Alle info voor uw verhuis!

Vergelijk offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Verhuis particulieren

Dagelijks verhuizen er in België 3500 particulieren. Of het nu gaat om de verhuizing naar een ouderenwoning, een groter huis, of wanneer u naar het buitenland verhuist, het is van belang dat de verhuis soepel verloopt. Door contact op te nemen met een gespecialiseerde verhuisfirma kunt u bepaalde taken overlaten aan de professionals, zodat u zich kunt focussen op belangrijkere zaken. Besparen op de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt gratis en vrijblijvend maximaal 5 offertes om te vergelijken. Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden van een particuliere verhuizing en de kosten die daaraan verbonden zijn. Daarnaast bieden wij u een checklist aan met de zaken die u moet hebben geregeld voor uw verhuis. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Particuliere verhuis

Geen zorgen tijdens de verhuis

Voor veel mensen vormt de verhuis een moment van grote stress. Niet alleen op de dag zelf, maar ook de voorbereiding kost heel wat zorgen en tijd. Daarom heeft menig verhuisfirma een uitgebreide service voor de verhuis van particulieren. Elke particuliere verhuizing vraagt weer om andere aandachtspunten. Daarom maken vele firma’s per klant een apart verhuisplan, van waaruit gewerkt wordt. Zo is het mogelijk om de verhuizing van senioren volledig af te handelen, inclusief het inpakken en installeren van de elektronica. Daarnaast regelen professionals graag voor u de benodigde hulpmiddelen voor tijdens de verhuis. Denk hierbij onder andere aan het gebruik van een ladderlift, of een extra verhuiswagen als dit nodig is. Enkele verhuisfirma’s zijn bovendien gespecialiseerd in het verhuizen van particulieren naar het buitenland. Zij hebben hiervoor contact met vakmannen overzee, en regelen dat alles op de juiste wijze afgehandeld wordt. Uw verhuis is bij ons in goede handen!

Checklist verhuizing particulier

Checklist verhuizen

Omdat wij van veel particulieren de vraag krijgen waar zij precies op moeten letten als zij gaan verhuizen, hebben wij een korte checklist voor u opgesteld. Dit gaat onder andere over waar u op moet letten bij het oude en nieuwe huis, en wat u niet moet vergeten:

  • Regel het gas, water en licht bij uw nieuwe huis
  • Zorg voor de juiste verzekeringen

  • Begin tijdig met inpakken in het oude huis

  • Zorg voor eten en drinken op de verhuisdag

  • Vergeet niet uw sleutels in te leveren

  • Stuur adreswijzigingen

  • Lever het oude huis schoongemaakt op

Kosten particuliere verhuizing 2024

Wanneer u zelf uw inboedel inpakt, en het grootste deel van de zaken regelt, dan hoeft een particuliere verhuizing niet zoveel te kosten. Het verhuizen van particulieren vraagt dan alleen de investering in het huren van een verhuiswagen met 1 verhuizer/bestuurder, en eventueel de kosten voor het inhuren van extra verhuizers. Bij een gemiddelde particuliere verhuis is het voldoende om een verhuisauto te huren van 20m3. De prijzen hiervoor zijn gemiddeld €65,- per uur, inclusief één bestuurder. Omdat het verhuizen van particulieren minimaal een halve dag duurt, moet u dan ook rekening houden met een minimale prijs van €260,-. Hoewel de verhuis met extra verhuizers sneller verloopt, betaalt u hier ook extra voor, gemiddeld zo’n €30,- per uur per persoon. Bereken dan ook op voorhand hoe uw particuliere verhuizing het voordeligst verloopt. Tot slot komen er nog prijzen kijken voor het verkrijgen van een parkeerontheffing van de verhuisauto, en de eventuele huur van een verhuislift. Als particulieren met spoed willen verhuizen komen hier eveneens extra kosten bij kijken.

Professionele verhuizers

De verhuizers van het verhuisbedrijf beschikken allen over de benodigde vakkennis en ervaring. Ze gaan met uiterste zorg om met uw spullen en weten precies hoe ze alles het beste kunnen verpakken en vervoeren. Eventueel demonteren de verhuizers uw meubelen. Zo gaat het transporteren namelijk een stuk sneller. Eenmaal in uw nieuwe pand worden alle meubels weer gemonteerd. Of het nu om een kleine verhuis van een appartement gaat waarbij we een ladderlift benutten, of om een grote vrijstaande woning: wij helpen u graag met uw particuliere verhuizing. Maatwerk en persoonlijke aandacht staat centraal bij de verhuisservice.

Gratis offertes vergelijken

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen bij uw particuliere verhuis? Hebt u vragen over de bijkomende prijzen, of wilt u graag tips voor de voorbereidingen van uw nieuwe huis? Wij helpen u graag verder. Vraag gratis offertes aan van verhuisbedrijven uit ons netwerk.

Budget Opties Gemiddelde kosten
Klein Verhuiswagen (4uren), 1 verhuizer €260,- tot €460,-
Middel Verhuiswagen (4uren), 2 verhuizers €380,- tot €580,-
Groot Verhuiswagen (4uren), 4 verhuizers, inpakservice, montageservice €1.400,- tot €1.600,-

particuliere verhuizing offerte