Over een aantal weekjes staat uw verhuis gepland. Er is niets vervelender dan dat u tijdens het verhuizen nog allerlei meubelen moet demonteren. Of u de verhuizing nu uitbesteed, of zelf uitvoert, het is hoe dan ook van belang dat de meubels snel en efficiënt gedemonteerd worden. Het verhuis kan namelijk veel duurder uitvallen als u op de verhuisdag nog allerlei meubels moet demonteren. De klok van de boedelbak of verhuiswagen loopt door, voorkom dus tijd- en geldverlies!

Demontage en montage van meubelen

Iedereen heeft het vast wel eens meegemaakt: de oneindige strijd om een Ikea meubel te monteren. Heeft u wel eens nagedacht over het demonteren van die meubelen tijdens uw verhuis? U krijgt vast meteen de rillingen. Handleidingen die zoek zijn, onbereikbare schroeven en onverklaarbare constructies. Toch is het handig dat u uw gewone, of designmeubels demonteert voor de verhuizing. Niet alles past helaas door de deuropening. Ook voorkomt u beschadigingen aan uw kostbare spullen.

Zelf meubelen demonteren en monteren

Kosten besparen? Dan is het natuurlijk mogelijk dat u deze klus zelf voor uw rekening neemt. Advies is wel om vroeg te beginnen, het kan erg tijdrovend zijn. Doe het in ieder geval niet tijdens uw verhuis! Zorg ervoor dat u zeker weet dat u het meubelstuk dat u demonteert weer gaat gebruiken in uw nieuwe woning. Vaak passen niet alle meubels in de nieuwe woning en vervangt u enkele meubelstukken. Heeft u op maat gemaakte meubelen die niet in het nieuwe huis passen? Zonde, natuurlijk! Vraag advies bij een vakman die de meubelen misschien alsnog aanpast, zodat ze perfect in het nieuwe huis passen.

Verhuisfirma

Het demonteren en monteren van meubelen is ook een taak die de verhuisfirma voor u kan uitvoeren. Natuurlijk is het ook mogelijk dat u zelf de demontage doet. Wanneer de verhuizers het doen is het in ieder geval zeker dat de meubelen geen schade oplopen. Door jarenlange ervaring weten ze precies hoe ze de meubelen snel en foutloos moeten demonteren. Ook het monteren is een dienst die bij een verhuisfirma hoort. Dezelfde dag worden alle kasten en bedden weer gemonteerd. Zo kunt u meteen de kasten weer inrichten en ’s avonds heerlijk in uw eigen bed slapen. Indien u kiest voor de demontageservice worden al uw zorgen uit handen genomen. Daarnaast worden de meubels tijdens het verhuis ook nog eens extra beschermd, doordat het bestaat uit losse onderdelen. De vakmannen labelen en coderen alles met uiterste precisie, waardoor alles weer vakkundig in elkaar wordt gezet. Vergemakkelijk uw verhuis!