Verhuisdozen

U gaat binnenkort verhuizen? Erg leuk! Het verhuis zelf is soms echter wat minder leuk. U moet veel spullen inpakken en meenemen, dit brengt in de meeste gevallen behoorlijk wat stress met zich mee. Het is daarom verstandig om u goed voor te bereiden. Ze zeggen niet voor niets: goed begonnen is half gewonnen. U staat er wellicht niet zo bij stil, maar er zijn vele verschillende soorten verhuisdozen verkrijgbaar. U kunt ze kopen bij bijvoorbeeld de bouwmarkt, maar het is tevens mogelijk om ze te huren bij een verhuisservice. De kans is groot dat u door de bomen het bos niet meer ziet. U vindt hier een aantal belangrijke eigenschappen waar een verhuisdoos aan moet voldoen, zodat het maken van een keuze iets makkelijker wordt.

Verhuisdozen kiezen

Er zijn ontzettend veel verhuisdozen verkrijgbaar, het is daarom goed om te weten wat belangrijke eigenschappen van een goede verhuisdoos zijn. Een autolock verhuisdoos is erg handig. Deze zet u in één beweging op, tape is niet nodig. Praktische handgrepen zijn onmisbaar, omdat u de dozen moet sjouwen. Daarnaast is een beschrijfbaar vlak ideaal zodat u kunt aangeven wat er in de doos zit en in welke kamer deze hoort. Tijdens het verhuis neemt u ongetwijfeld veel spullen mee. Het is daarom vanzelfsprekend belangrijk dat een verhuisdoos erg stevig is. Op de doos staat veelal aangegeven hoeveel gewicht deze kan dragen. Eventueel kunt u speciale dozen voor zware spullen gebruiken zoals boeken of servies.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Er is niets vervelender dan er tijdens uw verhuis achter komen dat u niet genoeg dozen hebt. Het wordt vaak onderschat hoeveel er nodig zijn tijdens een verhuis. Hoeveel u nodig hebt is afhankelijk van het aantal gezinsleden en de hoeveelheid kamers. Bent u alleen en woont u in een 1- of 2-kamerwoning? Dan hebt u gemiddeld 20 dozen nodig. Als uw huishouden uit 2 volwassenen bestaat dan hebt u al gauw 40 tot 60 verhuisdozen nodig. Als u goedkope verhuisdozen zoekt, dan is het tevens verstandig om te weten hoeveel u ongeveer nodig hebt. Bij vele winkels geldt namelijk: hoe meer u koopt, hoe lager de prijs per stuk.

Kunststof verhuisdozen

Wist u dat er ook kunststof verhuisdozen bestaan? Kunststof verhuisdozen hebben vele voordelen. Als u kunststof dozen huurt dan worden ze thuis afgeleverd en na een bepaalde, afgesproken tijd weer opgehaald. Plakband is niet nodig en u hebt geen rommel na de verhuizing omdat de kunststof dozen herbruikbaar zijn. Een kunststof verhuisdoos is ontzettend stevig en kan meer gewicht dragen dan een kartonnen versie. Ze zijn daarnaast perfect stapelbaar en als u ze huurt dan wordt er veelal een rolplank meegeleverd. Zo rolt u de dozen makkelijk en snel naar de verhuiswagen en zo uw nieuwe woning in.

Verhuisdoos tips

Controleer altijd de kwaliteit van het karton. Kraft kwaliteit is het sterkste en kan het meeste gewicht dragen. U herkent deze soort aan de echte bruine kleur. Pak een verhuisdoos nooit te zwaar in, omdat tillen dan erg lastig is. Gemiddeld weegt 1 doos 7 tot 10 kg. Is een doos wel zwaar? Breng tape aan op de onderkant en til de verhuisdoos niet op aan de handgrepen om scheuren te voorkomen. Als u verhuisdozen gaat bestellen, dan hebt u bij sommige winkels de keuze uit pakketten. Hierbij is verpakkingsmateriaal, zoals verhuisdekens en bubbeltjesplastic, toegevoegd tegen een scherpe prijs.