Besparen op verhuis?

Bespaartips verhuis


Gaat u binnenkort verhuizen? Bij een verhuis komen altijd meer kosten kijken dat u van tevoren denkt. Om te voorkomen dat u voor onvoorziene kosten komt te staan vindt u op deze pagina acht handige bespaartips voor uw verhuis. Zo ziet u dat een verhuisbedrijf helemaal niet duur hoeft te zijn. Met de hulp van professionele verhuizers gaat uw verhuis een stuk sneller en gemakkelijker. Zeker weten dat u niet te veel betaalt voor uw verhuisbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel offertes van een aantal verhuisfirma’s uit de buurt. Door deze te vergelijken ziet u snel welke firma het beste aanbod heeft. Zo krijgt u altijd de beste kwaliteit voor de laagste prijs!

bespaartips verhuis

1. Opruimen voor de verhuizing

Hoe minder de verhuizers hoeven te doen, hoe lager de arbeidskosten zijn. Het is dus zaak om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk spullen verhuisd hoeven te worden. Maak daarom een keuze in wat u wel of niet wilt meenemen.

In de loop van de tijd verzamelen we vaak veel spullen. Een verhuis is een perfect moment om uw inboedel eens goed te bekijken. Soms nemen mensen al hun spullen mee naar een nieuwe woning, waar ze erachter komen dat ze de helft niet meer nodig hebben. Dat is natuurlijk zonde.

Ga daarom voor de verhuizing goed na wat u echt wilt houden. Vaak kunt u spullen nog goed verkopen, waardoor u wat extra’s over hebt voor de verhuis!

2. Voldoende verhuisdozen en inpakmateriaal kopen

Verhuizen gaat het snelst wanneer alle spullen in dozen zijn ingepakt. U kan zich vast voorstellen dat het veel tijd kost wanneer er nog veel losse dingen verhuisd moeten worden. Daarom is het belangrijk dat u voldoende verhuisdozen regelt van tevoren. Op onlineveilingsites kunt u vaak voor een zeer goedkope prijs tweedehands verhuisdozen kopen. Deze dozen kunnen prima nog een ronde mee en zijn veel goedkoper dan het kopen van dozen via een verhuisfirma.

Hetzelfde geldt voor verpakkingsmateriaal. Ook dat koopt u tweedehands goedkoper in. Niet alleen gaat uw verhuis sneller wanneer alles goed in ingepakt, uw meubels zijn ook goed beschermd.

3. Hulp van vrienden en familie

De derde van de tips voor een voordelige verhuis gaat over de benodigde mankrachten. Er zijn heel wat handen nodig om een verhuis snel en soepel te laten verlopen. U kunt natuurlijk een aantal verhuisspecialisten inhuren. Dan gaat de verhuis het snelst en hoeft u zelf niet te tillen.

Het kan ook anders!

Hoe minder verhuizers u nodig heeft, hoe meer geld u kunt besparen op de verhuisfirma. Vraag daarom vrienden en familie om te helpen op de verhuisdag. Daarmee bespaart u op de kosten van extra verhuizers. Regel wel een lekkere lunch en bespaar niets om snacks en drinken om uw vrienden en familie tevreden te houden.

4. Kleine spullen zelf inpakken en verhuizen

Bij een verhuizing is een goede voorbereiding nodig en dat geldt zeker wanneer u geld wilt besparen op het verhuizen. U kunt er natuurlijk voor kiezen om gebruik te maken van de in- en uitpakservice van een verhuisbedrijf. Wilt u uw verhuis zo goedkoop mogelijk doen? In plaats van in- en uitpakservice kiest u er beter voor om alles zelf in te pakken.

Wanneer u uw inboedel sorteert op wat er mee moet en wat niet, heeft u toch alles al een keer in de handen gehad. Best pakt u wat mee kan direct in dozen in. Mogelijk neemt u voor de verhuisdag al zoveel mogelijk verhuisdozen mee naar de nieuwe woning. Dan hoeven de verhuizers minder te verhuizen!

Goedkoop en zorgeloos verhuizen?

Schakel een verhuisfirma uit de buurt in!

