Besparen op een seniorenverhuizing?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Seniorenverhuizing

Verhuizen is stressvol, maar ouderen zijn hier extra gevoelig voor. Zeker wanneer zij verhuizen naar een verzorgingstehuis. De senioren verlaten dan hun oude vertrouwde woning, gaan veelal kleiner wonen en kunnen niet al hun inboedel meenemen. Daarom is het van extra belang dat een seniorenverhuizing soepel verloopt. Als u de verhuisservice van een seniorenverhuizer uit ons netwerk inschakelt dan bent u verzekerd van een stressloze verhuizing. Wij werken samen met verhuizers vanuit heel Vlaanderen, dus ook met een verhuisbedrijf bij u in de buurt. Bent u op zoek naar een verhuizer voor uw seniorenverhuizing?

Start gratis offerteaanvraag.

U ontvangt tot 5 gratis en vrijblijvende offertes. Door deze met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod weet u zeker dat u niets te veel betaalt.

seniorenverhuizing

Zorg en aandacht

In het geval van een seniorenverhuizing zullen de senioren waarschijnlijk voor het eerst in een lange tijd verhuizen. Niet alleen verlaten ze de woning waar ze al jaren hebben gewoond, ze gaan vaak ook een stuk kleiner wonen. Het inschakelen van een verhuisbedrijf wordt de verhuizing eenvoudig geregeld met zo weinig mogelijk stress voor de senioren. De verhuizer zal het huis leeghalen, meubelen vakkundig inpakken, indien gewenst opslaan, en verhuizen. Dit alles wordt gedaan door een verhuizer die ervaren is met de zorginstellingen en zorgsector. Door het inschakelen van een verhuisservice heeft u zelf geen omkijken naar de seniorenverhuizing en minimaliseert u de stress bij de senioren.

verhuizen naar woonzorgcentrum

Hoe werkt het?

Wanneer u een verhuisservice inschakelt dan worden vooraf alle wensen besproken. Indien niet alles meegenomen kan worden naar de nieuwe seniorenwoning, wordt bepaald wat er met de inboedel gebeurt. Een verhuisbedrijf heeft over het algemeen een regeling waarbij het mogelijk is de inboedel tijdelijk op te slaan. Het verhuisbedrijf zal de meubelen demonteren, verhuizen en tot slot weer monteren in de nieuwe seniorenwoning. Hierbij wordt de inrichting in het oude huis als voorbeeld genomen, zodat de senioren zich zo thuis mogelijk zullen voelen. De verhuizer houdt rekening met de huisregels van de zorginstelling zodat ook andere senioren zo weinig mogelijk overlast ervaren van de seniorenverhuizing.

Gevolgen verhuizen ouderen

Een seniorenverhuizing is over het algemeen een stressvolle periode voor senioren. Verhuizen op oudere leeftijd is moeilijk omdat senioren moeite hebben met wennen aan de nieuwe omgeving. Toch zitten er ook voordelen aan een seniorenverhuizing. Zo is er in een zorginstelling continu zorg beschikbaar, waardoor een eventuele mantelzorger ontlast wordt. Daarbij zijn de instellingen ingesteld op ouderen. Ook de ouderen die slecht ter been zijn hebben hier voldoende mobiliteit. Een ander groot voordeel van een seniorenverhuizing is het sociale contact. Er worden in een zorginstelling vaak veel groepsactiviteiten en uitjes georganiseerd. Op deze manier komen senioren in contact met leeftijdsgenoten wat voor minder eenzame ouderen leidt.

Hulp bij verhuizing senioren

Een verhuisservice is de ideale hulp bij een seniorenverhuizing. De verhuizer houdt zich bezig met het leeghalen en verhuizen van de inboedel zodat u zich volop kan focussen op het welzijn van de senioren. De verhuizer en het verhuisbedrijf zal er alles aan doen om de verhuizing voor de ouderen zo soepel mogelijk te laten verlopen. Omdat het op oudere leeftijd al moeilijk genoeg is om te wennen aan een nieuwe omgeving, wordt er bij de inrichting van de seniorenwoning zoveel mogelijk rekening gehouden met de inrichting van de oude woning. De verhuisservice wordt aangepast naar uw wensen en voorkeuren. Indien gewenst wordt er ook geholpen met schilderwerk en het leggen of verwijderen van vloeren.

