bent u toe aan iets nieuws en heeft u niet de energie om uw huis zelf te verbouwen, dan is verhuizen een betere keuze.

Op deze pagina leest u meer over het verhuizen en verbouwen van uw huis. Met deze informatie maakt u zeker de juiste keuze. Heeft u besloten om inderdaad te verhuizen? Schakel dan een verhuisfirma in.

Start gratis offerteaanvraag!

Met de hulp van professionele verhuizers weet u zeker dat uw dag snel en soepel verloopt. Kies de firma met het beste aanbod en bespaar zo gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs.

Wat bepaalt de keuze tussen verhuizen of verbouwen?

Verhuizen of verbouwen is een heel persoonlijke keuze die afhangt van verschillende factoren. Vraag uzelf eerst af waarom u niet tevreden bent en kijk daarna of dit eventueel op te lossen is met een verbouwing. Vraag uzelf ook af wat het budget is en of hiermee alle problemen worden opgelost. Lukt dat niet, dan is een verhuizing vaak de beste optie.

Hieronder staan een aantal vragen die u uzelf af kunt vragen als u voor deze keuze komt te staan.

Waar bent u niet tevreden over in de woning?

Vraag uzelf eerst af waarom u niet tevreden bent. Is dit het feit dat het huis te klein is, of omdat u een grotere tuin wilt? Vindt u de slechte isolatie een afknapper of baalt u vooral dat u geen ruimte heeft voor een eigen oprit?

Als u weet waarom u niet tevreden bent, kunt u ook een oplossing hiervoor bedenken. Te weinig ruimte is bijvoorbeeld op te lossen met een aan- of uitbouw. Isolatieproblemen zijn relatief eenvoudig te verhelpen. Maar als u vindt dat u te weinig grond heeft of de plek van uw huis niet fijn vindt, dan is een verbouwing vaak geen optie.

verhuizen of verbouwen

Wat is het budget?

Hoeveel geld heeft u te besteden om deze problemen te verhelpen? Dit is een belangrijke factor. Heeft u een grote spaarrekening of moet u een lening afsluiten om te kunnen verbouwen? Misschien zijn de wensen voor uw huis te groot en is een verbouwing te duur. In dat geval kunt u overwegen verhuizen naar een huis dat al wel aan uw wensen voldoet.

Te verwachten kosten bij een verbouwing

Hoeveel een verbouwing gaat kosten is helemaal afhankelijk van de specifieke werkzaamheden. Stel: u wilt meer leefruimte creëren en wilt een aanbouw laten plaatsen. De gemiddelde kosten voor een aanbouw van 3 bij 3 meter kost ongeveer €17.000,- tot €19.000,-. Wel zorgt deze investering voor een mooie meerwaarde van je woning, mocht je deze over een aantal jaar toch willen verkopen.

Te verwachten kosten bij een verhuis

Bij een verhuis zijn er een aantal kosten waar u rekening mee moet houden. Bij de koop van een nieuw huis is het mogelijk dat u hogere hypotheekkosten krijgt. Al is het daarentegen ook zeker mogelijk dat u een huis koopt waarbij de hypotheekkosten lager zijn. Misschien heeft u een tijdelijke woonruimte nodig, als uw huis al wel verkocht is maar u nog geen nieuw huis op het oog heeft, en het kan voorkomen dat u uw inboedel tijdelijk moet opslaan.

Wilt u verhuizen met de hulp van een verhuisfirma? Houd dan rekening met verhuiskosten rond de €540,- tot €900,-, afhankelijk van de specifieke werkzaamheden. Benieuwd naar de verhuisfirma prijzen? Lees het op deze pagina!

Verhuizen of verbouwen: keuze maken

Het is tijd om de knoop door te hakken: gaat u verbouwen of verhuizen? Als u wilt verbouwen dan raden we u aan een aannemer in te schakelen, zodat u zeker weet dat de verbouwing soepel verloopt. Bovendien houdt hij de kwaliteit van de werken in de gaten, zodat u zeker weet dat alles helemaal naar wens verloopt.

Toch liever verhuizen?

Dan is het tijd om uw huis op de markt te zetten. Maak uw huis verkoopklaar en schakel een verkoopmakelaar in. Ga ook op zoek naar een nieuw huis, zodat u hopelijk geen tijdelijke woonruimte hoeft te zoeken!

verbouwen of verhuizen

Verhuisfirma inschakelen? Gratis offertes vergelijken

Gaat u inderdaad verhuizen? Met de hulp van professionele verhuizers weet u zeker dat de dag zo soepel en gemakkelijk mogelijk verloopt. De vakmannen helpen met inpakken en inladen. Ook (de)monteren ze uw meubels zodat u zich hier geen zorgen over hoeft te maken. Op zoek naar een verhuisfirma?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna meerdere prijsopgaven van verhuisbedrijven in uw regio. Vergelijk de aanbiedingen en kies voor de verhuizers met het beste aanbod. Zo bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de kostprijs!