5. Verhuiskostenvergoeding of verhuiskosten aftrekbaar?

Gemaakte verhuiskosten zijn voor particulieren in België niet aftrekbaar van de belasting, dus daarmee kan u niet bezuinigen. Gaat u voor uw werk verhuizen? Dan is het mogelijk dat uw werkgever een verhuisvergoeding betaalt. Bent u ondernemer en gaat u aanzienlijker dichter bij uw bedrijf wonen? Dan mag u de verhuiskosten in de meeste gevallen wel als aftrekpost gebruiken.

Voor een bedrijfsverhuizing zijn andere regels van toepassing. Het merendeel van de verhuiskosten zijn aftrekbaar. Dat geldt ook voor het gedeelte van de verhuiskosten van uw eenmanszaak, wanneer deze op hetzelfde adres is gevestigd als waar u woont.

6. Bekijk voor welke diensten u verhuishulp inschakelt

Verhuisbedrijven bieden veel verschillende verhuisservices aan. Daarbij kunt u denken aan in- en uitpakservice, montageservice, ladderliftservice of goederenopslag. Alles natuurlijk tegen een bepaalde prijs. Over het algemeen geldt ook hier: hoe minder services u afneemt, hoe minder u hoeft te betalen.

De zesde van onze bespaartips voor verhuizen is dus ook te kijken welke verhuisdiensten u echt nodig heeft. Vindt u het lastig om meubels te (de)monteren? Schakel dan een verhuisspecialist in voor die klus. Het goedkoopst is natuurlijk zoveel mogelijk zelf doen en alleen de grote en zware meubels door de specialisten te laten verhuizen. Lees hier hoe meubels verhuizen wordt aangepakt! Ook het verhuizen van een wasmachine of piano laat u best aan vakmensen over.

7. Plan vooruit: voorkom plotseling extra kosten

Bij een voordelige verhuis hoort een goede voorbereiding en een strakke planning. Zoals eerder geschreven doet u zoveel mogelijk zelf, maar daarvoor moet u wel precies weten wanneer wat moet gebeuren. Met een goede voorbereiding zorgt u ervoor dat de kans op onvoorziene kosten zo laag mogelijk is. Wanneer u veel op het laatste moment moet regelen, resulteert dat vaak in gehaaste beslissingen waardoor de verhuiskosten hoger uit kunnen vallen.

Hoe bereidt u de verhuis goed voor?

Wanneer u op tijd start met het plannen van de verhuisdag, heeft u de meeste keuze uit verschillende verhuisbedrijven en kiest u gemakkelijk de goedkoopste. Ook vraagt u de vergunning voor de verhuislift op tijd aan, waardoor extra kosten voorkomen worden.

8. Verhuis op een weekdag

De achtste verhuistip gaat over de verhuisdag zelf. In het weekend rekenen verhuisbedrijven vaak een toeslag, omdat het dan drukker is met verhuizingen. Best verhuist u dus op een doordeweekse dag. Dan is het verhuisbedrijf het goedkoopst. Bovendien krijgt u van de meeste werkgevers een doordeweekse dag vrij om te verhuizen.

Lukt het niet om doordeweeks te verhuizen?

Het kan lastig zijn om vrienden en familie op een doordeweekse dag bereid te vinden om te helpen. Dan is het verstandig om uw verhuis op een zaterdag te plannen. Op zondag ligt de weekendtoeslag van verhuisbedrijven namelijk hoger dan op zaterdag.

verhuis bespaartips

Handige bespaartip: vergelijk gratis offertes van verhuisfirma’s

De laatste van de bespaartips om voordelig te verhuizen heeft te maken met het kiezen van de beste verhuisfirma. Wist u dat u door de prijzen van verschillende firma’s met elkaar te vergelijken tot wel 40% op de totaalprijs bespaart?

Hoe werkt dat?

Het is heel eenvoudig: via onze offerteservice ontvangt u snel offertes van een aantal verhuisbedrijven bij u uit de buurt. Door deze op uw gemak te vergelijken, kiest u altijd het beste bedrijf met de laagste prijs. En geen zorgen: de offertes zijn geheel gratis en vrijblijvend.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Kies uw verhuizer bewust en u weet zeker dat u een goede prijs betaalt voor uw verhuis!