Verhuizen en het energiecontract

Bij een verhuis komt heel veel kijken. Eén van de zaken die bij verhuizen moet regelen is het energiecontract. Bij een verhuis is het mogelijk om uw huidige energiecontract mee te verhuizen: geef in dat geval tijdig uw adreswijziging door bij uw energiefirma. Een andere optie is het afsluiten van een compleet nieuw contract!

Hieronder leest u meer over het verhuizen en meenemen van uw energiecontract en het energieovernamedocument dat hiervoor wordt gebruikt. U leest ook wat er precies gaat veranderen wat betreft het energiecontract. Gaat u binnenkort verhuizen en heeft u hulp nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk meerdere prijsopgaven van verhuisfirma’s in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de verhuizer met het beste aanbod, zo bespaart u tot 40% op de kostprijs.

Energieovernamedocument bij een verhuis

Als u gaat verhuizen vult u het energieovernamedocument in. In dit document moet u de elektriciteits- en/of aardgasmeterstanden vast leggen. Dit betekent dan ook dat u geen energiecontract meer bij iemand anders kan afnemen. U moet voor zowel het oude als het nieuwe adres een energieovernamedocument invullen. In beide gevallen moeten er twee exemplaren worden opgemaakt: één voor de vertrekkende klant en één voor de overnemer.

De gegevens van beide partijen moeten in alle document vermeld worden. Beide partijen moeten het volledige ingevulde document ondertekenen. Elke partij moet daarna de gegevens doorgeven aan zijn energieleverancier. Het ondertekenen van de documenten heeft juridische waarde. Mocht er later een discussie ontstaan over de meterstanden, dan kan de leverancier dit document aanvragen als bewijs. U moet deze energieovernamedocumenten binnen zeven dagen uw energieleverancier verwittigen.

Het energieovernamedocument vindt u op de website van vreg.be.

energiecontract bij verhuis

Verandert mijn energiecontract bij verhuizen?

Als u al een contract heeft met een leverancier op uw huidige adres dan blijft uw contract op uw nieuwe adres doorlopen. Uiteraard onder dezelfde voorwaarden. Het contract loopt echter niet verder op uw nieuwe adres als u naar het buitenland of een ander gewest verhuist of als u bij iemand intrekt dat al een contract heeft met een leverancier. Ook als u verhuist naar een huurwoning met een all-in prijs loopt u contract met uw huidige leverancier niet door. Dit is natuurlijk logisch, want diegene heeft immers als een contract met een leverancier.

 

Geen energieleverancier

Het kan natuurlijk ook zijn dat u nog geen energiecontract heeft omdat u bijvoorbeeld voorheen nog bij uw ouders woonde. In dit geval bent u verplicht om een contract te gaan afsluiten met een leverancier voor uw nieuwe adres. Het is namelijk strafbaar om energie te verbruiken zonder contract. Goed om te weten: een energieovernamedocument is geen contract! Wel moet u natuurlijk een energieovernamedocument van uw nieuwe woning in leveren bij u toekomstige leverancier.

verhuizen en het energiecontract

Verhuisfirma nodig?

Heeft u een verhuis op de planning? Dat is een stressvolle gebeurtenis waarbij u veel moet regelen. Laat u helpen door professionele verhuizers en ervaar een soepele en vlotte verhuisdag! De verhuizers laden de verhuiswagen in, demonteren (en monteren) uw meubels en zorgen voor een veilig transport. Op zoek naar een verhuisfirma?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna meerdere prijsopgaven van firma’s in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs van uw verhuizing!