Uw kunst veilig verhuizen?

Vergelijk gratis offertes van verhuizers en bespaar!

Gratis – Vrijblijvend

Kunst verhuizen

Gaat u verhuizen en wilt u kunst laten vervoeren? Schakel dan een verhuisfirma in! De verhuizers gaan zeer zorgvuldig met uw kunst om. Ze gebruiken bijvoorbeeld speciale verpakkingsmaterialen en verhuiskisten, zodat uw kunst niet beschadigd raakt tijdens het kunsttransport. Op deze pagina leest u meer over een kunstverhuizing, kunstvervoer en kunstopslag.

Bespaar op de kosten en vergelijk altijd gratis en vrijblijvende offertes van verhuisfirma’s uit de regio. U weet dan zeker dat u niet te veel betaalt voor uw kunstvervoer.

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt spoedig een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk en bespaar!

Waarom kunst professioneel verhuizen?

Wanneer u kunst, schilderijen of antiek wilt verhuizen naar het buitenland of bij binnenlands kunstvoer, is het belangrijk om een verhuisbedrijf in te schakelen. U wilt natuurlijk wel dat uw kunst veilig vervoerd wordt en niet beschadigt raakt tijdens het kunstvervoer. Een verhuisfirma heeft hier veel ervaring mee en bovendien speciale verpakkingsmaterialen. Hieronder leest u meer over de verhuisservice “het verhuizen van kunst”.

Kunst verhuizen

1. Delicate kunstwerken met zorg verhuizen

Een verhuisfirma pakt elk object nauwkeurig en voorzichtig in en maakt het klaar voor het kunsttransport. De verhuizers hebben veel ervaring met een kunstverhuizing en weten precies wat er nodig is.

Voordat een kunstverhuizer uw delicate kunstwerken gaat verhuizen, wordt elk object getaxeerd en uiteraard verzekerd. Elke kunstverhuizing heeft een passende verzekering nodig.

kunstverhuizing

2. Verpakkingsmaterialen van hoge kwaliteit

Bij een kunstverhuizing spreekt een kunstverhuizer ook wel eens van de kunst ‘in kratten’. Een kunstverhuizer gebruikt namelijk speciale verhuiskisten of – kratten voor het inpakken van kunst en andere kwetsbare bezittingen. Soms gebruikt een kunstverhuizer hiervoor standaardkisten, maar vaak worden de kisten op maat gemaakt. Daarnaast gebruikt een verhuizer zacht verpakkingsmateriaal die uw kwetsbare bezittingen beschermen.

3. Gekwalificeerde verhuizers

Een kunstverhuizing vereist vakmanschap en ervaring. Bij verhuisbedrijven voor kunstvervoer werken daarom alleen gekwalificeerde verhuizers. Een kunstverhuizer gaat zeer zorgvuldig met uw spullen om.

De verhuizer verpakt uw kunstwerken op de juiste manier en zorgt voor een veilig kunsttransport. Het verpakken van een kunstobject door een kunstverhuizer zorgt voor een maximale bescherming.

Zowel tijdens het tillen van de kunstobjecten als tijdens het kunstvervoer.

Verhuizen van kunst

Bekijk hoe professionele verhuizers te werk gaan en waar ze op letten.

Wilt u kunst laten verhuizen?

Schakel de hulp van een professioneel verhuisbedrijf in!

Kunsttransport

Het verhuizen van kunst, antiek, schilderijen en andere kostbaarheden is niet hetzelfde als normaal meubeltransport tijdens een verhuizing. Soms is er zelfs temperatuur- en klimaatcontrole nodig tijdens het kunstvervoer, zodat de kunstwerken niet aangetast worden. De laadruimte van een kunstverhuiswagen zijn meestal bekleed en nergens zijn scherpe randen. De verhuizers zetten de kisten en kratten met de kostbaarheden goed vast in de verhuiswagen, zodat ze niet gaan schuiven tijdens het kunsttransport.

Een kunstverhuizer heeft niet alleen ervaring met het verhuizen van kostbaarheden over de weg met een verhuiswagen, maar ook over de zee of door de lucht.

Internationale kunstverhuizing

Bij een binnenlandse verhuis wordt uw kunst bijna altijd over de weg vervoerd. Dit is niet altijd mogelijk bij een internationale kunstverhuizing. Binnen Europa zijn de wegen goed begaanbaar en is een verhuiswagen vaak de beste keuze, maar wanneer u emigreert naar een ander continent is het vaak nodig om uw kunst via de zee of de lucht te verhuizen.

Naast dat het kunsttransport ingewikkelder is, moet u vaak ook uw kunst aangeven bij de douane. Een kunstverhuizer is op de hoogte van de wet- en regelgeving en helpt u graag met de douaneformaliteiten.

Kunstopslag

Wilt u niet uw kunst direct verhuizen of heeft u nog even kunstopslag nodig? Ook dat is geen probleem. Uw kunst staat veilig en droog opgeborgen in de kunstopslag bij een verhuizer. Wat voor opslag u nodig heeft, is voornamelijk afhankelijk van de kunstobjecten die u wilt laten opslaan.

Zeer kwetsbare objecten hebben niet alleen droge opslagruimte nodig, maar ook kunstopslag waarbij u het klimaat en de luchtvochtigheid kunt reguleren. Uw kunstwerken staan dus opgeslagen in de meest ideale omstandigheden. Een kunstopslag van het verhuisbedrijf zijn bovendien beveiligd, zodat u uw kunst veilig kunt achterlaten.

Advies op maat bij kunst verhuizen

Elke kunstverhuizing is uniek en vereist een plan op maat. Neem uw wensen en eisen daarom door met de verhuizer en geef aan welke kunstwerken u wilt laten verhuizen. De kunstverhuizers geven u waardevol advies en maakt een plan voor uw kunstverhuizing. De verhuizers bepalen welk verpakkingsmateriaal er nodig is, of klimaatbeheersing en luchtvochtigheidregulatie nodig is en bepalen de mate van beveiliging.

Vaak krijgt u een vast contactpersoon aangewezen, waarmee u altijd contact heeft. Deze regelt niet alleen de gehele kunstverhuizing, maar adviseert u ook en geeft u informatie over de voortgang van de verhuis.

Vind de beste verhuisfirma voor uw kunstverhuizing!

Wilt u geen risico nemen met uw kunstwerken? Schakel dan een erkend verhuisbedrijf in voor uw kunstverhuizing. Er wordt altijd een plan op maat gemaakt, want elke kunstverhuizing is uniek. Uw kunst wordt veilig vervoerd in speciaal gemaakte kratten. De verhuizers gebruiken daarnaast extra zacht verpakkingsmateriaal.

Besparen op de kosten? Vergelijk dan altijd offertes van meerdere verhuisspecialisten uit de regio. Vul het offerteformulier in en u ontvangt een aantal gratis en vrijblijvende aanbiedingen. Vergelijk en kies de beste verhuizer.

kunstverhuizer