Een verhuis brengt vaak veel kosten met zich mee. In sommige gevallen zelfs kosten waar u in eerste instantie wellicht niet aan had gedacht. Het is erg fijn als u hier enigszins op kunt besparen. Er zijn verscheidene manieren waarmee u kunt besparen op de kosten van een verhuizing. Gaat u binnenkort verhuizen? Hier volgen een aantal bespaartips die wellicht interessant voor u zijn.

Opruimen voor de verhuizing

Hoe meer spullen verhuist moeten worden, hoe hoger de verhuiskosten zijn. Begin daarom ver voor de verhuizing al met opruimen. Doe huishoudelijke apparaten en andere spullen die u niet meer gebruikt weg. Door overbodige spullen weg te doen kunt u de capaciteit van de verhuiswagen efficiënter gebruiken waardoor u zult besparen op verhuiskosten. Een ander voordeel hiervan is dat u geen overbodige spullen hoeft in- en uit te pakken waardoor u naast geld ook tijd bespaart.

Verhuisdozen en inpakmateriaal

Inpakmateriaal en verhuisdozen zijn onmisbaar bij een verhuizing. De meesten mensen kopen een aantal dozen en inpakmateriaal om er daarna een aantal keer achter te komen dat ze meer nodig hebben. Door iedere keer een klein aantal verhuisdozen en inpakmateriaal te kopen betaalt u eigenlijk teveel. Eén van de verhuistips waarmee u kunt besparen is dan ook op voorhand te bedenken hoeveel materiaal u nodig hebt. Door dit alles in één keer in het groot te kopen bespaart u op de kosten.

Doe zoveel mogelijk zelf

De meeste kosten zitten in de uren die de verhuizers maken en in de huur van de verhuiswagen. Om hierop te besparen kunt u het beste zo veel mogelijk zelf doen. Haal op tijd meubels uit elkaar en pak zoveel mogelijk zelf in. Vraag ook aan familie en vrienden of zij willen helpen op de dag van de verhuis. Hiermee bespaart u op de kosten voor verhuizers. Wanneer uw familie en vrienden helpen met het verhuizen van dozen in hun eigen auto’s dan is het mogelijk om een kleinere verhuiswagen voor een lagere prijs te huren.

Verhuis niet in het weekend

De meeste mensen vinden het fijn om in het weekend te verhuizen. Het kan echter erg verstandig zijn om uw verhuizing op een doordeweekse dag te plannen. In het weekend wordt bij de gemiddelde verhuisfirma namelijk een weekendtoeslag gerekend. Op zaterdag geldt er vaak een toeslag van 25%, op zondag is dit zelfs een toeslag van 75%. Als u doordeweeks gaat verhuizen is het dus mogelijk om aanzienlijk op de verhuiskosten te besparen.

Verhuiskostenvergoeding

Het kan zomaar zo zijn dat u recht hebt op een verhuiskostenvergoeding. Moet u verplicht verhuizen in verband met uw nieuwe baan? In sommige gevallen is het mogelijk om een onbelaste verhuisvergoeding tot €7.750,- van uw werkgever te ontvangen. Als u moet verhuizen omdat uw huurovereenkomst wordt opgezegd vanwege een renovatie of sloping dan komt u wellicht in aanmerking voor een verhuisvergoeding van uw huisbaas. Soms is het mogelijk om een vergoeding te ontvangen van uw gemeente, wanneer u bijvoorbeeld moet verhuizen vanwege een stadsrenovatie of handicap.

Offertes vergelijken

Door diverse offertes aan te vragen krijgt u een beter beeld van de kosten van een verhuizing. Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken heeft u inzicht in de gemiddelde prijzen van verhuisfirma’s in uw regio. Op deze manier kunt u een keuze maken uit de laagste prijs en de beste voorwaarden. Dankzij het vergelijken van offertes kunt u tot wel 40% op de verhuiskosten besparen.