Verhuizen naar een appartement

U heeft besloten om te gaan verhuizen naar een appartement. U kijkt er ontzettend naar uit, maar u wordt ontzettend gestrest wanneer u aan alleen al denkt aan de verhuizing! U gaat namelijk verhuizen naar een appartement op vier verdiepingen hoog. U heeft geen idee hoe uw mooie hoekbank in de woonkamer moet komen en u heeft uw piano al te koop gezet omdat u bang bent dat deze niet mee kan verhuizen. Gelukkig zijn er verhuisfirma’s die in kunnen helpen bij het verhuizen naar een flat of appartement. Er zijn dan wel speciale middelen, zoals een verhuiswagen of en een verhuislift, nodig, maar uw spullen zullen veilig op de nieuwe locatie aan komen! Lees hieronder meer over de tips.

Verhuislift

Als u verhuist naar een appartement of flat dan kunt u gebruik maken van een verhuislift. Op het platform van de verhuislift kunnen gemakkelijk zware en grote meubelstukken naar boven worden vervoerd. Het voordeel van een verhuislift is dat u zich geen breuk hoeft te tillen. De verhuisliften kunnen tot ongeveer 400 kilo houden. Daarnaast loopt u weinig kans op schade aan uw interieur. Ook is een verhuis met lift veel sneller dan een verhuizing waarbij al het meubilair met eigen kracht naar boven moet worden getild.

Eisen

Om een verhuislift te kunnen gebruiken moet uw balkon of raam minstens 4,50 meter hoog zijn. Uiteraard moeten de te vervoeren goederen ook daadwerkelijk door de opening passen. Daarnaast moet er ruimte zijn voor verhuislift. Deze kan namelijk niet in struiken of planten en dergelijke geplaatst worden. De grond moet dus vrij zijn. Verder moet de verhuislift op een harde grond staan en heeft het veel ruimte nodig. Tot en met de derde verdieping moet u rekening houden met zo’n vijf vierkante meter. Tot de vijfde etage moet u ongeveer tien vierkante meter vrij houden. Vergeet overigens niet de onderburen te informeren over de komst van de lift.

Geen verhuislift

Het verhuizen met verhuislift brengt wel extra kosten met zich mee. Het is dan ook te begrijpen dat u geen verhuislift wilt in huren. In dit geval kan het interessant zijn om te gaan bekijken welk meubilair uit elkaar kan worden gehaald. Op deze manier hoeft u zich geen breuk te tillen. Het is wel belangrijk om van te voren te gaan bekijken hoe groot de doorgangen zijn. Zo kunt u namelijk berekenen welk meubilair wel en niet door de doorgang kan. Houd echter wel rekening met het gehele gebouw om verassingen te voorkomen!

Kosten

De kosten voor een verhuislift hangt af van uw eigen wensen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een lift voor een aantal uren te huren of voor een hele dag. Het is natuurlijk begrijpelijk dat de kosten lager zullen zijn wanneer u de lift maar een aantal uren huurt. Gemiddeld kost een verhuislift tussen de €50, – tot €150, – euro per dag. De meeste liften mag u niet zelf besturen, wat dan ook betekent dat u ook een verhuizer, met de juiste papieren, moet inhuren. De meeste firma’s rekenen ongeveer €70, – per uur.