Verhuizen tijdens corona

Heeft u eindelijk uw droomwoning gevonden en staat u net op het punt om te verhuizen, komt de coronacrisis om de hoek kijken. En nu? Verhuizen is niet iets dat u gemakkelijk alleen doet. Zeker niet als u als gezin gaat verhuizen.

Geen zorgen!

In dit blog geven we u handige tips, handvaten en ideeën over veilig verhuizen tijdens de coronacrisis. Zo kunt u zich goed voorbereiden en weet u zeker dat uw verhuis ondanks tegenslagen voorspoedig verloopt.

Kan ik nog wel verhuizen?

Goed nieuws: het antwoord is ja. Alle verhuizingen binnen België zijn gewoon toegestaan. Zelfs verhuizen naar het buitenland is in sommige gevallen nog steeds mogelijk, al hangt dit wel af van het land waar u naartoe wilt verhuizen.

Het is goed om te weten dat er vooralsnog weinig verandert. U moet zich binnen 8 dagen na de verhuis inschrijven in uw nieuwe gemeente, of een adreswijziging doorgeven. Dit kan gelukkig ook schriftelijk, per fax of per e-mail zodat u niet persoonlijk langs het gemeentehuis hoeft te gaan.

Wie kan mij helpen met mijn verhuis?

Afhankelijk van de maatregelen kunt u slechts beperkt hulp inschakelen. Zo mag u momenteel slechts 1 persoon buiten uw gezin vragen om u te helpen verhuizen. Belangrijke voorwaarde hiervoor is dat u onderling voldoende afstand houdt, en dat u zich houdt aan de voorschriften. Bij een kleine verhuis is dit nog een optie: bereid u goed voor door alle spullen zelf alvast zoveel mogelijk in te pakken en te labelen, zodat uw hulp ook precies weet wat er met de dozen moet gebeuren en u zo weinig mogelijk hoeft te overleggen.

Een alternatief is het inhuren van een verhuisbedrijf. Helaas is het dan ook niet mogelijk om tientallen verhuizers in te huren. Houd er rekening mee dat verhuisfirma’s in deze tijden vaak een risicopremie vragen: de verhuizers moeten zich ook aan strenge voorwaarden houden en firma’s willen voorkomen dat verhuizers elkaar besmetten.

Goedkope verhuisfirma gezocht?

Vergelijk gratis offertes en kies zelf voor het verhuisbedrijf met het beste aanbod!

Coronaproof verhuizen: zo doet u dat

Toch is een verhuis ook iets om naar uit te kijken, zeker als u verhuist naar uw droomwoning. Daarom geven we u een paar praktische tips, waardoor ook u corona-proof kunt verhuizen.

  • Tip 1. Houd u aan de landelijke voorschriften. Draag een mondmasker, houd anderhalve meter afstand en zorg dat iedereen een eigen busje desinfecterende handgel bij de hand heeft.
  • Tip 2. Plaats in uw oude én alvast in uw nieuwe woning een pot handzeep bij de kraan. Houd een tas of doos apart, waarin je deze spullen mee kunt verhuizen zodat je altijd precies weet waar je de zeep kunt vinden. Gebruik papieren doekjes om uw handen mee af te drogen.
  • Tip 3. Bereid de verhuis extra goed voor. Zorg dat alles is ingepakt in verhuisdozen, en dat deze goed gelabeld zijn. Dit maakt het verhuizen een stuk gemakkelijker, omdat alle hulp exact weet waar de dozen naartoe moeten. Zo voorkomt u onnodig overleg en kunt u gemakkelijker afstand houden.
  • Tip 4. Schakelt u verhuizers in en wilt u ook de hulp van familie inschakelen? Vraag uw kennissen om dan een dag eerder alvast te komen helpen met inpakken. Zo voorkomt u dat het op de verhuisdag zelf te druk wordt met familie en de verhuizers.

Krijg u griepverschijnselen? Laat dit zo snel mogelijk aan het verhuisbedrijf weten, zodat u de verhuis kunt verplaatsen. Veel verhuisfirma’s bieden dit tijdelijk kosteloos aan, om besmettingen te voorkomen.