Verhuizen met kinderen

Verhuizen met kinderen is een spannende gebeurtenis. Hoe uw kind hiermee omgaat verschilt per situatie en hangt helemaal af van het karakter van uw zoon of dochter. Een goede voorbereiding neemt in ieder geval al veel zorgen weg en zorgt ervoor dat uw verhuis zo soepel mogelijk verloopt. Hulp nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u meerdere offertes: vergelijk de prijzen en kies voor het beste aanbod. Zo bespaart u tot 40%.

Lees verder voor handige verhuistips voor uw verhuis met kinderen. We vertellen u hoe u de verhuizing best voorbereidt, en wat u kunt doen om het afscheid zo makkelijk mogelijk te maken.

Een kind voorbereiden op verhuizing

Een verhuis is een grote gebeurtenis, die ook een grote invloed heeft op uw kinderen. Gaat u verhuizen met kinderen, bereid dit dan goed voor. Zo is het aan te raden om de verhuis zorgvuldig te plannen: doe dit het liefst in een rustige periode.

De zomervakantie is hier heel geschikt voor!

Zo kunnen ze eventueel het schooljaar afmaken op hun oude school en na de zomer beginnen op de nieuwe school. Breng uw kind op het juiste moment op de hoogte. Doe dit niet te ver van tevoren, want dat zorgt voor onnodig veel slapeloze nachten. Wanneer het beste moment is, hangt af van de leeftijd van uw kinderen.

Verhuizen met een kind na scheiding

Na een scheiding staat veel kinderen ook een spannende verhuizing te wachten. Gaat u verhuizen met uw kind na een scheiding, bereid dit dan extra goed voor. Er staat nog meer te veranderen dan bij een standaard verhuis: papa en mama wonen niet meer samen, maar uw kind heeft wel twee verschillende huizen en slaapkamers.

Maak het uw kinderen zo gemakkelijk mogelijk door niet naar de andere kant van het land te verhuizen, maar blijf dicht bij elkaar in de buurt wonen. Wilt u wel verder weg verhuizen met uw kinderen, houd er dan rekening mee dat u in veel gevallen toestemming nodig hebt van uw ex-partner.

Verhuizen naar het buitenland met kind

Gaat u met uw kind verhuizen naar het buitenland? Dan staat u allemaal een groot avontuur te verwachten. Houd de verhuizing positief: vertel uw kind waar hij of zij straks naar school gaat en hoe het eraan toe gaat in het nieuwe land.

Een internationale verhuis heeft met kinderen een extra uitdaging: u moet namelijk op afstand ook al vaak een nieuwe school voor uw kinderen vinden. Het is verstandig om voor de verhuis ook al te oefenen met de nieuwe taal. Zoek eens naar leuke apps waarmee kinderen op spelenderwijs een nieuwe taal leren.

baby verhuizen

Verhuizen met kinderen: handige tips!

Verhuizen met kinderen is een uitdaging. Maar is de verhuis goed geregeld, dan kan het vooral ook heel leuk en spannend zijn! Hieronder geven we u handige tips voor uw verhuizing met kinderen. Zo weet u zeker dat de verhuisdag zo soepel mogelijk verloopt, zonder te veel verdriet.

1. Regel op tijd een nieuwe crèche of school

Zodra u weet dat u gaat verhuizen, zoekt u een crèche of school voor uw kind. Zeker voor dagopvang zijn vaak lange wachtlijsten. Door de opvang op tijd te regelen, weet u zeker dat u kind plek heeft na de verhuizing, en dat u gewoon aan het werk kunt.

Hetzelfde geldt voor een school. Ga voor de verhuizing al eens langs om te kijken hoe de school er uitziet. Zo krijgt uw kind een beeld van zijn of haar nieuwe klas en leerkracht.

2. Laat het kind de nieuwe omgeving zien

Ga af en toe eens wandelen in de nieuwe omgeving. Zoek alvast leuke speeltuinen of parkjes op en ga eens picknicken in de buurt. Zo leert uw kind de nieuwe omgeving ook alvast een beetje kennen. Misschien krijgen ze zelfs al wat sociale contacten in speeltuinen! Zo wordt de overgang van de oude omgeving naar de nieuwe een stuk gemakkelijker. Uw kind weet dan namelijk precies wat hij of zij kan verwachten!

3. Zorg voor een afscheidsmoment

Natuurlijk is een verhuizing spannend: uw kind moet daarom ook afscheid nemen van haar school, juf of meester en vriendjes en vriendinnetjes. Dit geeft het kind de mogelijkheid om de oude situatie goed af te sluiten. Vertel de leerkracht van uw geplande verhuis: zo kan de klas of de crèche een mooi afscheidscadeau knutselen. Het is ook een goed idee om thuis een afscheidsfeestje te organiseren met de beste vriendjes van uw kind.

4. Kinderen zelf laten inpakken

Om de verhuis definitief te maken, is het een goed idee om uw kinderen zelf te laten inpakken. Laat ze hun knuffels en speelgoed inpakken in verhuisdozen of laat ze hun kleding in een verhuisdoos stoppen. De precieze hulp kunt u natuurlijk laten afhangen van de leeftijd van de kinderen. Uw zoon of dochter zal zichzelf heel trots voelen dat hij of zij bijdraagt aan de verhuis en mee mag helpen.

5.Afscheid nemen van oude omgeving

Ook van de oude omgeving moet goed afscheid genomen worden. Rijd op de dag van de verhuis nog één laatste rondje door de buurt en laat uw kind afscheid nemen van alle bekende plekken.

Neem ook afscheid van het oude huis!

Laat uw kind het kale huis zien en laat hem of haar afscheid nemen van hun oude slaapkamer. Dit zorgt voor afsluiting.

6. Zorg voor regelmaat rondom de verhuizing

Een verhuis is behoorlijk stressvol: vermijd stress en zorg voor regelmaat rondom de verhuis. Indien mogelijk brengt u de kinderen gewoon naar school, de crèche of eventueel naar een oppas opa of -oma, zodat ze de hectiek niet meemaken. Laat ze hierna nog wel afscheid nemen van het oude huis voordat u direct naar de nieuwe woning vertrekt!

7. Creëer een eigen plek voor uw kind

Na de verhuis duurt het vaak dagen of weken voordat het nieuwe plekje helemaal naar uw zin is. We raden u aan om bij een verhuis met kinderen ervoor te zorgen dat de kinderkamers wel helemaal op orde zijn. Pak de verhuisdozen zo snel mogelijk uit en richt de kamer in met vertrouwde meubelstukken. Zo voelt uw zoon of dochter zich zo snel mogelijk thuis.

Laat de kinderen, afhankelijk van de leeftijd meedenken met de inrichting en kleuren. Misschien kunnen ze tijdens het klussen zelfs helpen met het schilderwerk!

Verhuisfirma nodig?

Gaat u verhuizen met kinderen en wilt u dat de verhuisdag zo soepel mogelijk verloopt? Kies dan voor de inzet van een verhuisfirma! De verhuizers helpen met inpakken, het inladen van de spullen en het (de)monteren van de meubelstukken. Zo bent u in één dag over. Op zoek naar een verhuisfirma in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag krijgt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende firma’s in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies voor de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de verhuiskosten. De aanvraag is gratis en zonder aankoopverplichting: u zit nergens aan vast!