Verhuizing verzekeren

Als je gaat verhuizen is een verzekering een goed idee. Als je een verhuisverzekering afsluit dan weet je zeker dat je inboedel tijdens de verhuis tot een zeker bedrag is verzekerd tegen schade. Mochten er dus beschadigingen ontstaan, dan is de verhuisfirma hiervoor verantwoordelijk. Op zoek naar een verhuisfirma in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van meerdere verhuisfirma’s. Vergelijk op prijs en aanbod en bespaar zo tot 40% op de verhuiskosten! Lees verder als u benieuwd bent waarom verzekerd verhuizen zo’n goed idee is. En uw inboedelverzekering: is dat voldoende voor uw verhuis? Meestal niet. Hieronder leest u waarom!

Zelf verhuizen: verhuisverzekering afsluiten?

Eén van de meest gestelde vragen is: ik ga zelf verhuizen, moet ik dan ook een verhuisverzekering afsluiten? Dit is helemaal afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de waarde van de inboedel. Verhuist u bijvoorbeeld met een oud interieur dat al jarenlang uw kot overleefd heeft, dan is het uiteraard niet per se nodig om een verzekering af te sluiten. De inboedel is niet veel waard en u vindt het niet erg om nieuwe meubels te kopen mocht er wel schade ontstaan.

Maar gaat het om een kostbare boedel van (emotionele) waarde?

In dat geval is het afsluiten van een verzekering wél een goed idee. Dan weet u zeker dat de schade gedekt wordt. Let wel op: niet elke verzekering heeft dezelfde voorwaarden. Zo zijn er veel standaard verhuisverzekeringen, waarbij schade die u zelf aanricht niet vergoed wordt. Dat betekent dat deze verzekering u niets kan bieden omdat u zelf verhuist. Neem daarom altijd de voorwaarden goed door!

Wat dekt een inboedelverzekering?

Ik heb een inboedelverzekering: is dat voldoende dekking voor tijdens de verhuis? Nee! Natuurlijk verschillen de voorwaarden per verzekeraar, maar over het algemeen geldt de inboedelverzekering alleen zolang de inboedel zich bevindt op het adres waarop de polis is afgesloten. Vergeet dan ook niet na een verhuizing naar het buitenland in het land waar u woonachtig bent opnieuw een inboedelverzekering af te sluiten.

Dat betekent dat de schade ontstaan tijdens het vervoer of op uw nieuwe adres niet (volledig) gedekt wordt door de verzekeraar! Sommige verzekeraars keren nog wel een deel van de schadevergoeding uit, maar het gebeurt regelmatig dat u de schade zelf moet betalen.

U kunt wel kiezen voor een inboedelverzekering die schade door een ongeval met de verhuisauto dekt.

Kiest u ervoor om uw inboedel tijdelijk op te laten slaan? In dat geval is het slim om te kijken naar een aparte verzekering, zodat eventuele schade opgelopen in de opslag ook gedekt wordt.

Uw verhuizing doorgeven

Wil je verzekerd verhuizen? Dan is het slim om je verhuis op tijd door te geven aan je verzekeringsmaatschappij. Voor veel maatschappijen geldt namelijk dat de schade die ontstaat alleen gedekt is op het adres waarop de polis is afgesloten.

Dus stel dat u tijdens uw verhuis per ongeluk uw raam of deur in het nieuwe huis beschadigt. Als u de verhuis niet heeft doorgegeven aan de verzekeringsmaatschappij, dan is de kans groot dat u zelf voor de kosten opdraait. De maatschappij was in dat geval niet op de hoogte en alleen schade in of aan uw oude huis wordt in die situatie gedekt.

Verhuisverzekering nodig bij inschakelen verhuisfirma?

Veel verhuisfirma’s bieden een standaard verhuisverzekering aan, u hoeft dan geen extra verzekering af te sluiten. Toch?

Dat hangt af van uw situatie!

Neem daarom eerst de voorwaarden van uw verhuisfirma goed door. Vaak is de schade maar tot een bepaald bedrag verzekerd en betaalt u bovendien eerst een verplicht eigen risico. Dit eigen risico verschilt per firma, maar kan oplopen tot in de honderden euro’s!

Wanneer is een standaard verhuisverzekering voldoende?

Als u verhuist met een oude inboedel die weinig waard is. U vindt het niet erg om nieuwe meubels te kopen als er schade ontstaat, of u vindt het verplicht eigen risico laag genoeg om de gok te nemen.

Wanneer is een standaard verzekering niet voldoende?

Als u verhuist met een kostbare inboedel of dure kunst. In dat geval is het belangrijk dat de inboedel zo zorgvuldig mogelijk verhuisd wordt en de schade volledig gedekt wordt. Dat is belangrijk, omdat de schade bij een kostbare inboedel snel oploopt tot wel duizenden euro’s. Kies in dat geval voor een aanvullende verhuisverzekering waarvan de dekking hoog genoeg is en het eigen risico zo laag mogelijk.

Verhuisfirma nodig?

Gaat u verhuizen bent u op zoek naar een gespecialiseerde verhuisfirma? De verhuizers helpen met inpakken, het inladen van de spullen en het (de)monteren van de meubelstukken. Zo bent u in één dag over. Op zoek naar een verhuisfirma in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag krijgt u zo snel mogelijk de prijsopgaven van verschillende firma’s in uw regio. Vergelijk de prijzen en kies voor de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u gemakkelijk tot wel 40% op de verhuiskosten. De aanvraag is gratis en zonder aankoopverplichting: u zit nergens aan vast!