Meubels laten verhuizen door verhuizers?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Meubels verhuizen


Gaat u binnenkort verhuizen? Het verhuizen van de meubels neemt meestal de meeste tijd in op de verhuisdag. Wat is daarbij de juiste voorbereiding en hoe verplaatst u grote en zware meubels? Op deze vragen vindt u het antwoord op deze pagina.

Veel mensen vinden het demonteren en sjouwen van meubels een van de vervelendste klussen tijdens een verhuis. Geldt dat ook voor u? Waarom maakt u het uzelf dan niet gemakkelijk door een verhuisfirma in te schakelen? Dat hoeft helemaal niet duur te zijn! Benieuwd naar de kosten?

Start gratis offerteaanvraag.

Deze service is niet alleen gratis, maar ook geheel vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Door offertes te vergelijken vindt u altijd snel de verhuisfirma met het beste aanbod. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor het verhuizen van uw meubelen!

Hoe meubelen verhuizen?

Of u nu zelf uw verhuizing doet of dat u daar een verhuisbedrijf voor inschakelt: het verhuizen van meubels verloopt in principe volgens drie stappen.

Stap 1: Demontage, want het is veel makkelijk om een kast in delen te verhuizen dan in één stuk.

Stap 2: Beschermen van de meubels met speciale beschermingsmiddelen.

Stap 3: Het daadwerkelijke vervoeren van uw inboedel.

Hoe gaan deze drie stappen in hun werk? Hieronder leest u meer over meubels verhuizen!

1. Meubels demonteren en monteren

Iedereen kent het wel: de oneindige strijd om een Ikea meubel in elkaar te zetten. Heeft u er wel over nagedacht dat voor een verhuis alle meubelen weer gedemonteerd moeten worden? Vermiste handleidingen en verdwenen schroeven komen u vast bekend voor. Liever een zorgeloze verhuis? Eén van de verhuisdiensten van een verhuisbedrijf is de (de)montageservice. Hoe kasten verhuizen? De verhuizers demonteren uw meubels voor het vervoer en zetten in het nieuwe huis alles weer in elkaar.

Wilt u uw meubels zelf demonteren om kosten te besparen? Begin dan op tijd en zorg ervoor dat u op de verhuisdag niets meer hoeft te demonteren. In sommige gevallen is demontage niet nodig of mogelijk, zoals bij een zetel verhuizen.

meubels verhuizen

2. Meubels beschermen tijdens het verhuizen

U wilt natuurlijk dat uw dierbare bezittingen zonder beschadigingen aankomen in uw nieuwe woning. Om uw meubels optimaal te beschermen tijdens het verhuizen gebruikt een verhuisbedrijf speciale beschermingsmiddelen.

Zo zorgen zij met beschermingsdekens of speciale hoezen of een beschermende folie voor dat uw spullen zonder krassen in uw nieuwe woning komen. In de verhuiswagen zetten zij alles goed vast, zodat er geen inboedel verschuift tijdens de rit.

Ook gebruiken de verhuisexperts speciale verhuiszakken voor bijvoorbeeld de wasmachine. Deze zit om de hele trommel heen en voorkomt mogelijke schade. Bezit u kunst? Voor het beschermen van kunst tijdens een verhuis gebruiken verhuizers speciale kisten.

meubels vervoeren

3. Vervoeren

Wat u ook wilt vervoeren, professionele verhuizers draaien er hun hand niet voor om. Waar u er misschien tegenop ziet om zware meubels uit het oude huis, in een vrachtwagen en in het nieuwe huis te tillen, is dat voor een verhuisfirma geen probleem. De verhuizers gebruiken bijvoorbeeld een steekkar of handige tilbanden om zware meubels met gemak op te tillen en te verplaatsen

In de verhuiswagen zorgen de specialisten ervoor dat alles goed vaststaat. Daar gebruiken ze sjorbanden voor. Doordat alles goed vast staat, kan de inboedel niet verplaatsen of verschuiven tijdens de rit. Lees hier meer over meubeltransport.

Benieuwd naar de exacte kosten van meubels verhuizen?

Vergelijk gratis en zonder verplichtingen offertes!

Hoe grote, zware meubels verhuizen?

Het laten verhuizen van grote, zware meubels is een klus die veel mensen graag aan een verhuisbedrijf overlaten. Niet alleen zijn grote meubels erg zwaar om te tillen, door het grote formaat zijn ze ook erg onhandig en is er vaak moeilijk grip op te krijgen.

Daarom is het verstandig om voor de verhuis grote meubels zo veel mogelijk te demonteren. In kleine stukken is een meubelstuk namelijk veel gemakkelijker te verplaatsen.