Grondige selectie van de inboedel

Wanneer er sprake is van een seniorenverhuizing, dan gaat het in de meeste gevallen om een verhuis naar een kleinere woning. In sommige gevallen is de nieuwe seniorenwoning zelfs al gedeeltelijk gemeubileerd. Hierdoor is het voor senioren vaak niet mogelijk om hun complete inboedel mee te verhuizen. Daarom is het voor de verhuizing van groot belang dat er een grondige selectie wordt gemaakt van de inboedel. Enkel de belangrijkste meubelstukken gaan mee naar de nieuwe seniorenwoning. Weet u nog niet wat er moet gebeuren met de inboedel die overblijft? Menig seniorenverhuizer beschikt over een opslagruimte. Tegen een vast bedrag per maand kan u het meubilair hier opslaan, totdat u een andere bestemming heeft gevonden.

Kosten seniorenverhuizing 2024

De kosten voor een seniorenverhuizing zijn afhankelijk van een aantal aspecten. Wilt u alleen de inboedel laten verhuizen door een verhuisbedrijf, dan bent u voordeliger uit dan wanneer het volledige huis leeggehaald en opgeslagen moet worden. Heeft u veel familieleden die de verhuizer kunnen helpen met het inpakken? Dan bespaart u flink wat kosten op de verhuisservice. Voor een gemiddelde seniorenverhuizing liggen de kosten rond de €500,-. Wilt u tijdelijk inboedel laten opslaan? Voor deze verhuisservice betaalt u gemiddeld tussen de €75,- en €95,- per maand. Het is mogelijk dat de senioren recht hebben op een verhuisvergoeding van de gemeente. Zo verdient u een gedeelte van de kosten weer terug.

Het proces van senioren verhuizen

Een seniorenverhuizing vraagt meer zorg en aandacht dan een reguliere verhuis. Daarom wordt vooraf eerst duidelijke afspraken gemaakt. Over het algemeen verloopt de dag van een seniorenverhuis als volgt:

  • De seniorenverhuizer komt in de ochtend langs en zal het huis leeghalen. De verhuizer let hierbij goed op de indeling van de woon-, eet- en slaapkamer zodat deze in de nieuwe woning zo goed mogelijk gereconstrueerd worden. Doordat de verhuizer dit doet kan u zich ontfermen over de senioren.
  • De inboedel wordt eventueel gedeeltelijk opgeslagen in een opslagruimte of wordt vervoerd naar het nieuwe woonadres.
  • De verhuizer is volledig op de hoogte van de regelgeving van het verzorgingstehuis. Op deze manier ervaren ook andere ouderen zo weinig mogelijk overlast van de seniorenverhuizing.

  • De verhuizers zullen de inrichting van de oude woning zo goed mogelijk nabootsen. Op deze manier voelt de ruimte voor de senioren vertrouwd en zullen zij eerder wennen aan de nieuwe woonomgeving.

seniorenverhuizing offerte

Besparen? Gratis offertes!

Een verhuizer of verhuisservice vergemakkelijkt een seniorenwoning, dat is duidelijk. Gaat u of één van uw familieleden binnenkort verhuizen naar een zorginstelling en wilt u dat dit zonder problemen verloopt? Vul dan ons offerteformulier in. U krijgt dan zo spoedig mogelijk tot 5 offertes toegestuurd, gratis en vrijblijvend. Door de gratis offertes met elkaar te vergelijken kunt u tot 25% besparen op de kosten! Houd bij het vergelijken niet alleen rekening met de totaalprijs van de verhuizer, maar ook met de garantievoorwaarden. Zo bent u te allen tijde verzekerd van de beste prijs voor uw seniorenverhuizing.