Ook kan een verhuislift huren handig zijn bij grote, zware meubels, wanneer deze op een verdieping staan. Dan gaat grote meubels een raam of een deur naar buiten, in plaats van door een smal trapgat of in een krappe lift. Een verhuislift is bij meubels verhuizen uit een appartement vaak onmisbaar.

Zelf doen of uitbesteden?

Bij een verhuis moet u veel keuzes maken. De keuze om de verhuizing van uw spullen zelf te doen of dat uit te besteden aan een erkend verhuisbedrijf is een van die keuzes. De belangrijkste factor in deze beslissing is uw budget. Een verhuisbedrijf inhuren kost nu eenmaal geld. De goedkoopste verhuis doet u helemaal zelf.

Toch zijn er veel mensen die hun verhuis graag overlaten aan experts. Dat scheelt u zelf veel werk, maar u weet ook zeker dat uw meubels op de juiste manier vervoerd worden. Bovendien is uw inboedel bij een verhuisbedrijf verzekerd tegen schade tijdens het vervoer!

meubels verhuizen kosten

Wat kost het?

Een verhuisbedrijf hoeft niet duur te zijn. Het huren van een verhuiswagen inclusief 1 verhuizers kost ongeveer €65,- tot €75,- per uur. Heeft u een extra verhuizer nodig? Dan moet u rekening houden met een meerprijs van ongeveer €30,- tot €40,- per uur. De verhuis gaat met een extra verhuizers vaak wel veel sneller, waardoor u weer bespaart op de prijs.

Voor een bedrag tussen de €30,- en €40,- per uur laat u een specialist uw meubels uit elkaar halen en in uw nieuwe woning weer in elkaar zetten. U hoeft zelf niets meer te doen!

In de volgende prijstabel vindt u een handig overzicht van deze en andere richtprijzen van de kosten van een verhuis van meubels. Op deze pagina vindt u meer informatie over verhuisfrima prijzen.

Verhuisservice Omschrijving Gemiddelde prijs*
Monteren/demonteren van meubels Inzet van een professionele verhuizer voor de montage of het demonteren van meubels. €30,- tot €40,- per uur
Reguliere verhuiswagen met lift Laadvolume van verhuiswagen: 20 m³. Inclusief de brandstofkosten voor 50 km + de inzet van 1 verhuizer. €65,- per uur
Grote verhuiswagen met lift Laadvolume van verhuiswagen: 50 m³. Inclusief de brandstofkosten voor 50 km + de inzet van 1 verhuizer. €75,- per uur
Verhuislift Verhuislift geschikt voor verdiep 1 t/m 6. Inclusief bediener. €65,- per uur
Meubelbewaring Een opslag van 25 m³. €125,- per maand
Inzet van extra verhuizer Nog sneller verhuizen, zonder zorgen. €30,- tot €40,- per uur

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per verhuisfirma verschillen. Vraag daarom altijd gratis en vrijblijvende offertes aan.

Besparen op de kosten van meubelen laten verhuizen?

Vergelijk offertes en kies de goedkoopste verhuisfirma!

Waarom verhuisfirma inschakelen?

Wilt u een snelle en zorgeloze verhuis? Schakel dan een verhuisfirma in.

Dan profiteert u van de volgende voordelen:

  • Professionele verhuizers hebben veel ervaring in het verhuizen van meubelen. Daardoor is de kans dat er iets misgaat miniem, in tegenstelling tot wanneer je alles zelf doet.
  • Bij de meeste verhuisfirma’s is een verhuisverzekering inbegrepen. Dan zijn je dierbare spullen goed verzekerd op de route van uw oude naar uw nieuwe woning.
  • De verhuizers hebben beschikking over speciale beschermingsmiddelen, zodat ze ieder meubelstuk op de juiste manier vervoeren.

  • Wat voor verhuis uw ook wilt: een seniorenverhuis, een kleine verhuis of een bedrijfsverhuis, een verhuisfirma werkt altijd snel en efficiënt.

  • Niet alleen nemen verhuizers het verhuizen van uw inboedel over, u heeft keuze uit veel meer verhuisdiensten, zoals (de)montageservice, in- en uitpakservice en meubelopslag.

meubels verhuizen verhuisbedrijf

Besparen? Gratis offertes vergelijken!

Gaat u binnenkort verhuizen en zoekt u een goed verhuisbedrijf? Of ziet u het niet zitten om de verhuis van een zware kast zelf te doen?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een aantal offertes van verhuisfirma’s bij u uit de buurt. Door de prijzen van de verhuizers te vergelijken kiest u gemakkelijk de firma met de beste deal uit. Zo krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!